מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה מציקה בעין ימיןדורון04/03/2008
שלום רב אני בן 28 מרכיב משקפיים זה זמן רב שאני סובל בעין ימין מריטוטים כמו עצבים כלשהם שנמצאים בעין קורה לעיתים קרובות בשעות הבוקר והערב.
דבר זה מציק מאוד.
ייצויין שאני מבלה את רוב שעות היום מול מחשב(גם בעבודה-מתכנת וגם בבית)
אודה להסבר מה היא התופעה ואת דרכי הטיפול בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/03/2008זו תגובה עצבית מלחץ או מתח או ללא סיבה כמן שזה בא כך נעלם. אין טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בעינייםשאול04/03/2008
האם חומרים שגורמים לגירוי בעיניים למשל שמפו לשיער עלולים לגרום נזק לעיניים מלבד גירוי כשיש מגע איתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/03/2008התשובה היא לא מוחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלגל העין יש כתמים צהוביםד``ר יורם שוחט03/03/2008
שלום רב,
אני (הריונית, חודש 7) ואחותי (שילדה לפני חודש) הבחנו כי בגלגל העין של שתינו יש כתמים צהובים (שלא היו טרם ההריון). לאחותי אף נקודות קטנטנות חומות. האם דבר זה קשור להריון ומצריך בדיקה? מה יכול להיות מקור הבעיה?
תודה,
השואלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/03/2008אין קשר להריון. מדובר בשינויים מחשיפה לשמש. לרוב אין צורך בטיפול. אם יש שינויי פיגמנטריים לפנות לבדיקה לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בעיניםבת אל03/03/2008
אני בת 20, בריאה ואין לי בעיות ראיה, אני רואה טוב מאוד (רחוק וקרוב)
אתמול שמתי לב כי ליד כל אישון משני הצדדים יש מין כתם צהבהב כזה
ב-2 העיניים, גלגל העין שלי לא לבן לגמרי בקטעים האלה
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/03/2008מדובר בשינויים ניווניים מחשיפה לשמש. בדרך כלל לא צריך לדאוג אבל אם הממצא מתחיל להתפתח לקרום שמטפס על עיגול הצבע (הקרנית) יש להסירו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPTC בהריון
צילה31/10/2010מקווה בנות שילדתן במזל טוב והכל בסדר!
אשמח לשמוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוידוטומור צרברינעמי02/03/2008
שלום. בת 28, מגיל 12 סובלת מיתר לחץ תוך גולגלתי (PTC), ומטופלת בדיאמוקס. כעת בהיריון ראשון, הפסקתי טיפול תרופתי, ועברתי ניקור מותני להורדת לחץ.
שאלתי האם תוכל להיות בעיה ללדת בלידה רגילה עקב לחץ מוגבר? האם מסוכן ללחוץ? לעתים מאמץ רב גורם לי לטשטוש ראייה וסחרחורות. האם ידוע בהיסטוריה הרפואית על נשים שסבלו מ ptc ועל אופן לידתן?
אודה מאד, נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד``ר יורם שוחט02/03/2008שאלתך אינה שייכת לתחום רפואת העיניים. עלייך להפנות את השאלה לרופא המטפל, או לפורום נוירולוגיה או מיילדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמי-לידה ו-PTC
צילה11/03/2009שלום נעמי! קודם כל מזל טוב! אני יכולה לשתף אותך מנסיוני. אני גם בת 28 עם PTC מזה כשנתיים וגם עברתי LP. אני היום כ-5 חודשים אחרי לידה רגילה!!!!! הייתי במעקב של הריון בסיכון גבוה עקב ה-PTC הגניקולוגים לא רוצים לקחת אחריות על שום דבר אז הם מעדיפים שתעשי קיסרי. הרופאה של אמרה (של ה-PTC) שאין שום בעיה ללדת רגיל וכך ב"ה היה! נולדה לי בת מתוקה! יום נפלא :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמי וצילה
עדן08/04/2010שלום נעמי וצילה,
אני מקווה שתקבלו את האימייל הזה.
גם אני בת 28, ולפני כשלושה שבועות, במהלך שבוע 20 להריון איבחנו אצלי פאסדוטומור. לפני כיומיים, הייתי אצל רופא המתמחה בהריון בסיכון גבוה שהמליץ לי להיות בשמירת הריון. ההסבר שלו לא נראה לי מאוד משכנע ואני רוצה להמשיך בעבודתי.. חשוב לי לדעת, אם תוכלו לומר לי האם לכן המליצו על שמירת הריון בשל האבחנה? האם היתה לכן לידה "רגילה" וגם האם יש רופאים טובים ומומלצים שכדאי לי לפנות לטיפול אצלם?
כרגע אני מרגישה מפוצלת ע"י הרופאים, אני במעקב בתל השומר אצל ניורואופמולוגית, ניורולוג, רופא לנשים בהריון בסיכון גבוה..
אודה לכן מאוד אם תוכלו לעזור לי.
תודה רבה,
עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, עדן.. אשמח מאד לתגובתך
יעל22/06/2010ג"כ אובחנתי , ורוצה מאד לשמוע מאחרים.
אשמח ליצירת קשר איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא לעינים תותבותחזי01/03/2008
אני מעונין לקבל כתובת באיזור המרכז לרופא או קליניקה המתמחה בעדשות תותבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזי
ד``ר יורם שוחט02/03/2008הרופא שלך או קופת החולים שלך יוכלו לכוון אותך ולתת לך שמות וכתובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בעניים לאחר שימוש במחשבאבשלום28/02/2008
ב"ה
שלום
לאחר שימוש של כשעה שעתיים במחשב בייתי בעל צג "שטוח" עניי סובלות מאדמומיות מרובה
(בלבן של העין) הדבר נמשך גם ביום שלאחר השימוש אף לאחר שינה.
כשאני משתמש בצג רגיל הדבר איננו כך
האם הדבר קשור לקרינה מהמסך או לעייפות/יובש בעין ? כיצד ניתן לטפל בבעיה ?
לתשובתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבשלום
ד``ר יורם שוחט28/02/2008אין חשיבות לצורת המסך. ייתכן שבמסך אחד עוצמת התאורה ו\או הקונטרסט שונים מאלה שבמסך השני, וזה יכול להסביר את ההבדל בתחושותיך.
בכל מקרה, מדובר בעייפות\ יובש. רופא העיניים יוכל להדריך אותך איך למנוע את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
אבשלום28/02/2008אז האדמומיות לא מזיקה לעין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבשלום
ד``ר יורם שוחט28/02/2008האודם מראה שהעין סובלת. גרוי ממושך אינו בריא לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אולי מצמוץדני28/02/2008
צהריים טובים
בזמן האחרון קרה לי כמה פעמים
במהלך צפייה בטלוויזיה לאיזה חלקיק שנייה
משהו שנראה כמו מצמוץ אחד או שניים
מיו כמה חלקיקי שניה של הפסקה בצפייה כמו מין מצמוץ
תופעה שלא נתקלתי בה בעבר
לא שלא מצמצתי בעבר כמובן :) אבל הרגשתי משהו שונה במקצת
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד``ר יורם שוחט28/02/2008אני לא בטוח שהבנתי את שאלתך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת קשה להסביר אבל....
דני28/02/2008יוצא לי פתאום תוך כדי צפייה בטלוויזיה איזה מצמוץ ארוך.
לא רואה לחלקיק שנייה .
מצמוץ כזה לא רצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
ד``ר יורם שוחט28/02/2008אם מדובר במצמוץ, אז זו התכווצות לא רצונית של שריר העפעף.
אם מדובר על אובדן ראייה רגעי מבלי שהעפעף נסגר, עליך לפנות לרופא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים שמייצרות אבנים קטנטנותשרון28/02/2008
במשך 10 השנים האחרונת אני סובלת מתופעה שבה נוצרות בעפעפיי אבנים קטנטנות שעם הזמן יוצאות על פני שטח העפעפיים וגורמות לשריטות בקרניות העין. מדי חודש חודשיים או שלושה אני נאלצת לגשת לרופא עיניים על מנת שינקה את העפעפיים מן האבנים הקטנטנות. אני סובלת מיובש בעיניים אולם לפי רופאים שונים שבדקו אותי לא ברור האם יש קשר בין היובש לבעיית האבנים.
אני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי למצוא פתרון לבעייה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר יורם שוחט28/02/2008האבנים נוצרות באיטיות, ולכן לא סביר שאותן אבנים מתחדשות כל 2-3 חודשים. קרוב לודאי שבכל פעם מורחקות רק אלה הגורמות לשריטות באותו זמן, ובפעם הבאה יורחקו אבנים אחרות שנחשפו בינתיים. יש סיכוי טוב שאם יורחקו כל האבנים, גם אלה שכרגע לא גורמות לבעיות, תהיה לך תקופה ארוכה של רגיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין אחת דומעתאנה27/02/2008
שלום ד"ר,
אני בת 22 והבעיה שלי היא שכבר כמה שנים (לפחות 4 שנים) העין השמאלית שלי דומעת בלי סיבה. יש ימים שהיא "רגועה" יותר ויש ימים שזה ממש בלתי נסבל,חוץ מזה שזה מאוד מפריע ומציק זה גם מונע ממני להתאפר. היתי כמה פעמים אצל רופא עיניים שכל פעם נתן לי טיפות עיניים שלא עוזרות בכלל..אני לא יודעת מה אפשר לעשות ומאיפה להתחיל על מנת לפתור את הבעיה,אם אפשר...?
תודה מראש על תשובתך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
ד``ר יורם שוחט27/02/2008יתכן שאת סובלת מחסימת צנור הדמעות בצד שמאל, או שיש ממצא מקומי בעין שמאל שעושה אותה יותר רגישה. נסי לפנות לרופא עיניים שהתמחותו בדרכי הדמעות ("אוקולופלסטיקאי").
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר לעינייםעינב26/02/2008
אני בת 25 ונמצאתי מתאימה לעבור ניתוח לייזר. אני מתלבטת בנוגע לעיתוי הנכון. אני נמצאת בשנה האחרונה ללימודי תואר שני, דבר שדורש שעות עבודה רבות מול המחשב ומול הספרים. במידה ואעבור ניתוח עכשיו, האם הקריאה המרובה והעבודה עם המחשב עלולה לגרום לירידה בראייה למרות הניתוח? האם כדאי להמתין עוד שנה?
תודה מראש,
עינב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינב
ד``ר יורם שוחט26/02/2008עבודה ממושכת ורצופה מול מחשב או קריאה יכולה לגרום לעליה במספר, ללא קשר לעובדה אם אדם נותח או לא. שמוש נכון בעיניים, הכולל הפסקה מדי פעם והרמת העיניים מהחומר יכול למנוע את העליה במספר. רופא העיניים יוכל להדריך אותך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתענינת בניתוחרויטל26/02/2008
אני מתענינת בניתוח ליזר להסרת משקפיים. כל פעם אחרי לידה והריון הירידה בראיה התחזקה אני אחרי 3 לידות ומס' במשקפים-- 4.5- עם צילינדר האם אחרי הניתוח יש סיכוי שיהיה שוב ירידה בראיה כיוון שאני מתכננת עוד הריונות בעתיד
תודה REVITAL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרויטל
ד``ר יורם שוחט26/02/2008התופעה של שנוי מספר בהריון אינה שכיחה. אם את מאלה שהמספר משתנה אצלן בכל הריון, ניתוח לייזר לא יעצור את השינויים. לא ציינת בת כמה את. אם את צעירה מאד ייתכן שהשינויים לא נובעים מההריונות אלא מהעובדה שבשנות העשרים מספרים עדיין יכולים להשתנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי הניסטגמוס ובשאלה שנייה שליאלון25/02/2008
והאם יש הגבלת גיל לניתוחים אלא אני בן 15 והאם יש ניתוחים לגילאים האלא לבעית הניסתגמוס שלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלון
ד``ר יורם שוחט26/02/2008אפשר יהיה לענות על שאלותיך רק אחרי בדיקה יסודית. כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם בעיןקרן25/02/2008
שלום רב,
עברתי ניתוח אף לפני כמה ימים, ונוצר לי שטף דם בעין. אין כאבים ולא הפרעה בראייה והוא לא הגיע לאישון רק על חלק קטן מהעין.
האם אני יכולה להרכיב עדשות מגע? או שלא מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד``ר יורם שוחט26/02/2008לפעמים מדובר בשטף דם גדול ואז ייתכן מצב שבו עדשת המגע לא יושבת טוב בעין. אם מדובר בשטף דם קטן, באזור מרוחק מהקרנית, לא אמורה להיות בעיה בהרכבת העדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה- כתמים בענייםאירין25/02/2008
שלום רב
כבר מזה שנים רבות יש לי מן כתמים -נקודות שחורות שכאשר אני מזיזה את העיניים לכיוונים שונים או למשל מסתכלת לצדדים מן כתמים כהים שהיו בעבר נקודות ועכשיו זה מן כתמים שעוקבים אחרי תזוזת עיניי וזה די מציק לי כשהלכתי לרופאת עיניים ליפני שנים אז היא אמרה שזה לא נורא בכלל ושזה משהו שלומדים לחיות איתו ולהתרגל אליו פשוט
האם זה באמת הדבר כפי שאמרה הרופאה האם יש לי סיבה להלחץ? אני בת 20* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירין
ד``ר יורם שוחט26/02/2008התופעה שאת מתארת שכיחה למדי באוכלוסיה הכללית , אם כי שכיחותה בצעירים נמוכה יחסית. היא שכיחה יותר אצל קצרי ראייה.
אם עברת בדיקת עיניים יסודית (כולל הרחבת אישונים) ולא נמצא דבר את יכולה להיות שקטה. רצוי מאד לעבור בדיקות עיניים תקופתיות באופן סדיר.
אם יחול שנוי במצב, כגון התרבות הכתמים או הנקודות, או יצוצו תופעות חדשות (למשל, ראיית הבזקי אור) יש לפנות מיד לרופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)