מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמעות בעינייםמשה06/09/2009
דמעות בעיניים במשך היום התפתחו במשך 4-5 שנים. לפני שנה הרופא ניקה לי את תעלות העיניים, ולדאבוני הדמעות ממשיכות ביתר שאת לרדת. אני עברתי כבר את השמונים ומבלה הרבה מול מסך המחשב. מה דעת הרופאים בנדון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד``ר יורם שוחט06/09/2009בגיל המבוגר ייתכנו סיבות רבות לדמעת, וביניהן שינוי במבנה העפעפיים, שינוי בהרכב נוזל הדמעות, חסימה בדרכי הדמעות, ועוד. יש צורך בבדיקה יסודית כדי לאתר את הסיבה לדמעת במקרה שלך, ועל סמך האבחנה יומלץ על הטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטיפות לאחר ניתוח קטרקטרונית06/09/2009
דר' שלום.
לפני כשלושה שבועות אמי עברה ניתוח קטרקט בעין ימין. משתמשת בטיפות יומיות - קוסופט, בבוקר ואחה"צ ובשעה 9 בערב משתמשת בקסלטן/גלאוטן.האם לאחר הניתוח אמורה להמשיך לשים טיפות גלאוטן? טיפות קסלטן? והאם ניתן לשים את הטיפות בעין המנותחת?
לפני כחמש שנים עברה את אותו הניתוח בעין שמאל, האם גם בעין זאת צריכה לשים קסלטן/גלאוטן?
תודה מראש
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד``ר יורם שוחט06/09/2009הטיפול נקבע על פי הלחץ התוך עיני ועל פי מידת הנזק שמגלאוקומה לעצב הראייה. אי אפשר לענות ללא בדיקה. פני לרופא העיניים המנתח או לרופא העיניים המטפל להוראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלואוטרס ועוד משהו..דביר06/09/2009
האם זה מוזר שלנער בן 15 יש פלואוטרס?
אני חושב שכבר מיסודי יש לי אותם.
זה לא מגדיל את הסיכוי לבעיות רשתית בעתיד?
גם כשאני מזיז את הראש לצדדים או יש לי מין נקודה ככה כזאת, וזה קורה ב2 העיניים באותו זמן, זה לא הבזקים פתאומיים.
קרה לי משהו דומה גם בשיעור ספורט היום כשהתאמצתי והלב פעם מהר.
אני לא חושב שזה משהו חדש, והרבה זמן זה ככה אצלי.
עברתי בדיקת עיניים לפני 4 חודשים, וחודש הבא יש לי תור לעוד רופא.
יכול להיות שזה לא בעיה בעיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/09/2009יש הרבה סיבות לפלוטר וייתכן גם בגיל צעיר . לא מגדיל סיכוי לבעיות רשתית בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורטל06/09/2009
היי אני בת 22,כבר תקופה דיי ארוכה אני מרגישה שמשהו מציק לי בעין שמאל למעלה.יש הבדלי גדלים בעיניים לא בולטים מאוד אבל מי שמתעמק מוצא..הייתי אצל רופא עיניים כבר כמה פעמים הם אומרים שזה שום דבר פשוט מילדות העין השמאלית נראית טיפה יותר גדולה(הם קבעו את זה לי תמונות...)אני לא רואה את זה ככה.אני כן מרגישה שמשהו מציק לי בעין וזה מעבר למה שהם אומרים הרגשה כאילו העין נתפסת לי כל הזמן נשלחתי לעשות צילום סיטי אבל הייתה תקלה טכנית אז הצילום לא יצא...
מה ז יכול להיות?מה עושים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/09/2009אי אפשר לתת חוות דעת ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הלוסנטיס ל AMDאורית06/09/2009
אמי בת 80 ואובחנה כחולת AMD. אינני יודעת מה ההבדל בין המצב "הרטוב" של המחלה והמצב "היבש". למדתי מהעיתונות על קיום תרופות כמו הלוסנטיס ואבסטין לעצירת הדרדרות המחלה. רופאים שראו אותה כלל לא הזכירו את קיומן או המליצו על נטילתן על ידה. האם אתם ממליצים על הזרקת התרופה, ואיזו מהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/09/2009הסוג היבש לא ניתן לטיפול. הסוג הרטוב ניתן לטיפול. ההחלטות לגבי הזרקות רק של מומחי רשתית אחרי בדיקת החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוזיה חוזרת לחולת קרטוקונוסמוריה06/09/2009
שלום, אני בת 25, מאובחנת עם קרטוקונוס למעלה מ-5 שנים. לפני כחודשיים התחלתי לסבול מאירוזיה בעין ימין, שבה המחלה מאוד מתקדמת ושם אני מרכיבה עדשה קשה על רכה, אולם האירוזיה עברה לאחר מספר ימים בעזרת משחה וטיפות עיניים. לפני כשבועיים האירוזיה חזרה ומסרבת לעבור.
רופאת העיניים שביקרתי אצלה אמרה לי שיש שם שריטה ומספר שפשופים שכנראה נגרמים בגלל העדשות. האם זה יתכן?
מה עוד יכול לגרום לאירוזיה חוזרת שמסרבת לעבור, הרי הבנתי שהיא בד"כ חולפת לאחר 3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/09/2009סבירות גדולה שזה מהעדשות מגע. יש להיבדק ולטפל בבעיה אצל רופא עיניים כולל שקילת השמת עדשת מגע טיפולית למספר ימים . לאחר מכן להעריך את הקרטוקונוס משמע התאמת עדשות מחודשת או בדיקת מצב העיניים אולי לשקילת השתלת קרנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בעפעפיים העליוניםבעל06/09/2009
כבת 50. לאחרונה כשאני מתעוררת בבוקר, אני מתעוררת עם בצקת בעפעפיים העליונים, ממש מתנפחות ולאט לאט הנפיחות יורדת. מטופלת באלטרוקצין- בגלל תת פעילות אך מאוזנת, בטיפות ויטמין די- בגלל ירידה בויטמין די, . מה הסיבה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/09/2009יש הרבה סיבות צריך בדיקת עיניים. הסיבות מהמחלה הבסיסית ועד דלקת לחמיות ועוד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר עולהעדי05/09/2009
אם אני ארכיב כל הזמן את המשקפיים או לחלופין לא ארכיב אותם כל הזמן,המסםר יעלה או לא יעלה??
במה זה תלוי אם המספר עולה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/09/2009מספר רק עולה . המספר יכול לעלות ללא תלות אם תרכיב או תלך בלי משקפיים. הסיבות גנטיקה ועבודה מול מחשב. הרכבת משקפיים או ניתו לייזר או עדשות מגע משפרות איכות חיים לא מונעות עליית מספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בעינייםאלון05/09/2009
שלום
יש לי הפרשות בעיניים (ירוק צהוב) כבר קרוב לשנה . הכוונה היא לא רק בבוקר כמו שיש לכולם , אלא בערך כל 3-4 שעות מצטבר לי הפרשות כאלה . לפעמים אני סובל גם מגירויים בעיניים.
האם זה משהו שאני צריך לבדוק אצל רופא עיניים או שזה נורמלי ?
עלי לציין שאני סובל מנזלת כרונית גם בערך כשנה אז ייתכן ויש קשר.
ד''ר יובל דומניץ06/09/2009חייב ללכת לבדיקת עיניים. ייתכן אלרגיה בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפתוח עיניים במיםאורי04/09/2009
האם זה מסוכן לראייה? בבריכה? בים? במקורות מים שונים - נחלים, מאגרים וכו'?
ד''ר יובל דומניץ06/09/2009זה לא מסוכן לעיניים. אם המקווה מים מזוהם אזי סכנה לזיהום בעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרנית שטוחהשאלות04/09/2009
שלום ד"ר
הייתי בבדיקה אצל רופא עיניים,מכיוון שאני סובל מסינוור
הוא טען ששתי הקרניות שלי שטוחות ולא קמורות כמקובל
וזה מה שבעצם גורם לסינוור
הוא ייעץ לי
1-להרכיב משקפי שמש(שלמרות שאני מרכיב אותן אני עדיין מסתנוור)
2-עדשות מגע קמורות
אולי יש באמתחתך עוד פיתרון "קסם"
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאני
ד``ר יורם שוחט04/09/2009מבנה הקרנית אצל כל אדם הוא נתון קבוע ואינו משתנה למעט במקרים של מחלה בקרנית. אם נמצא בבדיקה שהקרניות שלך דקות, זה היה המצב תמיד. אני מניח שהסנוור לא קיים מאז ומתמיד.
לדעתי עליך לגשת לבדיקה נוספת במטרה לגלות סיבה אחרת לסנוור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאני
ד``ר יורם שוחט04/09/2009בתשובתי התכוונתי כמובן לקרניות ש ט ו ח ו ת, ולא לקרניות דקות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שאלות06/09/2009הרופא אמר שהן שטוחות וככה נולדתי,
הוא עוד אמר לשים עדשות מגע
הוא עשה בדיקה יסודית וטען שחוץ מקרניות שטוחות ושדה ראייה לקוי אין כלום
הייתי לפניו אצל עוד רופאים שטענו שיש לי גלוקואומה/קטרקט...
הוא פסל הכל על הסף ואמר שפשוט הקרניות שלי שטוחות
ועכשיו בזמן האחרון אינן עומדות בסינוור הכי קל(אני מרכיב משקפי שמש ועדיין מסתנוור)
אשמח אם תוכלו לומר לי מה עוד לעשות,חוץ מלחיות באי ידיעה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאני
ד``ר יורם שוחט06/09/2009לדעתי מאד לא סביר שהסנוור נגרם בגלל הקרניות השטוחות. כמו שהרופא ציין, זה מצב הקרניות מאז ומתמיד. מצד שני, הסנוור הולך ומתגבר.
בנוסף, רופאים אחרים בעבר העלו אפשרות של קטרקט. זה בהחלט יכול לגרום לסנוור מתגבר.
גש לרופא אחר לבדיקת עיניים יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהבתאל03/09/2009
שלום לכם...
ליפניי כשלוש שנים הייתי אצל רופא עניים בישביל לעשות בדיקת עניים שיגרתית..
והוא אמר לי שאני צריכה מישקפיים ניגשתיי למרכז ראיהה עשוו ליי בדיקה ןקניתי מישקפיים
שסמתי אותם ראיתי בהם רגיל לגמריי אין הבדל ואז חזרתי שוב עשיתי שוב הוא אמר גדל המיספר וסידר ליי ושוב היה את אותה בעיה במשך 4 פעמיים ועברוו שנתיים זרקתי אותם בארון והשבוע הלכתי לרופא הוא אמר לי שאני צריכה לסים דחוףף מישקפיים אני לא יודעת מה לעשות? אני חושבת שאני ילך לאופטיקנה אבל אני מפחדת שגם שם זה לא יעזוור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבתאל
ד``ר יורם שוחט04/09/2009אני מציע שתפני לרופא העיניים שלך ותשאלי אותו למה חשוב שתרכיבי משקפיים ומה הסיבה לכך שראייתך דומה עם משקפיים ובלעדיהם.
ייתכן שאת סובלת מרוחק ראייה. אנשים צעירים רחוקי ראייה רואים טוב גם ללא משקפיים אך זה גורם למאמץ יתר של שרירי העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בראיהמשה03/09/2009
בן 49. לפני כשנה נפגעתי בעין ימין עקב זה נוצר קרע והיפרדות רישתית עברתי ניתוח תיקון נוסף בגז ולייזר הרישתית הסתדרה אבל נוצר בעיה בראיה לרחוק והפרעה נוספת מין כתם חום שמציק קבוע אבל נעלם עם משקפי שמש רגילות עם הזמן נוצר טשטוש עברתי ניתוח קטרקט והראיה לרחוק הסתדרה נותרתי עם הכתם שמפריע ורופא עיניים שעשה את הקטרקט לא רואה בעיה זקוק לעצה ועזרה בעניין . נ.ב- יש לי בנוסף גם הגבלה בראיה לצד שמאל סוג של פזילה
ד''ר יובל דומניץ06/09/2009ללא בדיקת עיניים מקיפה לא ניתן לייעץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה !!!אבי02/09/2009
שלום למומחה
שמעתי איפשהו שימוש בעדשות אצל ילדים עלול להגדיל את המספר בגלל שעדשת העין עוד לא מסיימת להתפתח (אני בן 14)
האם זה נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר יורם שוחט02/09/2009זה לא נכון.
התאמת עדשות מגע בגילך צריכה להעשות על ידי מומחה בתחום זה!
בגילך המספרים יגדלו בין אם תרכיב עדשות בין אם לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה קשה ברשתיתס כחלום02/09/2009
מה המלצתך בעניין פגיעה קשה ברשתית ולאחר ניתוח -הראיה לא חזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכחלום
ד``ר יורם שוחט02/09/2009השאלה כללית מדי ואי אפשר לענות עליה. קיימות סיבות רבות לפגיעה ברשתית וההתייחסות צריכה להיות לפי הבעיה הספציפית.
מכל מקום, אם יש פגיעה קשה ברשתית (מכל סיבה שהיא) אל תחפש פתרון בפורום, אלא פנה לרופא מומחה למחלות רשתית לבדיקה יסודית וחוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)