מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיניים אדומות ועייפותמשה02/08/2009
שלום
אני בן 28 וסובל מזה שנים מעיניים אדומות מאוד וצורבות הייתי אצל מספר רופאים ולפי בדיקה שלהם הכל בסדר קיבלתי מספר טיפות שונות אך ללא הועיל איך אפשר לטפל בבעיה?
תודה מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/08/2009לפנות לרופא עיניים אחר לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוץ?שרון01/08/2009
שלום רב,
לאחורנה אחרי כאבי עינים אובחנתי על ידי אופטימטריסט וגם רופא עינים כי יש מאמץ יתר בעינים ולכן יש להרכיב משקפים להורדת המאמץ.
שאלתי היא אם אני רואה טוב(עין שמאל ידועה כעצלה,אבל ימין במספר ממש קטן_פחות מאחד)
לרחוק וקרוב איך יכול להיות שאני צריכה פלוס עוד לכל הזמן במשקף? מה רק בגלל מאמץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
שרון01/08/2009עוד אצין כי מאז עשיתי משקפיםן ועדשות ואם שניהם לא נוח לי אני מרגישה שרואה טוב יותר בלי זה..
יש אפשרות שכאבי העינים הם ממשהו אחר?למרות שבבדיקה הכל תקין?
אני מרגישה כאבים בשירים בעין,ולחץ ברכות. (לא כאב ראש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/08/2009צריך לבצע בדיקה אולי דלקת בעיניים לחץ בעיניים ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/08/2009הפלוס נובעת מחולשת שרירי העיניים שאחראים לכיווץ העדשה תופעה שקוראת עם הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור במקולהחבצלת01/08/2009
מה הפרוצדורות החדשניות ביותר בנושא ? מה ידוע על הפרוגנוזה של ניתוח ? האם יש מישהו שיכול להמליץ על נסיון אישי שלו ?( הצלחה או כישלון )
מה קורה בחו"ל בטיפול בנושא ?מה קורה אם לא מנתחים מיד ? האם יש סיכוי שתחול התדרדרות בראיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/08/2009ממליץ לפנות למנתח רשתית בכיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות כתבה במוטקהgabi31/07/2009
לגבי ניתוחי עיניים בלייזר איך זה מתבצע בשיתוף עם קופ"הח? מי מפנה? ולמי לפנות בנדון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/08/2009הניתוחים פרטיים לחלוטין ללא קשר לקופות חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט -ירודמנחם31/07/2009
אתמול השתחררתי מניתוח קטרקט בעין ימין היני בן 61.
במכתב השיחרור שלי כתוב שעשו לי ניתוח ECCEׂ -PHACO+RING IN BAG +P/CH IOL+ANT VIT.
מה זה אומר מבחינת הניתוח,הבנתי שיש ניתוחים חדשים וחדשים פחות האים זה הניתוח החדש?
מה אומרת הפרוצדורה של הניתוח ממה שכתבתי ?
בשיחרור קבלתי שלוש סוגי טיפות עיניים מה כול סוג עושה בעצם?
1. דתאמיצין
2. פנימיקסין
3. וולטרן אופטה.
ובנוסף ממה עלי להיות מודע בקשר לניתוח,מבחינת תחזוקה וכו...
בתודה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/08/2009מדובר בניתוח הסרת עדשה עם ניקוי זגוגית והשתלת עדשה ללשכה קדמית.. משמע בניתוח היה סיבוך וזגוגית מחלק אחורי של העין חדר ללשכה קדמית ולכן השתלת העדשה הייתה לא לקופסית כמקובל אלא ללשכה קדמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת לשכה אחורית קדמית?
מנחם02/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגולצפריר31/07/2009
יורם שלום שאלתי מסביב לעישון העליון של העין מופיע ומסתיר את חלק העישון צבע כחול אפור מה הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצפריר
ד``ר יורם שוחט31/07/2009אני חושש שלא הבנתי את שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסציגמציהיוסי31/07/2009
יש לי אסטיגמציה בעיניים הלכתי לבדיקה ואני כנראה אצתרך משקפיים האם הדבר יכול לעבור מעצמו?
והאם הדבר הזה יכול להחמיר אם לא אלבש משקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד``ר יורם שוחט31/07/2009אסטיגמטיזם ("צילינדר") לא חולף מעצמו.
המצב אינו מושפע מהרכבת משקפיים או המנעות מהרכבתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראיהליאת31/07/2009
לרופא הנכבד שלום רב
בתי בת 18, נוטלת מזה כשנה KEPPRA למניעת אפילפסיה.
מאז שהתחילה עם התרופה הנ"ל התחילה לסבול מסדרה של הפרעות בראיה ובכללן : טשטוש ראיה, קושי רב לצפות בסרטים, באורות מרצדים ובכל דבר שנע מהר, קושי רב לקרוא טקסטים, כאבים בעיניים לאחר קריאה קצרה, וכן ראיה כפולה.
נבדקה ע"י רופא עיניים בקופ"ח והבדיקה יצאה תקינה לחלוטין.
במקביל נבדקה ע"י אופטומטריסט מומחה לראיה לקויה, ובבדיקה זו נמצא כי ישנו קושי במיקוד הראיה.
שאלותי הן:
1. בהנחה שה KEPPRA היא הגורמת להפרעות הנ"ל - האם ישנו חשש מפני נזק בלתי הפיך?
2. האם כדאי להיבדק ע"י רופא עיניים בכיר יותר, והאם ישנה בדיקה מסויימת שכדאי לבקש ?
בברכה - שושנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושנה
ד``ר יורם שוחט31/07/2009ראשית, עלייך לשאול את הנוירולוג האם התופעות שהזכרת נובעות מנטילת התרופה. אם התשובה חיובית, הפסקת נטילתה תביא להעלמות התופעות.
אם התופעות יימשכו, בהחלט יש מקום לפנות לבדיקה יסודית לרופא עיניים נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ודחופה!גדעון30/07/2009
שלום!
בגלל שאני בקרבי וחשוף להרבה חול אבק לשטח היה לי כל הזמן עיניים אדומות כשהגעתי לרופא עיניים צבאי אובחנתי כחולה ב -יש לי דלקת הלחמית(אלרגית כרונית) וקורטיקונוס משמעותי בעין ימין
שולחים אותי לוועדה רפואית האם יורידו לי פרופיל ?הפרופיל שלי עכשיו 82 כתוב לי שיש לי פטור מתאי שטח אבק וחול,האם זה להגיד "ביי ביי" לקרבי ושלום לקרייה ולצריפין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגדעון
ד``ר יורם שוחט30/07/2009יש בהחלט אפשרות שהפרופיל שלך ירד.
לא יודע לענות לך לגבי תנאי השרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוץ יתרשרון30/07/2009
ברצוני לברר אם אימוץ יתר של העינים יכול לעשות נזק?
לכוונה היא אם יש לי משקפים בפלוס שבעיקרון נועדו לקרוב אבל בשל מאמץ ניתן לי ללכת איתן תמיד,אם אני לא ארכיב יש איזה נשק שיכול להגרם מלבד לכאבים שיש בעין עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר יורם שוחט30/07/2009משקפיים בפלוס פרושם רוחק ראייה. אנשים צעירים הסובלים מרוחק ראייה יכולים לראות טוב גם ללא משקפיים באמצעות כיווץ השריר הפנימי בעין האחראי על המיקוד. עם התקדמות הגיל פוחתת בהדרגה האפשרות הזאת וגוברת התלות במשקפיים.
המנעות מהרכבת משקפיים עלולה לגרום להתעייפות מהירה של העיניים ולכאב ראש. במקרים מסוימים עלולה להגרם גם פזילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו קטן אם אפשר
שרון30/07/2009שאלתי נבעה מכך שאינני יודעת כבר למי להקשיב,היתי אצל 2 אופטימטריסטים שאמרו דבר זהה,
והשלישי בינם שניגשתי היה אופטימטריסט מומחה באיכילוב,שהוא טען שאיןו בכלל מספר למשקפים בשל כך שהמכונה פלטה מספר של 0/0 בימין
ובשמאל 1.75
הוא אמר שאין צורך גם לא לקרוב,
אך יש לי כאבי עינים לא מוסברים, הרגשה של השרירים,רופא עינים לא נותן לבצע שום בדיקה מלבד צילום מערות פנים שיצא תקין
ובדיקת הרחבת אישונים חוזרת,כי לפי טענתו המכשיר שבודק מספר אצל האופטימטריסט כל פעם יפלוט משהו אחר בהתאם לשרירים בעין באותה רגע.. וכך שרק ההרחבה תקבע..
אם יצא בהרחבה שכן יש מאמץ גבוה(לפחות עין שמאל שהיא די עצלה 3 ומשהו יצא) זה נכון שאין מה לעשות אם זה? כי אופטימטריסט אחד אמר מספר של שלוש והשני המומחה אמר שאיןם מה לעשות ושעין שמאל החזקה לא פועלת בשבהיל שנים,זה בסדר גמור להיות במצב הזה.
ועוד שאלה- אני מרגישה גם כמו תחושה של אי צלילות בראיה כאילו יש איזה ערפל או אבק לעיתים,זה קשור למאמץ?
ובכל זאת כל הסיפור נמשך 3 חודשים ומעלה יש אפשרות לנזק?(תחושת הערפל רק מעכשיו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור
ד``ר יורם שוחט30/07/2009קיימות סיבות שונות לכאבי עיניים. יש גם סיבות שונות לערפול הראייה.
מכיוון שלא קיבלת מענה מהרופא שלך, הייתי שוקל לפנות לרופא נוסף לקבלת חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטה בעיןחיים30/07/2009
שלום אני בן 29
לפני כשלוש שנים נכנס ענף דק לעין הימנית שלי וכתוצאה מכך העין דמעה מאד וכאבה הייתי אז אצל רופא עיניים לקחתי טיפות וחבשתי את העין ולאחר מספר ימים הכאב והדמעות עברו
העניין הוא שהבעיה לא נפטרה. הרבה פעמיים לאחר שאני קם בבוקר במיוחד כשיש יובש כאילו הפצע נפתח מחדש והעין דומעת ללא הפסקה ורק לאחר שעה בערך העין נרגעת.
שמעתי מחברים שיש טיפול של לייזר או קילוף ורציתי להתייעץ עם מומחי הפורום מה הטיפול המומלץ במקרה כזה?
והאם ישנו נזק מתמשך לעין בכך שאני לא מטפל בה?
תודה רבה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים
ד``ר יורם שוחט30/07/2009מדובר בתופעה ידועה הנקראת recurrent corneal erosion, כלומר קילוף חוזר של שכבת האפיטל בקרנית.
שריטה בקרנית (כגון מפגיעת אצבע או ענף, כמו במקרה שלך) גורמת לקילוף אזור בשכבת תאי האפיטל , שהיא השכבה השטחית בקרנית. שכבת האפיטל מתחדשת תוך יום יומיים, ללא כל השלכות לטווח הארוך. לפעמים קורה שלמרות שהאפיטל התאחה, ההצמדה שלו לשכבת הקרנית שמתחתיו אינה חזקה, וכך נוצר מצב של שכבת תאים רופפת. במצב כזה כל חיכוך של העפעף על הקרנית יכול להביא לקילוף מחדש. אחרי כל קילוף כזה שכבת האפיטל החדשה מחוברת לשכבה שמתחתיה בצורה רופפת יותר, והסיכוי לקילוף חוזר גדול יותר. זה בולט בעיקר לפנות בוקר או בהשכמה.
אם לא מטפלים במצב, המצב ילך ויחמיר עם עלייה בשכיחות הופעת הכאבים ובעצמתם.
באמצעות לייזר משייפים שכבה דקיקה מהקרנית שמתחת לאפיטל, כדי לאפשר לאפיטל להצמד חזק יותר לקרנית. השיטה נקראת PTK. השמוש בה נפוץ ויש אחוזי הצלחה גבוהים, דהיינו סיכוי גבוה למניעת ארועים חוזרים של קילוף הקרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.
חיים10/08/2009רציתי לשאול היכן מבצעים טיפול כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיים
ד``ר יורם שוחט10/08/2009הטיפול נקרא PTK.
ניתן לבצעו ב"עין טל" או בכל מכון העוסק בניתוחים להסרת משקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת בקרניתאתי29/07/2009
לבני היקר יש צלקת בקרנית מאז שהוא בן יומיים בלבד ועד היום שהוא בן 6 הוא נימצא במעקבים נתבקשתי לסגור את עינו הבריאה למס' שעות ביום בכדי שלא תיווצר עין עצלה .
כיום הוא גם עם צלקת גם עם עין עצלה וגם עם פזילה למרות הכל. ועכשיו מדברים איתי על השתלת קרנית שלפי הבנתי הוא לא כזה פשוט ואפילו קצת מדאיג פניתי לאופטימטריסט קליני שבאמת התאים לו משקפיים אשר משפרות את הפזילה. לפני המשקפיים הללו הוא הרכיב משקפיים אחרות אשר ניתנו לו במרשם מהרופאה המטפלת לפי דעתי המשקפיים בכלל לא התאימו לו כי הילד פשוט לא רצה להרכיב אותם ואני מרגישה שבמשך שש שנים של מעקבים אינטנסיבים פשוט פיספסו משהו בטיפול.
מה אתה היית ממליץ לי לעשות או אולי להאיר את עיני לגבי משהו שאיני יודעת.
בתודה מראש על הזמן
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד``ר יורם שוחט30/07/2009אנא הפני שאלתך לפורום העוסק ברפואת עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריות בזגוגית העיןרונן29/07/2009
שלום רב
אני אופטומטריסט ובבדיקה עי אופטלמוסקופ ראיתי אצל פציאנטית הרבה כדוריות צהובות\ירוקות צפות בזגוגית זה היה קיים רק בעין שמאל.
מה זה ועל מה זה מצביע זה ניראה כמו TOBACCO DUST אבל הצבע שונה.
תודה מראש
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן
ד``ר יורם שוחט30/07/2009קרוב לודאי שהתופעה שראית היא ASTEROID HYALOSIS. מדובר בעכירויות לבנות בזגוגית. הצבעים שראית יכולים לנבוע מהתאורה שבאמצעותה בדקת ומרפלקסים.
יש מצב נוסף, נדיר בהרבה. הנקרא SYNCHISIS SCINTILLANS. כאן מדובר בעכירוירת נוצצות צבעוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהASTEROID HYALOSIS
רונן30/07/2009שלום ד"ר שוחט
ראשית תודה על תשובתך המהירה,לפי מה שראיתי באינטרנט זה אכן ניראה כמו ASTEROID HYALOSIS מה עוד שרשום שזה תופעה חד עינית בד"כ.
Ophthalmoscop asteroid hyalosis appears as multiple, discrete, refractile yellow or yellow-white particles suspended in the vitreous
תודה רבה על תשובתך.
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!גדעון29/07/2009
שלום!
בגלל שאני בקרבי וחשוף להרבה חול אבק לשטח היה לי כל הזמן עיניים אדומות כשהגעתי לרופא עיניים צבאי אובחנתי כחולה ב -יש לי conjunctivitis-aller keratoconus
שולחים אותי לוועדה רפואית האם יורידו לי פרופיל ?הפרופיל שלי עכשיו 82 כתוב לי שיש לי פטור מתאי שטח אבק וחול,האם זה להגיד "ביי ביי" לקרבי ושלום לקרייה ולצריפין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם המחלה המלא
גדעון29/07/2009שם המחלה המלא יש לי conjunctivitis-aller keratoconus
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!שרון29/07/2009
מבובולת מאוד מאוד,לאחר התיעצות עם מלא .
כבר 4 חודשים אני סובלת מכאבים בעינים לאחר בדיקות אצל אופטטימטריסטים שנים מהם איבחנו שזה מאמץ יתר של העינים,ולאחר בדיקה של מספר אובחנו כי זה חוסר בפלוסים שמביא את העין להתאמצות שריר לא רצוני וזה כל הכאבים.נמסר לי ללכת איתן רק לקרוב,לאחר שזה לא עבר התחלתי ללכת איתן תמיד.עם המשקפים היה לי פשוט זוועה כאבים גרועים יותר התחילו ממש כאילו העין מתפוצצת.החלפתי מספר עשיתי עדשות-מכיון ומדובר בפלוסים(בעין ימין + 1 ובשמאל+2) קשה היה לי להתרגל למרחב ועשיתי עדשות. איתן הרגשתי יותר טוב אומנם במרחב אבל לא ראיתי ברור נורא מטושטש גם לאחר משחק עם המספרים הורדה והעלאה.היו לי סחרוחרות הבנתי שכניראה המס" גבוה מידי.
החלטתי שדי ואי אפשר להמשיך ככה כי כל היום זה לשבת עם עינים עצומות בבית ולא לעשות כלום הזמנתי תור לאופטימטריסט באיכילוב בסורסקי,שישבתי אצלו בבדיקה במכונה נמסר לי כי המספרים שם אפסיים (ימין פלוס חצי וחצי צילנדר ושמאל 1 וחצי) הוא טוען שזה לא מספרים למשקפים ובכלל חבל להתחיל עם כל זה.אמרתי לו שיש בידי תוצאות של שני אופטימטריסטים קודמים שטוענים שההתאמצות גדולה ויש לכת עם משקפים תמיד! הוא מבחינתו אומר שגם המספרים האלו וגם כל התופעות שתיארתי0כאבים בארובות העינים-לחץ ברכות העין שורפת אבל לא חיצונית אלא משהו פנימי ) כל אלו לא קשורות למאמץ יתר ולא לשריר בלתי רצוני שמופעל.הוא אמר שאני רואה 6.6 כמו שנמסר לי באמת מכולם.עכשיו אני חסרת ישע יותר לא יודעת מה לעשות,פניתי לרופאת משפחה לעשות בדיקות דם,ולרפוא עינים שוב הזמנתי תור.מאז כל הסיפור הזה אני מרגישה באמת שקצת ירדה לי איכות הראיה אבל אולי זה פסיכולוגי מרוב כל הניסוים על עצמי כל שני וחמישי שינוי מספרים!הופנתי לעשות צילום של מארות פנים-לפי מיטב ידיעתי עשיתי את זה פעם לפני לא רואים כמעט כלום בצילום הזה גם מחיצה עקומה לא ניראת.מה אפשר לעשות אני ממש מיואשת,אי אפשר לחיות ככה. מה יכול להיות שזה נובע?אולי שן בינה(שלא כואבת) לחץ תוך עיני(איך עושים בדיקה). יש לי כאב שמופיע רק בעין ימין לאחרונה וגם בצד זה גודלת שן לכן שיערתי אבל לא ניראה לי קשור.מזה כמה חושים עוד במקום העבודה ובבית יש לי קושי מול מחשב אבל לא הרגשה של כאבי ראש-מה שמביא אותי לחשוב שזה לא מאמץ אולי.הזמן עובר וזה נמשך מלא לכן אני כבר מוטרדת!
ועוד שאלה-עם מספרים שכאלה כדאי לעשות משקפ לקריאה רק למרות שהאופטימטריסט באיכלוב מסר שלא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
שרון29/07/2009יש לי עוד משהו לברר אם תוכלו לענות לי
לגבי עין עצלנית,במידה והעין השמאלית עצלה יותר זה נכון שימין מתאמצת בשבילה?כי כל אחד עונה לי תשובה אחרת על זה.
ומה אפשרי לעשות?
ואם במספרים כמו +2 +1 כדאי לעשות משקפים לקרוב?
ועוד משהו אחרון לגבי צילום של מערות הפנים-הרופאה שלחה אותי לעשות את הצילום בשל הכאבים בעינים-אך ניראה לחי שזהו צילום שלא יראה משהו חוץ מסינוסים...(במקרה הטוב)
מה כדאי לבקש מרופא העינים-מחר יש לי תור
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/07/2009הכי טוב מכל תלונותייך לבקש מרופא עיניים הפנייה להערכה אורטופטית של מיקוד ראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/07/2009קשה לתת תשובה בלי בדיקה ייתכן בעייה אקומודטיבית ייתכן פזילה סמויה . צריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שרון29/07/2009יכול להיות מצב שבשל צורך למשקפים במחשב-ובקרוב
ואי הרכבתן גורמת לסחרחורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)