מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקית(בצקת )תחת עין שמאלרותי15/02/2008
אני בת 50 .לפני מספר חודשים הופיעה אצלי בצקת תחת עין שמאל.כמו כן אני חשה צריבה ולחץ בתוך העין. נבדקתי אצל רופא עיניים ולטענתו הכל תקין אך הבעייה המטרידה לא נפתרה. מה יכולה להיות הבעייה והאם יש טיפול לכך?תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/02/2008ייתכן מדובר בקמטי זקנה והטיפול לכך ניתוח פלסטי אפשרות אחרת דלקת אלרגית בעיניים. צריך לראות קלינית ולקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקואל זיפרקסה וראייהמיכל13/02/2008
שלום,
בגלל דיכאון,השתמשתי בתרופה סרוקואל,בהמשך התברר שהתרופה לא מתאימה לי,בגלל שהיא גרמה לי לתופעות לוואי חריגות שהצריכו את הפסקת התרופה, מאז אני רואה מטושטש מרחוק.
האם ייתכן שנגרם לי נזק בלתי הפיך בעקבות שימוש בתרופה הזאת?
אני משתמשת עכשיו בזיפרקסה -קראתי על התרופה הזאת שבשימוש ממושך יכולה לגרום לקטרקט,
מבקשת לקבל את חוות דעתך גם בעניין הזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד``ר יורם שוחט14/02/2008מכיוון שראייתך מטושטשת עלייך לפנות לבדיקה ע"י רופא עיניים. הוא גם יענה על שאלותיך, על פי ממצאי הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםרן13/02/2008
מחפש באיזור המרכז רופא לעדשה תותבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרן
ד``ר יורם שוחט14/02/2008יש מכונים לעיניים תותבות באזור המרכז. תוכל לקבל פרטים מהרופא שלך או מקופת החולים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרניית א סימטריתאורית13/02/2008
שלום, היום עברתי בדיקות לניתוח להסרת משקפייים וגילו שקרנית אחת היא אסימטרית והציעו לי לעבור השתלת עדשה יש לי מס' שאלות:
-האם זה הניתוח היחיד אפשרי ולא ניתן לבצע את אחד מניתוח הלייזר?
- האם יש ניסיון רב בהשתלת עדשה?
- מה קורה במידה והמס' גדל אחרי הניתוח האם צריך לעבור שוב את כל התהליך ולשים עדשה חדשה?
- כמה זמן זה התאוששות?
- בעבר ניסיתי להשתמש בעדשות אך לא הצלחתי להתרגל אליהם (כל הזמן חשתי בהם) האם זו יכולה להיות אינדיקציה לגבי הצלחת ניתוח השלת עדשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד``ר יורם שוחט14/02/2008כאשר מבנה הקרנית אסימטרי קיים סיכון בניתוח לייזר לתיקון קוצר ראייה (הסכנה היא שצורת הקרנית תתעוות לאחר הניתוח).
איני יכול לענות לגבי האופציות האחרות לניתוח כי אין בידי פרטים נוספים חשובים על מצב עינייך.
יש בארץ בהחלט נסיון בהשתלת עדשות.
אם המספר משתנה אחרי ההשתלה יש לפעמים אפשרות לתקן את ההפרש בלייזר (מותנה במצב הקרנית!!!), או שנזקקים למשקפיים (בד"כ במספר הרבה יותר קטן מאשר לפני הניתוח). במקרים קיצוניים יש תאורטית אפשרות להחלפת העדשה.
בד"כ רואים די טוב תוך כשבועיים או שלושה.
אין כל קשר בין עדשות מגע לעדשות מושתלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם המשקפיים בספורטמאור12/02/2008
יש לי בעיה אני משחק ספורט כמו טניס ושאני רץ לפעמים המשקפיים נופלות לי אני חדש עם המשקפיים ואני לא יודע מה לעשות יש איזה משהו שיתפס את המשקפיים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי שיש
ש13/02/2008יש שרוך שמתחבר למשקפיים
ותולים אותו על הצוואר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאור
ד``ר יורם שוחט14/02/2008ישנם פתרונות. פנה לאופטומטריסט שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חובה לערוך בדיקת עיניים?דני12/02/2008
האם קיימת חובה לערוך בדיקת עיניים לילדים עד גיל 10?
היכן מעוגנות חובו אלו? כיצד ניתן לשים את היד על חובות אלו?
על מי חובה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד``ר יורם שוחט14/02/2008אנא הפנה שאלותיך למשרד הבריאות או למשרד החינוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אורשאול12/02/2008
שוב שלום,
לעיתים רחוקות אני מבחין בכתמי אור, באותה השניה שאני ממצמץ את העיניים הם מופיעים,
וכשעיניי פתוחות או עצומות אני לא רואה אותם,
וזה נמשך למספר דקות ואז נעלם,
אני לא יודע אם זה היה גם קודם לכן,
מזה יכול להיות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן
ד``ר יורם שוחט14/02/2008לחץ על גלגלי העיניים כגון מצמוץ חזק מאד (או שפשוף חזק של העיניים) יכול לגרום לתחושת אור. בכל מקרה, אם אתה לא שקט, פנה לבדיקה אצל רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשותמורן11/02/2008
שמי מורן אני בת 27
אני משתמשת בעדשות מגע לראייה כבר מספר שנים, אך רק שאני יוצאת מהבית כלומר שאני בבית אני מורידה את העדשות ושמה משקפיים, רצית לדעת:
א. מהם הסיכונים בעדשת מגע? (אם יש)
ב. שמעתי על ידשות מגע שאפשר לישון איתם ולהתקלח איתם, האם יש דבר כזה? ואם כן איפה אפשר להשיג אותם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
ד``ר יורם שוחט11/02/2008הסכונים העיקריים בהרכבת עדשות מגע הם זיהום, דלקות חוזרות, יובש בעיניים, צמיחת כלי דם בהקף הקרנית, הופעה של מעין תופעות אלרגיות בעפעפיים (בצד הפנימי, לא בעור) והתפתחות מצב שבו אי אפשר יותר להרכיב את העדשות (אי סבילות לעדשות המגע). לכן חשוב ביותר להקפיד על כל הכללים כגון היגיינה ומשך הרכבה רצוף, וכמו כן לפנות מיידית לרופא עיניים בכל מקרה של דלקת. הרכבת העדשות רק חלק מהזמן עוזרת למנוע חלק ניכר מהסכונים שפורטו לעיל.
מסוכן לישון עם עדשות מגע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה מטושטשתאלי כהן10/02/2008
אני בן 44 ומבקש חוות דעת רפואית
אני רואה מטושטש מזה שלושה שבועות
הייתי אצל רופא עיינים ובבדיקה יצא תקין 6/6
נישלחתי לניאורולוג וב c.t מוח יצא תקין
הבעיה התחילה ליפני שנתיים בכל פעם בערך חודש ראיתי מטושטש
נכון להיום לא יודעים מה מקור הבעייה
בבקשה עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד``ר יורם שוחט10/02/2008אין אפשרות לייעץ לך ללא בדיקה יסודית. אם הרופאים שטיפלו בך אינם יודעים מה מקור הבעייה יש מקום לפנות לקבלת דעה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראייה מטושטשת
אלימלך מיכל17/02/2008אני רואה מאוד מטושטש מספרי אוטובוסים. שילוט של שמות רחובות נראה מטושטש מאוד ברמה שאני מפחדת לנהוג ברכב.
נבדקתי ע"י שני רופאי עיניים שונים ושניהם טוענים כי אני רואה 6/6.
CT ראש יצא תקין.צילום קרנית תקין.שדות ראייה תקין.
אין לי איכות חיים משום שבנוסף לראייה המטושטשת, הפסקתי לנהוג.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/02/2008צריך בירור נוירולוגי מקיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מומחיםניר כהן10/02/2008
לגבי המקרה של הראיה הכפולה. כבודו הציע שנפנה לרופאים אחרים בתחום אך אנו לא מכירים אף מומחה בתחום הזה, אשמח אם תוכל לעזור לי.(לתת לי שמות של מומחים לענין הנ"ל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
ד``ר יורם שוחט10/02/2008הרופאים העוסקים בכך הם נוירולוגים (או נוירו-אופטלמולוגים, דהיינו רופאים משעיסוקם בקשר שבין מערכת העצבים המרכזית לבין העיניים). רופא המשפחה יוכל לייעץ לכם אל מי לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקוטונוסאריאל10/02/2008
שלום רב,
אני מאובחן כבר שנים רבות כחולה בקרקוטונוס.
לאחרונה חל ירידה בראייתי והומלץ לי לעבור ניתוח ברשת 'עיניים' להשתלת טבעות וקרוס לינגק.
(אגב אציין שלא מתאים לי להרכיב עדשות מגע)
שאלותי הם:
1. האם אתם מכירים את הניתוח הזה ומה דעתכם בנושא?
2. האם שמעתם על טיפול יציבה אצל אריק שיש, והאם לדעתכם יש סיכוי שטיפול כזה ישנה / ישפר / יעצור את המחלה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאל
ד``ר יורם שוחט10/02/20081. הטיפולים האלה נועדו לייצב את הקרנית ולחזק אותה, ויש להם שמוש בקרטוקונוס.
2. לא מכיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה כפולהניר כהן10/02/2008
חמי רואה כפול בעיניים כבר שבוע. בבית החולים עשו לו כמה ימים בדיקות ולא מצאו כלום. מעריכים שיש אחד הנימים שמעבירים דם לעין סתום. אם אפשר לחזור לפלאפון שלי לפרטים 054-7621550 ניר כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
ד``ר יורם שוחט10/02/2008התופעה מוכרת אצל אנשים מבוגרים ונובעת במקרים רבים מהפרעה בזרימת הדם. כאשר מופיע כפל הראייה נהוג לערוך סדרת בדיקות במטרה לאתר את הסיבה. במקרים רבים כפל הראייה משתפר בהדרגה (תלוי כמובן בסיבה).
אם אתה לא שקט עם מה שנאמר לכם בבית החולים, פנה לדיעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו ליסימה07/02/2008
קודם כל נעים להכיר : )
שמי הוא מעיין .
אני בת 12 מחיפה .
אתמול שמתי לב שיש לי קמטים מיתחת לעיניים .
אולי זה קשור לאיפור ?
אני שמה עיפרון שחור , מסקרה .
ואני מורידה איפור אחרי השינה .
תוכל לעזור לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ09/02/2008ייתכן ויש לך יובש בעיניים או דלקת בעור סביב עיניים. לפנות לפנות לרופא עיניים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוורון לילה- יש דבר כזה?יוסי07/02/2008
שלום ד"ר
בהמשך לשאלתי הקודמת (כאן בפורום) אני סובל מעיוורון בעין אחת וגלאוקומה בעין שנייה, אני שם לב שבמקומות חשוכים אני ממש לא רואה כלום וניתקל בחפצים,
קרה לי לא מזמן שלילה אחד חציתי גן ציבורי באיזור מגורי ונכנסתי בעוצמה בספסל,
בנהיגה קשה לי מאוד לנהוג בכבישים חשוכים ומפותלים, לדוגמא אחרי שדה בוקר לכיוון מצפה רמון,
הילד שלי בכה באמצע הלילה הלכתי לראות מה איתו, פשוט לא ראיתי כלום, עד שהדלקתי את האור בפרוזדור,
האם זה קשור לגלאוקומה או שזו בעיה בפני עצמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ09/02/2008צריך לבצע בירור. חייב לפנות לרופא עיניים. גלאוקומה מצמצמת שדה ראייה אך לא פוגעת בראיית לילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידידי לדעתי כדאי לך להפסיק לנהוג
אריאל10/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריס בעיןשאול06/02/2008
שלום, נכנס לי ריס לעין, שניסיתי להוציא אותו הוא נכנס למטה לתוך העין ככה שאני לא יכול לראות אותו כבר, אני לא מרגיש אותו בכלל אבל העובדה שהוא שם קצת מדאיגה אותי מכל מיני דלקות שזה יכול לגרום אם בכלל.
זה יכול להזיק איכשהו לעין? וזה בדרך כלל יוצא לבד עם הזמן? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ09/02/2008רוב הסיכויים שייצא לבד. אך ממליץ לפנות לרופא עיניים כדי שיוציאו. פרוצדורה קצרצרה וללא כאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)