מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלאוטן עושה כאבי ראש?יואל27/08/2009
ד"ר שלום רב
איני יודע כבר למי לפנות.
לאחרונה הרופא שלי העביר אותי מקסלטן לגלאוטן,
קראתי בפורומים באינטרנט כי מדובר בתרופה מחליפה מכיוון שנגמר הזכיון של הקסלטן
ושהקסלטן אינו זמין יותר בקופות החולים
לצערי מאז שהעבירו אותי לגלאוטן אני חש כאבי ראש דבר שלא היה לי עם תרופה אחרת....
כאבי הראש מתחילים מאיזור העיניים ועוברים אח"כ לכל הראש
מה ניתן לעשות?
האם יש תרופה אחרת במקום הקסלטן
האם ידוע על תופעות לוואי אחרות ?
אנא עיזרו לי
תודה
יואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואל
ד``ר יורם שוחט27/08/2009מכיוון שהתרופה נכנסה לשמוש רק לאחרונה (אם כי המרכיב הפעיל זהה לזה שבקסלטן) איני יודע לענות לך לגבי כאבי הראש.
קיימות תרופות דומות אחרות כגון לומיגן או טראבטן. התתיעץ ברופא העיניים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשותדור27/08/2009
שלום רציתי לדעת האם ניתן לזהות שימוש בעדשות קשות אורטוקיי ואם כן באיזו בדיקה? תודה לעונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדור
ד``ר יורם שוחט27/08/2009אנא הפנה שאלתך לפורום העוסק בעדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורו ויז'ןשרון26/08/2009
שמעתי על הישטה הזו ואכן גם קבעתי תור לבדיקה,מכיון ויש לי עין עצלה 9\6
רציתי לדעת אם אכן התוצאות מוכחות ואם זה שווה לעשות את זה?
אם לאחר מכן עובדים בעבודה משרדית או המון מול מחשב בכל מקרה העינים "מתקלקלות" ובשלב מסוים נדרשים למשקפים-אז השאלה אם לא חבל להשקיע בזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרונה
ד``ר יורם שוחט27/08/2009את מערבבת כאן שני נושאים שונים.
עין עצלה היא עין שמסיבות שונות לא מצליחה לראות 6/6 גם עם המשקפיים המותאמים ביותר. האנשים העוסקים בנוירו ויז'ן אומרים שהטיפול יכול להביא לשיפור.
העיניים לא "מתקלקלות בכל מקרה" בעבודה מול מחשב!!!
גם אם מתפתח קוצר ראייה כתוצאה משימוש לא נכון העיניים (עבודה ברציפות ללא הרמת המבט) אז מדובר בקוצר ראיה ולא בעין עצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינים צורבותרחל24/08/2009
שלום,
אני בת 25 בריאה,
יש לי מספר -4 בשתי העיינים בלי צילינדר,
אני מתכנתת ולכן אני עובדת 9 שעות ביום מול מחשב כבר 4 שנים,
הרכבתי עד לפני שנתיים עדשות מגע יומיות, בערך 6 שנים, לפני שנתיים לקחתי ריקוטן ומאז הפסקתי להרכיב עדשות, כל פעם שאני שמה עדשות אפילו לשעה, העיינים שלי יבשות וצורבות,
בזמן האחרון אני לא מסוגלת להרכיב עדשות העיינים שלי כל הזמן צורבות, ומידי פעם אני רואה ערפל ואז אני צריכה למצמץ כדי שזה יחלוף, העיינים שלי גם לפעמים אדומות....
ממה זה נובע?
מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
ד``ר יורם שוחט25/08/2009קרוב לוודאי מדובר ביובש.
את צריכה לגשת לרופא עיניים לאבחון הבעיה ולהמלצה על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום תת לחמימגי24/08/2009
יש לי דימום תת לחמי בעין, שהתחיל כגוש דם למעלה (מעל האישון) ולאט ירד מסביב לעישון.
הוא נישמך כבר שבועיים, עובר לאט. האם זה קרישת דם? והאם מותר לשים סטילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למגי
ד``ר יורם שוחט25/08/2009דמום תת לחמיתי נובע מפקיעה של נימי דם בלחמית. זה יכול לקרות ספונטני, או בעקבות שפשוף של העין, שעול חזק, הקאה מאומצת וכו'. אין קשר לקרישת דם אלא במקרים נדירים. דמם כזה תמיד נספג בסופו של דבר.
מותר לשים סטילה, אך זה לא יחיש את קצב העלמות הדמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן נספג בחזרה לארובת העין ובגלל זli sa24/08/2009
ה נוצרת אשליה של פזילה.
לפני 22 שנים היתה פגיעה קרוב לעין. היתה פזילה שתוקנה בניתוח לפני 20 שנים ונשארה פזילה מדומה שלא הבנתי שנים למה היא קיימת.
עכשיו ביררתי אצל רופא עיניים ומה שקורה זה מה שכתוב בכותרת. איך אפשר לתקן את זה בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתאוששת
ד``ר יורם שוחט25/08/2009אנא הפני שאלתך לפורום העוסק בניתוחים ובאוקולופלסטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לומיגן במקום קסלטןיואל24/08/2009
אבי היה מטופל מזה כמה שנים בתרופה שנקראת קסלטן לשמירה על לחץ תקין בעין
לאחרונה הרופא שלו אמר שהקופה מנסה לחסוך ומשתמשת בתרופה אחרת זולה יותר שנקראת
גלוטן.
הרופא לא רוצה לתת לו את התרופה החדשה כי היא עדיין לא נוסתה כמו שצריך (ככה הוא אומר )
ולכן הוא העביר אותו לתרופה אחרת שנקראת לומיגן
הוא גם אמר שהלומיגן היא התרופה שהכי מורידה לחץ אפילו יותר מהקסלטן,
כששאלתי למה לא נתנו לו מלכתחילה לומיגן הוא אמר שללומיגן יש תופעות לוואי בהתחלה אבל אבא שלי לא אמור לסבול מזה עכשיו כי העין שלו כבר רגילה לקבל תרופות.
השאלה שלי היא מה זה לומיגן
האם הרופא מדבר אמת האם היא יעילה יותר
האם אבא שלי לא יסבול מתופעות לואי
תודה
אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להודיה
ד``ר יורם שוחט25/08/2009לומיגן וקסלטן משתייכים לאותה קבוצת תרופות וההשפעה של שתיהן דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה עם הכנסת עדשה לעיין.דני23/08/2009
בעקבות תלונות שלי על נקודות ושלג ו"מעין זבובים" "בעיניים הלכתי לבדיקה.
אובחן התנזלות הזגוגיח.
הלכתי אחר כך להתייעצות נוספת אצל רופא אחר רק ככה ליתר ביטחון.
והוא עשה לא הרחבת אישונים ואחר כמה זמן טיפות הרדמה ואחר כך הכניס לי מעין עדשה לעין ובדק אותי
והאיר לי חזק בתוך העין.
קצת פחדתי מהבדיקה הזאת. אחר כך הרגשתי טשטוש בעיין שאף פעם בחיים שלי לא זכור לי טשטוש כזה.
בקושי הצלחתי לחזור הביתה עד שהטשטוש עבר בהדרגה תוך מספר שעות.
בבדיקה נמצא שאיו קרעים ברשתית ברוך השם. הרופא אמר לי שמטרת הבדיקה לבדוק את העניין הזה.
שאלתי היא מה זה הבדיקה שמכניסים עדשה לעין . מדוע הרופאים הקודמים לא עשו לי דבר כזה.
עברתי כבר כמה וכמה פעמים הרחבת אישונים אבל הטשטוש שאחרי הבדיקה של הכנסת העדשה לעיין לא זכור לי דבר כזה.
האם יש סיכון בבדיקה כזאת? האם מדובר בבדיקה שגרתית?
אודה להתייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד``ר יורם שוחט23/08/2009אפשר לבדוק את קרקעית העין עם עדשת שמצמידים לעין כמו זו שתיארת, ואפשר לבדוק עם עדשות מסוג אחר ללא מגע עם העין. תוצאות הבדיקה שוות בשתי השיטות. רופאים שונים מעדיפים שיטות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יותר נח לפציינט
דני24/08/2009תודה על תשובתך
נראה לי שלפציינט נח יותר שלא מצמידים לו עדשה לעיין אם אין צורך
מדוע לדעתך הרגשתי טשטוש לאחר הבדיקה הנ"ל
ואני לא מדבר על טשטוש של הרחבת אישונים שאת זה אני מכיר.
לאחר הבדיקה עצמה חוויתי לכמה זמן טשטוש שבעבר לא היה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
ד``ר יורם שוחט25/08/2009הטשטוש לאחר בדיקה בעדשה כזאת נובע משפשוף קל של פני שטח הקרנית שנגרם על ידי העדשה. הטשטוש חולף תוך מספר שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לניוון רשתיתמשה23/08/2009
קראתי שמפתחים טיפולים חדשים לניוון רשתית האם הם כבר קימיים בבתי חולים בארץ ?
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד``ר יורם שוחט23/08/2009בבתי החולים מטפלים בשיטות החדשות ביותר הקיימות. יש טיפול לסוגים מסוימים של ניוון רשתית (לא לכולם).
התייעץ עם רופא העיניים שלך, או פנה למומחה רשתית לקבלת הסבר ולקביעת האפשרות לטפל במקרה הספציפי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה| אם באמת אפשר לשפר את הראיה ?דן22/08/2009
שלום אני בן 16 ושיש לי צילינדר קטן יחסית ונירא לי שמתחיל לגדול לי המספר
אבל אני לא בטוח שאני אולך לבדיקה ביום שני החשב אני קראתי קצת באינטרנט
והיה כותב שם על דרכים ושיטוט על מנאת לשפר את יכולת הראיה (לדוגמה : שיטת בייטס ומשקפי GYM )
הייתי מעוניין לשאול עם השיטות הלו באמת עובדות ?
ואם אתה ממליץ לעשות אותם ואיך?
ולפי מה שקראתי באתרים השונים רשום שלא כול כך מומלץ
להשתמש במשקפים כי העין מתרגלת לכתב גדול יותר וזה שמורדים אותם
קשה יותר לראות אם זה נכון ?
ואם כן להפסיק להשתמש במשקפים ?
ואם זה נכון שיש קשר בין חוסר מיקוד בזמן קריא הנבועה מדיסלקציה
ל- חוסר מיקוד שניגרם מליקוי ראיה ?
ואם כן איך אני יכול לדעת שאני צרכיך באמת משקפיים ושזה לא בגלל
הדיסלקציה שלי ?
תודה רבה מצטער על כול השאלות
וסליחה עם יש לי שגיאות כתיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/08/2009אין דרך מוכחת לשיפור ראייה פרט למשקפיים עדשות מגע או לייזר כשתגיע ל18.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
דן23/08/2009תודה אבל מה עם כול שאר השאלות
ששאליתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין עצלהשרון21/08/2009
האם זה נכון שלעין עצלה אין מה לעשות וגם אם מרכיבים משקפים היא מקבלת כל מספר ומתרגלת ועם הזמן מעלה את המספר?
ואם זה נכון שהעין השניה מתפקדת בשבילה ואם הזמן מתעיפת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/08/2009עין עצלה זו עין שלא התפתחה בה הראייה עקב מספר גבוה שלא טופל פזילה ועוד. יש היום תוכנת מחשב לאימון עין עצלה לשפר מעט ראייה בחלק מהמקרים שיטת נוירוויזין . מוזמן לפנות לקר 03-6944044
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שרון23/08/2009שמעתי על הנירו וויזן וגם קבעתי תור,אך האם זה שיטה שקימת הרבה זמן בארץ והשיגה תוצאות?או שיותר עדיף לעין עצלה משקפים(הבנתי שזה גורם לעלית המספר כי העין מקבלת כל מספר ואם הזמן מגדילה אותו)
זה יכול לגרום לכאבים בעין השניה "כי היא כמעין מתפקדת על שתיים"
יש לי עין שמאלית עצלה(6/9) ועין שמאל בלי מספר אך עם צילינדר 6/6-יכול להיות שבשל ההבדל בעין וגם חוסר התיקון של הצילינדר זה עושה כאבי עינים והרגשה של כבדות??
מה עדיף משקפים או הפעלת העין העצלה על ידי השיטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישוניםשרון21/08/2009
לאחרונה אני מבחנה כי האישונים שלי גדולים ודי רחבים,ויחד עם זאת יש לי כאבי עינים וכל המצח,יש קשר?
ממה זה נובע...?זה לא תמיד היה ככה,בשמש למשל זה בגודל קטן מאוד.
יחד עם זה יש לי סחרחורת מידי פעם..גם בעת הזזת הראש.
יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/08/2009בשמש אישונים קטנים עקב כיווצם ובחושך מתרחבים לקליטת אור. אם יש חריגה מכך לפנות מיידית לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להחלפת עדשהחני21/08/2009
מעונינת לדעת אם יש אפשרות של החלפת עדשה בעיניים על מנת לשפר את הראייה אני מרכיבה עדשות מגע 7.5 +, לאחר בדיקה לניתוח לייזר הסתבר שאיני יכולה לעבור ניתוח זה לשיפור הראייה. ולכן רופא עיניים המליץ לי על ניתוח על להחלפת עדשה. מעונינת לדעת האם ניתוח זה מקובל.
בתודה מראש
חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחני
ד``ר יורם שוחט21/08/2009מדובר בניתוח מקובל.
קיימים שני סוגי ניתוחים. כשמדובר בהחלפת עדשה מוציאים את העדשה הטבעית של העין ומשתילים במקומה עדשה מלאכותית, בדיוק כפי שעושים בניתוח קטרקט (קטרקט פרושו עכירות בעדשה הטבעית). סוג הניתוח השני הוא השתלת עדשה מבלי להוציא את העדשה הטבעית.
סוג הניתוח נקבע על פי נתוני העין ועל פי הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בעיניים בעקבות פריחה וגירודיםקארין20/08/2009
שלום,
מזה כשבועיים החלה לי פריחה באיזור הפנים שנבעה ככל הנראה כתוצאה משלבי הריון מוקדמים (שבוע 9). בימים האחרונים הגירודים באיזור הפנים החמירו ובנוסף נהיתה לי נפיחות רבה סביב העיניים שגרמו לעור מאוד רפוי- נראה כמו בצקת.
ברצוני לדעת האם יש לטפל תופעה ע"י תרופות או שזו תופעה ידועה בהריון ופשוט להניח לזה עד שזה יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארין
ד``ר יורם שוחט20/08/2009אין מדובר בבעיית עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בעצב הראיהשמואל20/08/2009
לפני שלושה שבועות נחלשה ראייתי והושפזתי בבית החולים תל השומר שם הוברר שיש לי בצקת בעצב הראיה שפגעה בעין שמאל כרגע שדה הראיה מוגבל אני מטופל אצל ד"ר חונה לידיעתכם לפני 11 שנה חליתי מאותה הסיבה ונפגעה ראייתי בעין ימין כיום אני מטופל בסטרואידים מבקש לדעת פרטים ומה הטיפול הטוב ביותר בכדי שמצבי לא יחמיר בתודה שמואל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמואל
ד``ר יורם שוחט20/08/2009ייתכנו סיבות שונות לבצקת של עצב הראייה. אין אפשרות לענות לך על סמך הפרטים שכתבת.
ד"ר חונא רופאה מעולה. הפנה את השאלות אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)