מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיבלתי מרופא משפחה טרידרם קרםאורית24/07/2009
שלום !
לבתי בת ה-10 יש גירוי ואדמומיות בתוך העין כבר כמה ימים.הרופא נתן לה טרידרם קרם.
חשבתי שזה מיועד רק לשימוש על העור. האם זה מתאים גם לשימוש בתוך העיניים??
תודה מראש ולילה טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד``ר יורם שוחט24/07/2009מדובר במשחת עור, אשר אינה מיועדת לשמוש בתוך העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לבעיות רשתיתנאפולי23/07/2009
לד"ר שלום רב,
לפני כשלוש שנים- ועקב היפרדות רשתית בעין אחת- עברתי מספר ניתוחים(שכללו:גז,חיג סיליקון)
אך לצערי רוב הראיה בעין הלכה לה.
לפני מספר ימים, בביקורת שגרתית, נתגלה חור קטן בעין השניה ,הבריאה, והמנתח החליט מיד לעשות טיפול לייזר.זאת, עקב ההסטוריה של העין החולה.בעין הבריאה יש לי קוצר ראיה מינוס 4.
שאלותיי:
1-האם ישנה דרך כלשהי לדעת שנוצר חור חדש -גם אם הוא קטן ביותר?
2-כל כמה זמן כדאי ללכת לביקות אצל רופא עיניים: כל חודש או חודשיים או שלושה?
3-האם טיפול בלייזר של חורים כאלה עלול להזיק?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנאפולי
ד``ר יורם שוחט24/07/2009בבדיקת קרקעית העיניים אפשר להבחין בחורים, גם אם הם קטנים. במקרים רבים האדם עצמו אינו חש בהווצרות החור ולכן חשובה הבדיקה התקופתית. תדירות הבדיקה תקבע על ידי הרופא המטפל על פי מצב העיניים.
כעקרון כל טיפול רפואי יכול להזיק, אך במקרה זה הסכנה לכך קטנה מאד. המנעות מטיפול מסוכנת בהרבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטראקט +יאג קפסטולומייהודית23/07/2009
שלום רב,
אמי בת 84 עברה לפני שנה ניתוח קטארקט בעין אחת (צריכה גם בעין השניה). יום לאחר הניתוח קבלה התקף לב (לא היתה בעבר חולת לב) והרגישה רע .
מיד לאחר הניתוח היא לא ראתה טוב בעין המנותחת והרגישה שמצב הראיה כמעט כמו שהיה קודם לפני הניתוח. מאחר ולא רצינו לזעזע אותה כיוון שעברה התקף לב לא המשכנו בטיפול בעין אך לפני כחודשייםשוה פנינו לרופא קופת חולים שאמר שהיא צריכה לעבור טיפול בלייזר יאג קפסטולומי. ואמנם לפני שבוע היא עשתה בבית חולים את הטיפול בלייזר יאג קפסטולומי ומיד באותו היום כאבה לה העין ומאז העין כל יום כואבת לה והיא שמה טיפות תיאומצין שנתן לה הרופא .
שאלותי : מדוע היו צריכים לעשות לה יאג קפסטולמי? האם לכל מי שעושה ניתוח קטארקט צריך לעשות יאג קספטולומי ? האם לא היו צריכים לנקב את המעטפת שמחזיקה את העדשה כבר כשעשתה את ניתוח הקטראקט? מדוע עדיין כואבת לה העין ? האם מהלייזר יש כאבים ועד מתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית
ד``ר יורם שוחט24/07/2009ירוד משני הוא תופעה נפוצה מאד אחרי ניתוח ירוד (קטרקט). מדובר בעכירות בקופסית האחורית של העדשה המקורית (הביולוגית). בסוף הניתוח אותה קופסית שקופה לחלוטין, אך במקרים רבים היא נעשית עכורה עם הזמן. הטיפול הוא יצירת פתח מרכזי בקופסית באמצעות לייזר.
לא נוגעים בקופסית האחורית בזמן הניתוח כי פעולה כזאת בניתוח מגבירה את הסכנה לסיבוך. פעולה זאת במועד מאוחר יותר אחרי הניתוח בטוחה הרבה יותר.
לא אמור להיות כאב אחרי טיפול כזה בלייזר. אם הרופא הכניס עדשת מגע לעין לצורך הטיפןל יתכן שהעדשה גרמה לגרוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AMD - דחוף ...מורי23/07/2009
איך מתבצעת הזרקת AMD ? האם מדובר בהליך שמבוצע בהרדמה מלאה / חלקית /ללא הרדמה כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ23/07/2009בזריקה לעין עם הרדמה מקומית. מבוצע במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתכלות בשמש לאחר הרחבת אישוניםרעות22/07/2009
שלום רב,
לפני כשבועיים וחצי עברתי בדיקה אצל רופאת עיניים והכל היה תקין (לחץ,רשתית,קרנית,לחמ הבדיקה האחות שמה לי טיפות להרחבת האישונים. מחוסר ידע יצאתי את המרפאה מיד לאחר הבדיקה לרחוב. משום מה, ואני לא יכולה להסביר מדוע, השמש משכה את תשומת לבי והסתכלתי עליה ישירות. מאז ועד היום אני סובלת מכאבים בעין שמאל אשר נמשכים עד למצח. רופאה אחרת שראתה אותי אמרה לי שיש לי שעורה ונתנה לי טיפול במשחה אנטיביוטית ובטיפות מקסיטרול. לאחר שבוע חזרתי שוב לבדיקה והרופאה אמרה לי שהכל בסדר (שוב לאחר הרחבת אישונים). הכאב עדיין קיים וכמו כן אני מרגישה כניסה של אור רב יותר מצד עין שמאל. אני עושה קומפרסים קרים על מנת להקל על הכאב. האם יכול להיות שנגרם נזק לרשתית העין? עלי לציין שאני מרכיבה משקפיים והראיה שלי לא השתנתה מאז (אותה חדות ראיה). בעיקר מפריע לי האור והכאבים מעל העין.
איזו בדיקה אפשר לבצע על מנת לוודא שלא נגרם נזק לעיניים?
בתודה, רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ23/07/2009הבעייה שלך חיצונית ללא קשר לרשתית. ייתכן ללא קשר בעייה ברשתית. צריך לבדוק את העיניים ולהחליט על טיפול. הסבירות לנזק לעיניים אפסי. סביר להניח שהכאב זו רגישות מקומית לשעורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמלולים בעינייםערן22/07/2009
עם הירידה בראיה שלי למרחק, במקביל התחלתי להרגיש (אולי ללא קשר) נמלולים בעין שמאל בחלק התחתון, כמו נגיעות עדינות של משהו, בדומה לשריר שקופץ מעצמו, אבל בתוך העין, האם התופעה מוכרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ23/07/2009מדובר בתופעה נוירולוגית חולפת כפי שבאה ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לתיקון ראייה:vision proדודו22/07/2009
ידידה העבירה לי מכשיר שלטענתה מתקן ראייה באופן דרמטי-איך להתייחס לעניין זה?
המכשיר דמוי משקפת עם נקודות מאצדות שיש לעקוב אחריהן ועם פונקציה של מגנט מסביב לעינייםהמכשיר: הןדןםמ פרם של חברת tiens* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ23/07/2009אין מכשיר שמתקן ראייה. יש תוכנה שמשפרת ראייה ותו לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום , שאלה לד"רפרח22/07/2009
מה אפשר לעשות בנוגע לטיקים בעין באופן כמעט קבוע?
נאמר לי שזה מחוסר שינה אבל אני ישנה בסדר גמור, אשמח לתשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/07/2009האפשרות לטיפול היא על ידי נוירולוג. מדובר בבעייה עצבית ולא עינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר, יום טוב
פרח22/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע ניתוח קטרקט נוסףטובה22/07/2009
שלום,
אני בת 80, והיה לי קטרקט בשתי העיניים.
בהמלצת רופא ,הייתי צריכה לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים.
עין ימנית - הקטרקט פחות חמור. בעין זו אני רואה מטושטש.
עין שמאלית – הקטרקט חמור יותר מאשר עין ימנית ואני כמעט שלא
רואה בה כלום, פרט לצללים. עין זו אובחנה אצלי לפני שנים רבות כעין
עצלה.
ביום 18/9/08 עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאלית . הניתוח לא שיפר את ראייתי
בעין זו. במילים אחרות הניתוח לא הצליח.
השאלה – האם לאור כשלון הניתוח בעין שמאל כדאי ליטול סיכון ולנתח את
עין ימין ? האם הניתוח עלול להרע את ראייתי בעין ימין ?
אציין כי איכות החיים שלי נפגעה מאד הואיל וכיום אינני יכולה לקרוא\או לצפות בטלויזיה.
תודה
טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/07/2009לבצע ניתוח קטרקט דו עיני. ישפר איכות חיים. אין מה לפחד. גם עם עין עצלה יהיה שיפור בראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשותשרון21/07/2009
ברצוני לשאול לגבי עדשות מגע-
לאחר בדיקה התברר ששימוש בעדשות הרכות לא טוב לי בעין מכיון והן זזות ויוצרות לי טשטוש,לכן הומלץ לי על קשות שנתיות(לחצי שנה).אציין כי אין לי בעיה להסתגל אליהן הן לא מורגשות לי בכלל בעין כגוף זר.אבל
הבנתי שהן פחות בריאות לעין בשל החוסר חמצן ושהן מיבשות מהר את העין ..
זה נכון? ואם כן זה מסוכן?
ואפשרי לשהות יום שלם עם העדשות הללו בוקר עד ערב או שזה לא בריא ויש לשלב משקפים
(כי מבחינת נוחות ביום יום למרחב העדשות יותר נכון משימוש במשקף
(מדובר במשקפים עם פלוס-לשם הורדת מאמץ-לכן קשה לי להסתגל למרחב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/07/2009ניתן להרכיב עדשות מגע יום שלם בדיוק כמו עדשות רכות. למה לא לשקול ניתוח הסרת משקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון22/07/2009יש מצב שהעדשות עושות סחרחורת וחולשה?זה כתוצאה מהסתגלות למספר?חזק מידי?למרות שרואים בסדר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהמשך
שרון22/07/2009ובהמשך לשאלה-אם עדשות קשות יכולות ליצור לחץ ברכות?
אני יודעת שאם העדשה זזה היא יכולה לרדת מהמוקד הראיה וזה עושה טשטשוש לפעמים
אבל סחרחורת ולחץ ברכות גם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ23/07/2009עדשות מגע קשות כשלעצמן מלחץ על קרנית לא גורמות לסחרחורת אלא אם לא מדוייקות מבחינת מספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ23/07/2009אם העדשות חזקות מדי או צילינדר לא נכון בחוזק או כיוון ייתכן סחרחורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שרון23/07/2009אם המספר בעדשה היה חזק מידי לא היתי אמורה לראות לא טוב?
כי בעין אחת הוא ניסה לתת לי מספר גבוהה וישר ראיתי מטושטש...
זו הרגשה שאיך שהעדשה בעין הראש כבד ויש לחץ קצת ברכות..אם נוגעים מעל המצח מרגישים גם משהו לא נעים..
(המספר הוא בימין 1.25 ובשמאל 3 שניהם בפלוסים) גורם לי לסחרחורת והראש הולך אחורנית מרוב כובד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי העדשה
שרון23/07/2009יכול להיות בגלל שהעדשה הקשה ייותר עבה היא לוחצת ומפריעה(ואני רק 3 ימים עם זה אולי זה לא מספיק הסתגלות?)
גם שממצמצים אני מרגישה את המצמוץ ברכות לוחץ-כאילו שיש משהו "עבה שמפריע" אולי בגלל העובי שלה באמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/07/2009ככלל לעדשות קשות קשה להתרגל הרבה יותר מרכות. במקרה שלך לא בטוח שהאי נוחות מעדשות ייתכן דלקת לחמיות שמפריעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/07/2009את אמורה לראות מטושטש רק אם מספר מעל שלושת רבעי או מספר שלם ויותר מעל מה שאמור היה להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לשטיפת דרכי דמעותדליה21/07/2009
בתי סובלת מדמעות מרובות ודלקות , נקבע לה ניתוח לשטיפת דרכי דמעות ע"י ד"ר ליאור דוד . האם אתם מכירים אותו ? והאם תוכלו להמליץ על רופא טוב לניתוח שמנתח בבי"ח אסותא תל אביב ?
אמא לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/07/2009הוא רופא טוב מאוד את יכולה להיות רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בעיניים פקוחותהגר21/07/2009
שלום,
רציתי לדעת האם שינה בעינים פקוחות יכולה לגרום לבעיות בראיה ( כתוצאה מיובש??? )
ואם כן האם יש מה לעשות בנידון.
תודה,
הגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/07/2009שינה בעיניים פקוחות מסוכנת לקרנית כי יכולה לגרופ ליובש שיוביל לכיב וזיהום חמור בקרניות. הפיתרון לסגור עפעף פתוח עם פלסטר או שינה עם משחת לובריקציה כויסקוטירס בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להידרדרות בראיההני21/07/2009
שלום!
אני בת 24 ביום שישי האחרון סבלתי מסחרורות שלא עברה לי עד אשר הלכתי לישון. למחרת בבוקר הסחרחורת עברה אבל מאז יש לי תחושה שהראיה שלי הידרדרה - לא מדובר בדירדור משמעותי ויכול להיות שמדובר בדמיון שלי בלבד. לציין שיש לי עין עצלה מאז שאני ילדה קטנה ולכן איך שעלה החשד קבעתי תור לרופא עיינים , הבעיה שהתור רק ביום ראשון הבא ואני חוששת שכבר יהיה מאוחר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/07/2009רוב סיכויים שמדובר בבעיית אף אוזן גרון או נוירולוגית ולא מעיניים. לפנות לבדיקות הנל ובדיקת עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט משני?אינה20/07/2009
שלום ותודה מראש על התשובה.
אני בת 34, אם לילד בן שנתיים וחצי וספרנית במקצוע. נותחתי לפני כשמונה חודשים ברשתית לאחר קרע והפרדות, וכעת חלה ירידה ניכרת באיכות הראיה. בביקור אחרון אובחן קטרקט. נאמר לי לבוא לביקור חוזר עוד ארבעה חודשים.
כמה שאלות אליכם:
1. האם יש צורך כעת להתאים מחדש משקפיים ועדשות מגע? (אני רואה בעיקר בזכות העין הבריאה כרגע, האם העין הבריאה נזוקה מכך?
2. מתי ניתן לנתח ומהו סוג הניתוח שמועדף כיום? האם ישנם ניתוחים בהרדמה מקומית ומתי משחררים הביתה בד"כ? (יש לי ילד קטן ואני צריכה לדאוג לסידור).
3. כיצד מתאימים לאחר מכן משקפיים ועדשות מגע, כאשר עין אחת נשארת במספר גבוה (-10)?
שוב תודה על ההתייחסות,
אינה.
ד''ר יובל דומניץ22/07/2009צריך לנסות קודם כל התאמת משקפיים או עדשות. לעקוב אחרי הקטרקט אן יתקדם למצב ירידה בראייה צריך לנתח ואז תזדקקי רק למשקפי קריאה ולא לרחוק. בתחילה עדיף להתחיל עם התאמת משקפיים ולעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובסיוון20/07/2009
יש לי שאלה בוודאי תחשוב שאני מתלוצצת האם אכילת גזר תשפר לי את הראייה ותגרום לירידה במספר???
2. אני מרכיבה משקפיים מגיל 15 כיום בת 26
יש לציין הורי לא זקוקים למשקפיים אפילו לא סבתא שלי !!!
אין בעיות ראיה במשפחה חוץ ממני
האם ייתכן והדבר קשור במחלות כלשהן? יש לי מחלת מעי דלקתית ועד לפני שנה טופלתי באימוראן ובתרופות
בעבר אף סטרואידים.
ייתכן ויש קשר לראייה לקוייה ומחלות שונות????
3.אם התשובה חיובית ואכן ישנו קשר לא הית ממליץ לי על לייזר בעיניים???
אודה על תשובותיךך
תודה רבה
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה שעונים לי באמת
סיוון22/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/07/2009הצורך בהרכבת עדשות מגע נובע מגנטיקה מחשבים שינויים הורמונליים ואף מחלות אוטואימוניות. במידה ואין מחלת פרקים או מחלות קולגן ניתן לבצע ניתוח הסרת משקפיים. אכילת גזר מגבירה כמות ויטמין A הדרוש לראיית לילה . אין קשר לראיית יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)