מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודה אפורה בראיהאמיר21/04/2009
שלום
אני בן 38 בריא בד"כ ועושה ספורט
בדיקות ראיה תקינות תמיד
בחודש האחרון אני מרגיש שבעיין ימין אני רואה נקודה אפורה קטנה
בתווח הראיה (לא על העיין עצמה)
עם תזוזת העיין הנקודה זזה ונעלמת לאחר כמה שניות עד לתזוזה מחודשת
של העין
במקום חשוך זה פחות נראה ובמקום מואר ובמיוחד על רקע קיר לבן זה בולט יותר ומציק קצת
אשמח לקבל כיוון למצב האם מסוכן? האם יכול להחמיר? וכו..
תודה רבה
מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמיר
ד``ר יורם שוחט22/04/2009מדובר בתופעה נפוצה מאד, שמקורה בג'ל שנמצא בתוך כדור העין, והנקרא זגוגית. ברוב המכריע של המקרים אין לכך כל משמעות מעבר לעצם המטרד עצמו. לעתים רחוקות יכולה התופעה להצביע על בעייה ברשתית.
לכן עליך לגשת לרופא העיניים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים / צלליות בראיהמישקה20/04/2009
שלום רב
אני בשנות הארבעים לחיי. מבדיקת ראיה מקרית אחרי דלקת בעין עולה שראיתי תקינה. מזה שנים אני סובלת מתופעה מוזרה: כתמים ומעין צלליות אפרפרות צפות (לא ממוקדות) בעיניים. זה בא והולך, לא מצאתי קשר לשעות יום, עייפות או המצאות בשמש בחוץ. העניין מטריד אותי. רופאת המשפחה לא התייחסה לעניין. מה דעתכם?
אודה על תשובה, מישקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישקה
ד``ר יורם שוחט20/04/2009התופעות שאתה מתאר מקורן בעכירויות עדינות בג'ל שבגלגל העין (הנקרא זגוגית). מדובר בתופעה נורמלית שרבים חשים בה. אם עדיין לא נבדקת על ידי רופא עיניים גש להבדק, כדי לוודא שאין בעיות אחרות בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרת ראיה בעקבות עבודה במחשביריב20/04/2009
שלום
אני סטודנט בן 21 עם משקפיים לראייה מרחוק.
עד עכשיו הייתה לי עלייה של בין רבע לחצי מספר בשנה
אך בחצי שנה האחרונה עלה המספר בחצי מספר - כלומר תוך כמה חודשים שוב הייתי צריך להחליף את עדשות המשקפיים.
למדתי באופן אינטנסיבי ביותר בתקופה זו ונאמר לי על ידי האופטומטריסט שהעבודה המאומצת מול המחשב הקפיצה את המספר.
אני בתחילת התאר ומאוד מודאג לגבי הדרדרות מצב הראיה.
האם ישנן המלצות למזער את הנזק?
כמו כן אני מאוד מעונין לעבור נתוח להסרת משקפיים אך יודע שהמספר צריך להעצר ובקצב הזה לא רואה מתי הוא יעצר. מה טווח הגילאים בו מספר פחות או יותר מתייצב?
ושאלה נוספת, האם כששמים את המשקפיים לראייה מרחוק(יש לי רק לרחוק)מול מחשב זה יכול להזיק? ומה מומלץ בנושא - לשים או לא לשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריב
ד``ר יורם שוחט20/04/2009העלייה במספר בהחלט יכולה להיות קשורה בעבודה המאומצת מול המחשב.
כדי למנוע זאת יש להקפיד להרים את העיניים מהמחשב או הספר כל 20-30 דקות ולהתמקד על אובייקט רחוק למשך כחצי דקה.
אם מספר המשקפיים שלך הוא כזה שמאפשר לך לעבוד מול מחשב בלי משקפיים, עדיף לעבוד ללא המשקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - נתוח להסרת משקפיים
יריב21/04/2009תודה רבה - רק אם תוכל לענות לגבי הנתוח:
אני מאוד מעונין לעבור נתוח להסרת משקפיים אך יודע שהמספר צריך להעצר ובקצב הזה לא רואה מתי הוא יעצר. מה טווח הגילאים בו מספר פחות או יותר מתייצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pvd שאלות לגבי התופעהכוש כוש20/04/2009
לרופא שלום !!!!!
לאור תלונות על כתם בעין אובחנתי כסובלת מ - PVD , ברצוני לשאול האם יש מגבלות או פעולות שיש להמנע מהן על מנת לא להחמיר את הבעייה.
בנוסף ברצוני לברר מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב.
בתודה
כוש כוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכושכוש
ד``ר יורם שוחט20/04/2009למעט התקופה הראשונה אחרי הופעת הכתם אין כל מניעה לבצע פעילות מכל סוג שהוא.
אין אפשרות לטפל בראייה כתמים עקב PVD, אך הבשורה הטובה היא שכמעט תמיד עם הזמן ההפרעה הולכת ופוחתת, ללא כל טיפול.
ללא קשר לאמור לעיל, בכל מקרה של החמרה בתופעות הקיימות או הופעה של תופעות חדשות יש לפנות לבדיקה בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לדר' שוחט
כוש כוש23/04/2009דר' שוחט שלום
תודה על התשובה המפורטת ,
ברצוני לשאול
א. כמה זמן זה התקופה הראשונית.
ב. איזה פעילות יש להמנע מהן ? אני עושה פילאטיס , יש תרגילים המשלבים מאמץ של שרירי בטן
וכן תרגילים של הורדת ראש למטה.
כמו כן אני עושה צעידות.
האם אפשר להמשיך פעילות גופנית זו לתקופה הקרובה.
בתודה כוש כוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכושכוש
ד``ר יורם שוחט23/04/2009הכוונה היא להמנע מפעילות הכרוכה בטלטול של הראש והעיניים כגון קפיצה וריצה. מדובר בתקופה של 2-3 שבועות.
הפעולות שאת מתארת (הליכה, כפיפות, מתיחות ופילאטיס) וכל מאמץ שאינו כרוך בטלטול מותרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בעינייםשרי19/04/2009
שלום רציתי בבקשה לשאול לבעלי היה הרפס בעינייםם לפני מס' חודשים לאחר טיפול עם משחות וטיפות עבר ההרפס אך הראיה שלו לא חזרה להיות מה שהיתה ביום שישי האחרון שוב החלו כאבים בעין והוא לא יכל לראות בה טוב בבדיקה היום מול רופא עיניים נראה כי ההרפס חזר מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרי
ד``ר יורם שוחט20/04/2009אם ההרפס חזר יש כמובן לטפל במצב. אחרי שהמצב האקוטי יירגע, אפשר לשקול טיפול בכדורים לתקופה ארוכה כדי למנוע התחדשות הדלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשתיתתהילה19/04/2009
לאחר שעושים ניתוח לעין שהרשתית בה היתנתקה כתוצאה מרטינופתיה סוכרתית, מה קורה עם העין לאחר ניתוח כזה, חוזרים לראות בה כרגיל? נכון להיום, אבי רואה בה שחור אפור טשטוש חזק ביותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתהילה
ד``ר יורם שוחט20/04/2009מצב הראייה אחרי ניתוח כזה תלוי במידת הנזק שנגרם לרשתית כתוצאה מהסכרת.
חשוב לדעת שההחלמה אחרי ניתוח כזה יכולה להיות ממושכת, והשיפור בראייה הדרגתי ויכול להתפרס על תקופה ארוכה. לכן גם אם הראייה כרגע אינה טובה, אין זה אומר שזו תהיה התוצאה הסופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LSTדליה18/04/2009
האם הטיפול מחייב הרדמה מלאה? יש לי לחץ בעין והוא לא יורד עם הטיפות.יש לציין שאני שנה אחרי תאונת דרכים חבלות בפנים ובראש.האם SLT עדיף על טיפול אחר? האם יש סיבוך לאחר הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר יורם שוחט18/04/20091. טיפול SLT נעשה עם טיפות עיניים מרדימות בלבד (כמו אלה ששמים למדידת הלחץ).
2. קיימות דרכים רבות לטפל הגלאוקומה, הכוללים טיפות, טבליות, לייזר וניתוח. אין כאן שאלה מה עדיף - אצל כל מטופל נקבע הטיפול על פי המצב הרפואי ועל פי התגובה לטיפולים אחרים שניתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בזוית העיןיהודית16/04/2009
אני בת 63 ויצא לי כתם על העפעף בצבע כתמתם אמרו לי שזה מעודף טריגצרידים אבל אני גבולית. האם רצוי להוריד את הכתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/04/2009העניין הוא קוסמטי לא רפואי כי אין סכנה בממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד'ר דומינץ .רעות16/04/2009
ואחרי ששמתי את הטיפות נגד היובש[ היפוטריס] אפשר להרכיב אחריהן את העדשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/04/2009את יכולה לשים היפוטירס לפני במהלך ואחרי הרכבת עדשות מגע ללא הגבלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לשמש -לד"ר דומניץקרן14/04/2009
לפני מספר ימים נחשפתי כ-20 דקות לשמש בזמן הזריחה, ללא אמצעי הגנה, והרגשתי צריבה חזקה.
הרופא אמר שהקרנית נצרבה, ונתן לי טיפות refresh tears לשים מספר פעמים ביום.
ניסיתי את הטיפות, והן לא מתאימות לי.
לי יש רגישות לתרופות רבות, ולחומרי הרדמה (כמו בשיניים) והגוף כבר לא מקבל כמעט אף קרם, טיפות או משחה. הסבירו לי שמדובר ב"שוק אנפיקלטי" ושכל מה שלא מתאים לי, אסור להשתמש בו.
יש תחליפים אחרים? מה הסכנה לקרנית אם אין באפשרותי לטפל בטיפות?
איך ניתן לרפא את הצריבה בדרך אחרת? וממה להיזהר - הרי עכשיו עונת הקיץ רק החלה.
ד''ר יובל דומניץ16/04/2009רפרש טירס הם ללא חומר משמר. צריך לבדוק את עינייך ולהחליט מה לתת לך. יש הרבה תחליפי דמעות. קשה להמליץ בלי בדיקה. כוייה נוצרת מהסתכלות על השמש ללא הגנה, עם משקפי שמש או סגירת עיניים בזמן שיזוף לא תרחש הבעייה שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס וגלאוקומהשרה14/04/2009
אמי בת ה77 סובלת מגלאוקומה חריפה שלא מגיבה לתרופות וגם ניתוח שעברה לא הצליח לייצב את הלחץ התוך עיני.איזה אפשרויות קיימות שכן בעין אחת העצב כבר מפורר לגמרי ,לדברי הרופא המטפל.בנוסף,סובלת אמי מהתכווצויות שרירים קשות ביותר ורפאת המשפחה רשמה לה קלונקס שעד כמה שידוע לי אינו מומלץ לחולי גלאוקומה.האם זה מסוכן עבורה? תודה מראש.
ד''ר יובל דומניץ16/04/2009אמא שלך צריכה לפנות למומחה גלאוקומה מהשורה הראשונה כמו למשל המומחים מתל השומר לראות במה ניתן לעזור לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלייזר ל-floatersזאב14/04/2009
אני סובל מ-floaters מאחר שיש לי רק עין אחת זה מטריף אותי .
קראתי באינטרנט שיש דר גלר בפלורידה שמטפל בכך על ידי לייזר
שאלתי -האם יש טיפול כזה בארץ?באירופה?האם הטיפול מסוכן?עליות שלו רבות?.
והכי חשוב מה דעתכם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ16/04/2009נכון יש רופא בפלורידה שמטפל. אני לא מציע לשחק עם עין יחידה לטיפול שכזה. טיפול כזה לא ניתן בארץ או באירופה. עלותו לא ידועה לי וגם לא מידת הצלחתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרעים ברשתית וטלוויזיהשוש14/04/2009
שלום רב,
אני סובלת מבעיות עיניים (קרעים ברשתית) מה מומלץ לצפות במסך
פלאזמה או מסך LCD?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ16/04/2009אין לכך קשר לסוג מסך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PH של הדמעותאלדד13/04/2009
שלום,
האם ה PH של הדמעות נוטה יותר לכיוון הבסיסי (7.4-7.0 ). בכל מקרה זה לא חומצי , נכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ16/04/2009נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעעירית13/04/2009
שלום,
כבר תקופה שאני מנסה לעבור להשתמש באופן קבוע בעדשות מגע ובכל פעם אני נשברת וחוזרת למשקפים.
כאשר אני מרכיבה עדשות מגע לאחר כמה שעות יש לי תחושה של לחץ על העין שגורמת לעייפות העיניים. העדשות שהרכבתי היו עדשות רכות.
בפעם האחרונה זה היה קצת יותר טוב, אבל בעין אחת העדשה הרגישה עדיין כגוף זר ולא טבעית בעין.
לכל הידוע לי אין לי בעיות מיוחדות בעיניים. לא יובש ולא דלקות.
האם יש לזה פתרון?
תודה רבה,
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ16/04/2009הפיתרון הוא ניתוח להסרת משקפיים. את שייכת ל50% עם אי סבילות לעדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)