מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- R.p.אטי25/02/2008
האם קיים איזשהו טיפול חדשני לרטיניטיס פיגמנטוזיס?
אני בת 33 חולה במחלה הנ"ל ודואגת מהעתיד
ב"ה עברתי 3 לידות טבעיות לא חלה שום היתדרדרות במצב הראיה שלי איני מרכיבה משקפיים אך בכל זאת דואגת מהעתיד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאטי
ד``ר יורם שוחט26/02/2008למרות שמתנהלים מחקרים שונים הנסיון לגלות אמצעי לעיכוב התקדמות הנזק לראייה, נכון להיום אין עדיין פריצת דרך. ישנם מקרים שבהם התקדמות הנזק איטית יותר מאשר אצל אחרים. חשוב להיות במעקב רופא עיניים כדי להעריך את מידת השינוי החל עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם עדשות מגעמירי24/02/2008
שלום, אני מרכיבה עדשות מגע כבר 15 שנה, רוב הזמן אני עם העדשות, רק בסופי שבוע עם המשקפיים. העיניים שלי כל הזמן אדומות , הרופאת עיניים אמרה שאני סובלת מיובש ושארכיב את העדשות עם טיפות hypo tears, וזה מה שאני עושה, וגם עברתי לעדשות יומיות, אך עדיין העיניים אדומות, הורידים ממש אדומים, ולאחרונה העדשה בעין שמאל ממש מפריעה, הרגשה כאילו שיש גרגיר בעין, האם העיניים שלי מפתחות אלרגיה לעדשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד``ר יורם שוחט24/02/2008בהחלט ייתכן שאת מפתחת אי-סבילות לעדשות המגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילההילה24/02/2008
ד"ר שלום,
אני מרכיבה משקפיים כבר תשע שנים אבל לא באופן קבוע אלא רק בכיתה וכשאני רואה טלוויזיה.
לפני חודש קניתי משקפיים והמידה שלי עלתה ברבע כשעכשיו המידה שלי היא 2 בערך.
הבעיה היא שבעין ימין אני רואה מטושטש ובעין שמאל אני רואה טוב ואני מרגישה שהמידה שלי בסדר. לפני יומיים הלכתי לבדוק מה הבעיה והאופטיקאית אמרה לי שהמידה שלי טובה ושהיא לא היתה מחליפה לי אותה (בעדשה של עין ימין). בנוסף היא אמרה שבלבלתי אותה ושאני אומרת משהו אחד, והממצאים מראים משהו אחר... היא הציעה לי להרכיב את המשקפיים במשך שבוע מהבוקר עד הערב כדי שהמוח שלי ינסה להתרגל. ניסיתי לעשות את זה היום אבל המשקפיים עושים לי כאב ראש ואני מרגישה שאני לא רואה כ"כ טוב. רציתי לשאול אם יכול להיות שפשוט הם התבלבלו במידה כשהם עשו את המשקפיים ולכן אני לא רואה טוב? כי אני לא מוצאת שום הסבר הגיוני אחר. כשאני שמה יד על עין שמאל אני רואה מטושטש בעין ימין ואני מרגישה שזאת לא המידה שלי וכשהיא עשתה לי את הבדיקה ראיתי טוב כשהיא שמה לי את המידה שיש לי עכשיו בעדשה הזאת.
אני מקווה שהייתי מובנת. אשמח לדעת מה דעתכם.
תודה מראש,
הילה (בת 16)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד``ר יורם שוחט24/02/2008המסקנה שאליה הגעת היא בהחלט הגיונית. אם בבדיקה ראית חד בכל עין, ואילו במשקפייך את רואה חד רק בעיו אחת, סביר להניח שהבעיה במשקפיים. פני שוב לאופטומטריסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלגלי העיניים מאורכיםשושנה24/02/2008
קיבלתי תשובה מצילום ct מערות פנים ובשורה האחרונה כתוב" לציין גלגלי העיניים מאורכים"
מה זה אומר?
תודה על התיחסותך
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושנה
ד``ר יורם שוחט24/02/2008לאנשים הסובלים מקוצר ראייה גלגלי עיניים מאורכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר אויר בין האף לעיןאלי24/02/2008
שלום,
לפני מספר חודשים עבר בני בדיקת עיניים בשל צורך במשקפיים, ושם לא נמצאה כל בעייה, וכן אין לו כאבים או יובש או בעייה אחרת. עם זאת, מזה זמן שכאשר הוא אוטם את הפה והנחיריים ויוצר לחץ אויר, הוא מרגיש זרם אויר דק יוצא מעינו הימנית. כאשר הוא עושה זאת בעיניים עצומות, העפעף הימני מתנפח. הרמתי את העףעף כדי לראות אם הוא עצמו מתנפח, אך העפעף עצמו והעין מתחת נראים רגילים לגמרי, מלבד מעט אויר הכלוא מתחתיו ומשתחרר כאשר אני מרים את העפעף.
האם תופעה זו מרמזת על בעייה כלשהי, והאם דרוש לדעתך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד``ר יורם שוחט24/02/2008צנור הדמעות אחראי לנקוז הדמעות מהעיניים לחלל האף. זו גם הסבה לכך שבזמן בכי גם האף "נוזל". צנור זה קיים אצל כולם, ואם הוא סתום יש דמעת (כי לדמעות אין דרך נקוז). פתח הצנור נמצא בשולי העפעפיים בזוית העין שקרובה לאף.
במקרים מסוימים שבהם יש עלייה בלחץ שבחלל האף נוצר מעבר בכוון הפוך, מחלל האף לכוון העין, וכך עובר האויר לעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ גם עם משקפי שמשאסתי24/02/2008
שלום
לאחרונה לא נעים לי להסתובב בשמש מאחר ואני לא מרגישה את משקפי השמש
כלומר, אני ממצמת בשמש כאילו אין לי משקפי שמש
יש לציין שבעבר עם אותם משקפי שמש לא היתה לי בעיה זו
ניסיתי את 3 הזוגות שיש ברשותי ואף אחת לא יעילה
האם זה סוג המשקפיים או שיש לי בעייה בעיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסתי
ד``ר יורם שוחט24/02/2008מה שאת מתארת הוא למעשה רגישות לאור. קיימות לכך סיבות אפשריות שונות. אנא פני לרופא עיניים לצורך איבחון הסיבה אצלך. הרופא גם ימליץ לך מה ניתן לעשות כדי להקל עלייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה מתמשכת במספררחל23/02/2008
שלום.
התחלתי להזדקק למשקפיים רק מגיל 20 (הורי ללא משקפיים) והמספר עולה לי משנה לשנה כאשר היום, בגיל 32 אני כבר זקוקה למספר 6+ !!
מה יכולה להיות הסיבה לכך ? האם יש דרך לעצור את ההתדרדרות ?
האם טיפול כלשהו להסרת משקפיים יכול להתאים לי ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
ד``ר יורם שוחט24/02/2008מכיוון שאת נזקקת למשקפיים בסימן +, מדובר ברוחק ראייה (להבדיל מקוצר ראייה, שם נזקקים למשקפיים בסימן מינוס).
ברוחק ראייה קיימת אצל ילדים וצעירים אפשרות של העיניים להתגבר על הצורך במשקפיים על ידי הפעלת השריר הפנימי בעין האחראי על המיקוד. ככל שהאדם צעיר יותר, הוא מסוגל "להתגבר" על מספר גבוה יותר. האפשרות הזאת הולכת ופוחתת עם הגיל, ולכן , כפי שאת מתארת, המספר עולה משנה לשנה.
כדי לבחון את התאמתך לשיטה כזו או אחרת להסרת משקפיים עליך לפנות לבדיקה ע"י רופא עיניים המתמחה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חולה בrop ואם יש ניתוחים שיעזרואלון21/02/2008
אני חולה בrop אני רואה רק בעין שמאל רציתי לדעת אם יש משהו שיכול לעזור לרשתית ואם יהיה מתי שהו השתלות רשתית וגם ניתוחים שיכולים לפחות לשפר בקצת את הראייה וגם יש לי גם ניסטגמוס אני רציתי לשאול אם יש דרך לטפל גם בזה וגם בrop גם אני ליפעמים מתבלבל בין אותיות ומילים רציתי לישאול למה זה קורה?
תודה רבה ואני אשמח אם תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלון
ד``ר יורם שוחט24/02/2008למרות שמתנהלים מחקרים על השתלת רשתית, כרגע זה עדיין לא מעשי.
קיימים ניתוחים לטיפול בניסטגמוס. לפרטים נוספים, וכדי לדעת אם זה אפשרי במקרה שלך, יהיה עליך לפנות לרופא עיניים המתמחה בפזילה.
לגבי שיפור הראייה - איני יודע מה מצב ראייתך. קיימים עזרים שונים לשיפור הראייה (לא ניתוחים). הרופא שלך יוכל להדריך אותך לאן לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים מפרישיםעידן21/02/2008
אני סובל מזה כשנה מדיסידרוטיק אקזמה בכף יד שמאל.
כל פעם שהיא מגיעה , היא מגיעה גם עם יובש בעפעפיים שלעיתים גם הופך לממש הפרשה.
בחודש האחרון חזרה לי האקזמה וכמעט פעם בשבוע עין ימין שלי וקצת שמאל ממש מתנפחת ונהיית אדומה.
תחילה טופלתי בטיפות ומשחה שאני לא זוכר את שמן. אחרי זה כיוון שלא עזר עברתי לדקסאמיצין , ובפעם השלישית שזה קרה לי הביאו לי לשים שני סוגי טיפות : אוקסין וסטרודקס.
כל פעם שאני שם זה עובר אחרי יומיים, אבל היום שוב חזרה הדלקת. ואני לא יודע אם אני יכול להמשיך עם הטיפות הסטרואידיות (סטרודקס) על דעת עצמי.
מה הנזק בטיפול ממושך בטיפות סטרואידיות ?
האם לשים רק את האוקסין וזה יספיק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידן
ד``ר יורם שוחט24/02/2008קשה לענות ספציפית לגבי המקרה שלך מבלי לבדוק אותך.
הטפול בסטרואידים חייב להיות מוגבל בזמן, וחייב להיות תחת פקוח רופא עיניים . בשום אופן אל תקח תכשירים סטרואידליים על דעת עצמך!
נטילת סטרואידים ללא פיקוח עלולה לגרום לגלאוקומה (מחלה עם פוטנציאל לנזק בראייה), קטרקט וזהומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד בולט מעל העין לתינוקלי19/02/2008
שלום
בני בן חצי שנה ובגיל חודשיים בערך יצא לו וריד כחול בולט בעפעף ימין שלו , הוריד מתחיל בעפעף בצורה בולטת ונמשך ומתבהר לו עד לאוזן .
אבל מעל העפעף זה ממש בולט ואם מותחים את זה עם האצבע זה נעלם וחוזר מיד. יש לציין שבעפעף הזה הוא נולד עם המניוגומה אדומה ולאט לאט כבר התבהרה אבל פתאום הופיע הוריד.
1 האם זה מסוכן לראייה?
2 האם יעלם?
3 ממה יצא? התינוק שלי בגוון עור בהיר עם עניים כחולות יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
ד``ר יורם שוחט24/02/2008אם אין ממצא בגלגל העין, והתופעה מוגבלת לעפעף בלבד, לא נראה שיש סכנה לראייה, אלא אם העפעף מסתיר את האישון. בכל מקרה, את חייבת לפנות עם בנך לבדיקה ע"י רופא עיניים המתמחה בבעיות עיניים אצל ילדים! אל תסתמכי על שאלות בפורומים או על גלישה באינטרנט, בעיקר כשמדובר בתינוק בן חצי שנה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת בייטסמוטי17/02/2008
רציתי לדעת אם שיטת בייטס אמינה והיא באמת יכולה לשפר ראייה
בני בן ה - 7 נבדק בבית הספר והופנה לבדיקה מקצועית
שם הובחן שהוא צריך משקפים מספר גדול ובעיית צילנדר
אנחנו לא מוכנים להשלים עם העובדה שלא ניתן לשפר את הליקוי באפן טיבעי האם אנו טועים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/02/2008הפיתרון היחדי לבעייתכם היא מתן משקפיים. שיטת בייטס לא משפרת ראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין יבשהמרדכי16/02/2008
אני בן 60 בריא לגילי ללא בעיות מיוחדות
בשנתיים האחרונות אני סובל מיובש בעינים וכל סוגי הטיפות והקומפרסים לא עוזרים לי
ואני מודה שאני קצת מיואש ממצבי.
יש לי שתי שאלות:
1. טיפות חדשות שקיבלתי גורמות לי להרגשה לא טובה/ נוחה בעיניים ,כאילו יש לי over דמעות
מעפעף הרבה ,ומצמצם עפעפיים כדי לראות יותר ברור ,(כבר היה לי מצב כזה כשקיבלתי סוג אחר של טיפות בעבר) שאלתי:אם אני מנסה טיפות חדשות כאלו להפסיק מיד כי בעצם הם מזיקות לי , או להמשיך כי ההרגשה הלא נוחה אומרת שהטיפות כן יעילות.
2. בנוסף אני לא יכול לקרוא קריאה ממושכת יותר מ5 דקות גג (יש לי משקפי ראיה אבל לקריאה אני מוריד אותם )
שאלתי: האם התופעה הזו קשורה לעין היבשה ? או שזו בעיה נפרדת, ואם כן מה זה יכול להיות.
בתודה מראש
מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/02/2008יש סבירות גבוהה שמדובר ביובש . יש שני טיפולים אפשריים אם משחות ודמעות מלאכותיות לא עוזרים
או השמת פלקיםקבועים שסוגרים דרכי דמעות או מתן טיפות צקלספורין שמשפעלות ייצור דמעות (מדובר בטיפות יקרות לא בסל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בעפעףיעל16/02/2008
מזה שבוע ימים אני סובלת מכאבים חזקים מעל העפעף הימני שמתגברים כשאני לוחצת בעזרת האצבע על המקום. הכאב נחלש במהלך היום ומתחזק לאחר שכיבה ממושכת (בבוקר הכאב החזק ביותר). במהלך שנת הלילה אינני יכולה לשכב על צד ימין כי זה מגביר את הכאב והלחץ על האזור.
אני בת ,43 בריאה , עוסקת בספורט ו.....מודאגת. מחכה להתייחסותך.
בתודה מראש. יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/02/2008רוב הסיכויים שמדובר בדלקת בלחמיות עיניים לפנות לרופא עיניים לטיפול עם טיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראייהרררר15/02/2008
גם עם משקפי מולטי פוקל לעיתים אני סובלת פתאום מטשטוש בראייה (לא במצב עייפות העין)
אין אודם עין דמעות, יש לעיתים דקירות, ולפעמים ללא דקרות חדות הראייה באותו מרחק ועם אותן משקפי מולטיפוקל-הראייה פתאום משתנה "פחות ברורה". אין סכרת, יתר לחץ דם מאוזן, בלוטת התריס אינה מאוזנת למרות טיפול גבוה בתרופות. 2 אופטומטריסטים מנוסים קבעו שהמספר בסדר. עברתי בדיקת שדה מרחב ראייה-תוצאה תקינה. אין קטרקט. אין לחץ תוך עיני.
אני בת 55 כמעט לאיזה סוג ייעוץ/טיפול כדאי לפנות בענין הטשטוש הפתאומי? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/02/2008רוב הסיכויים שמדובר ביובש בעיניי להשתמש בדמעות מלאכותיות ומשחות לפי הלצת רופא עיניים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת משקפייםרררר15/02/2008
אני מרכיבה משקפי קריאה -המספר +4
אני גם זקוקה למשקפי מרחק המספר 2.5
לרוב הולכת עם מולטי פוקל. האם יכול להתאים לי הסרת משקפיים בלייזר , או השיטה הטובה הטובה היא בלסיק- לאיזה איכות ראייה אני יכולה להגיע אחרי ניתוח, והאם יש סיכון של עיוורון
כתוצאה מניתוח כזה? ת ו ד ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/02/2008את ריכה להגיע לבדיקת התאמה. במספרים כשלך השיטה המומלצת לאסיק. הניתוח יסיר משקפיים לרחוק תישארטי עם משקפיים למחשב וקרוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)