מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה כלליתאורי06/04/2009
שלום רב
יש לי שאלה כללית - האם מריחת ג'ל
אלוורה תוך כדי עיסוי באופן יומיומי על העפעפיים
יכול לגרום לנזק כלשהוא לעיניים או שההיפך הוא הנכון?
מדובר בשפורפרת ג'ל אלוורה מסחרית, סטנדרטית.
בתודה מראש
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/04/2009כל מה שנמרח על העפעפיים לא חודר לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שני לגלאוקומהים05/04/2009
מה השפעת ניתוח קטרקט על לחץ תוך עיני האם הוא יכול לגרום נזק האם עדיף לבצע קודם ניתוח להפחתת הלחץ ואח"כ קטרקט או בשילוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/04/2009ניתוח קטרקט יכול לעזור להוריד לחץ תוך עיני ואז אולי לא תזדקקי לניתוח גלאוקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשתיתתהילה05/04/2009
אני צריכהכ עזרה דחופה.אדם שסובל מרטינופטיה אמור לעבור ניתוח. אולי אתם מכירים מנתחים בארץ טובים, שמתמחים בניתוחי רשתית.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/04/2009לא יכול להמליץ באתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מתחת לעין-מה זה ולאן לגשתמאיה05/04/2009
לפני כשבעה חודשים - בעודי בהריון התחילה לי נפיחות מתחת לעין. זה נאה כמו וריד נפוח או
נוזל שנמצא שםלמישהו יש מושג מה זה אומר ולאיזה רופא צריך לגשת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/04/2009לפנות לרופא עיניים לבדיקה אפשרי הרבה סיבות בהם בצקת הריונית דלקת לחמיות ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיה לעיןשירה03/04/2009
שלום,
אני מעויניינת לרכוש רטיה איכותית ונוחה לעין תותבת של בחור פצוע. היכן ניתן להשיג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/04/2009לא יודע לא בתחום שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטינופטיהתהילה03/04/2009
שלום ברצוני לדעת מס' דברים אבי עומד לעבור ניתוח בעין אחת הוא סובל מרטינופטיה סוכרתית. זאת לאחר שטיפוליי הלייזר שקיבל אינם הועילו. הרשתית" התרוממה" ממקומה ובנוסף יש לו בצקת בעין.. הייתי רוצה לדעת בבקשה:
האם במצב כזה יש לנתח מידיי הוא שזה יכול לחכות בעוד 3 שבועות, מיום ליום הוא כמעט ולא רואה בה?
מהם אחוזי הצלחה של ניתוח כזה(vitrectomy ) ?
והאם לאחר שהוא עובר ניתוח, מה קורה עם העין במידה והניתוח מצליח, הוא יצא מכלל סכנה של עיוורון או שבעוד זמן מה, הרשתית שוב יכולה להתרומם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/04/2009בדרך כלל זה דורש ניתוח מיידי . ככול שעובר הזמן סיכויי ההצלחה מבחינת ראייה יורדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים יבשות לאחר טיסה ממושכתאלה מורד03/04/2009
שלום לרופא, אני בת 53.לפני כשבועיים חזרתי מטיול של 8 ימים בסין.מאז אני מרגישה בעיניים מיני עקצוצים או הרגשה שחול נכנס לי לעיניים.ביקרתי אצל ר.עיניים ובבדיקה מאד מעמיקה של לחץ וכו מדדו את כמות הדמעות והתברר שהעיניים יבשות.קיבלתי טיפות לטפטף 3 פעמים ביום. שאלה-קראתי שטיסה ממושכת עשויה לגרום לתופעה האם נכון ואם כן האם זה הופך לכרוני? אחרי כמה זמן של טפטןף בעין אני צריכה להרגיש שוב טוב אני כבר בטיפול 3 ימים.בתודה רבה.אלה
ד''ר יובל דומניץ05/04/2009סתם סמיכות מקרים מדובר בדלקת לחמיות. תלוי מה הטיפול שניתן ומה האבחנה המדוייקת הטיפול הוא ל10-14 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי קריאה גם לראיה למרחק?צביקה02/04/2009
אני בן 51 לאחרונה הרגשתי ירידה טיב הראיה שלי למרחק. בבדיקה נאמר לי שאני זקוק למשקפי קריאה במספר נמוך יותר (1+) מאשר משקפי הקריאה שלי (2+) לשם הראיה למרחק. אכן משקפי הראיה (1+) תקנו לי את הראיה למרחק. אני יודע שבד"כ אנשים זקוקים למספר מינוס לראיה למרחק ומיספר פלוס לקריאה. מה פירוש ומה משמעות השוני אצלי בראיה לעומת רוב האנשים? (עברתי בדיקת עיניים מקיפה והכול נימצא תקין וגם בריאותי הכללית תקינה.)
ד''ר יובל דומניץ05/04/2009יש שני סוגי קשיי ראייה. אחד בו העין ארוכה מעין רגילה ואז יש קוצר ראייה וצריך משקפי מינוס . ומצב בו עין קצרה מעין רגילה ואז צריך משקפי פלוס. במצב זה שרירי עדשת העין עוזרים להתגבר על מצב הפלוס עד שבגיל 40 ומעלה הם נחלשים וצריך משקפיים לרחוק וקריאהבמידה ועין קצרה מנורמה ומשקפי קריאה במידה ועין נורמלית באורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטירגיוםמיכל02/04/2009
יש לי פטירגיום של 2 מ"מ ץ מפריע לי רק קוסמטית . הרופאים לא ממליצים לנתח בשלב זה אבל אני סובלת מזה . קראתי שיש כל מני שיטות מתקדמות יותר בחו"ל ( אולי גם בארץ ) שמגדילות את סיכויי ההצלחה . רציתי לדעת מה דעתכם
ד''ר יובל דומניץ05/04/2009בדרך כלל לא מנתחים גודל כזה של פטריגיום אבל אם מאוד רוצה אפשר לנתח עם יצירת מתלה לחמית מחלק לבן עליון של עין (לחמית) כך שאין כמעט סיכוי לחזרה ותוצאה קוסמטית יפה ניתן לביצוע גם בארץ תלוי מי המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףרוחק ראיה אצל תינוק בן 9 חודשיםדנית02/04/2009
היי - בני בן ה9 חודשים (8 חודשים ) הוא נולד פג בשבוע 34 עקב היפרדות שיליה בתאריך 01.04.09 (אתמול ) אובחן אצלו רוחק ראיה בדרגה 4 הבנתי שלתינוקות בגיל זה הנורמה היא 1-3 , הרופא לא ממליץ כרגע על משקפים , מה שכן הוא רוצה לראות אותו בעוד חצי שנה , כמו כן הוא עדכן שאם נראה שיש מצב שבני מתחיל לפזול אז להגיע אליו מיד , האם יש אפשרות דרך אוכל(גזר) או תרפות לעזור לייצב את המצב ? האם הבעיה יכולה להחמיר? לתשובתך המהירה אודה תודה אמא מודאגת
ד''ר יובל דומניץ05/04/2009גזר עוזר רק לראיית לילה ושפן לא רואה טוב. האופציה יחידה מעקב והחלטה תוך חודשים ספורים על משקפיים למנוע עין עצלה. בהמשך יוכל להיות בלי משקפיים מגיל 66-7 עד קרוב ל40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו סוג התאורה הטוב ביותר לעינייםניני02/04/2009
שלום לכם,
רציתי לשאול איזה אור אתם ממליצים ממנורה על שולחן כתיבה למישהו שיושב הרבה!!!
יש היום מנורות ניאון יפות ונוחות, והשאלה היא האם הן טובות לעיניים, או שנורה "צהובה" רגילה עם אהיל מכוון אור היא עדיפה.
תודה עבור התשובה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/04/2009מנורה של אור צהוב רגיל תמיד טובה מניאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתור ארגון 'עין מציון' (?)יעל02/04/2009
איני יודעת אם זהו הפורום המתאים, אך אני מקווה שאוכל להיעזר בכם. לפני זמן דיווחו בטלווייזה על רופאי עיניים מתנדבים מארגון ששמו, אם איני טועה, 'עין מציון' או 'עין לציון', שיוצאים למדינות מתפתחות ועורכים מאות ניתוחי עיניים פשוטים שמחזירים לאנשים את ראייתם. אני מעוניינת לתרום לאותו ארגון, אך איני מוצאת אותו בגוגל. האם ארגון ישראלי בשם זה או בשם אחר מוכר לכם, ואם כן - איך אפשר ליצור אתו קשר לתרומה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה!
יעל05/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין אדומה + נפיחות חודש וחצי מניתוחנליה01/04/2009
אני בת 80 עברתי ניתוח קטרקט מוצלח בעין ימין. אני נמצאת חודש וחצי אחרי הניתוח ופתאום הבוקר התנפח אצלי העפעף מלווה בכאבים העולים לראש כמו כן העין אדומה.
מה יכולה להיות הסיבה והאם קיים טיפול מיידי להרגעת הכאב והורדת הנפיחות.
בתודה מראש
נליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/04/2009מדובר בדלקת לחמית (קונגוקטיביטיס) או בשילוב עם דלקת עפעפיים (בלפריטיס) . אין לכך קשר לניתוח וצריך לפנות לרופא עיניים לקבלת טיפול בטיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה שנתקעה בעין .רעות01/04/2009
שלום
שאלה בקשר לעדשות :
אני מרכיבה עדשות ראיה חודשיות וקרה לי כבר 2 שנדבקה לי העדשה בעין [ באותה העין בשני המקרים ] .
מדוע זה קורה לי ? , ומה לעשות אם זה ? , האם יש איזה טיפות או משהו אחר ?
[ ובבקשה אל תגידו לי שאני צריכה להפסיק ללכת עם עדשות ] .
אשמח לקבל תשובה
תודה מראש
רעות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/04/2009זה נוצר מואקום בין עדשה לקרנית . טיפות ליובש יעזרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עפעפייםיסמין31/03/2009
היי, אני בת 23 כבר חצי שנה עם גרד והצקות בלתי פוסקות בעיניים. לאחר ששום טיפות לא עזרו איבחנו לי דלקת בעפעפיים. קיבלתי משחה בשם דטומיצין לחודש+לנקות את העיניים במגבונים.
אחרי חודש ישנו שיפור אך לא ב 100%, הרופא אמר שאם המשחה לא תעזור יש מקום לקחת כדורים לתקופה של חודשיים כדורים שנותנים בד"כ נגד אקנה.
רציתי לדעת, האם באמת זה הכרחי? האם זה הטיפול המקובל? אין עוד טיפול אחר משהו אחר שאפשר לעשות ? האם הכדורים הללו יעלימו את הבעיה אחת ולתמיד? האם באמת אפקטיביים לטיפול בדלקת כזו בעפעפיים?
אני ממש ממש רוצה להימנע מנטילה של הכדורים הללו, שמעתי עליהם דברים נוראיים, אני נוטלת גלולות למניעת הריון והבנתי שהשניים לא הולכים יחד, ושיש צורך לבצע בדיקת דם אחת לחודש לבדוק תפקודי כבד...אולי יש מקום להתייעצות עם רופא נוסף?
אני נורא רוצה לפתור את הבעיה כי כבר נמאס לי מהגירודים וזה שלא ניתן לשים עדשות אבל אני ממש מפחדת מהכדורים הללו...
ד''ר יובל דומניץ31/03/2009יש אפשרויות טיפול לפני כדורים כדאי לשמוע עוד חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)