מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעורה בעין ? איך יודעים?טל19/07/2008
שלום, מזה כמה ימים אני סובלת מעל העפעף בנפיחות וכאבים בנוסף העין עצמה מאוד אדומה האם זה בודאות שעורה? קיבלתי מרופא המשיפחה שלי טיפות אופטי גנטה - הם ממש לא עוזרות לי ההפך יותר שורף והמצב מחמיר. מה לעשות? לפני שושה ימים לא היתה נקודה מעל העפעף היה רק נפיחות מרובה. מקווה לקבל עזרה. ערב טוב, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד``ר יורם שוחט20/07/20081. שעורה היא דלקת של בלוטת חלב בעפעף, ואינה דלקת בעין, אם העין, לפי תאורך, מאד אדומה, יתכן שלא מדובר בשעורה אלא בבעיה אחרת או בזהום משני.
2. שעורה אינה תהליך זיהומי מלכתחילה ולכן אנטיביוטיקה לא אמורה לעזור. יחד עם זאת, זהום עלול להתפתח בשלב מאוחר יותר ואז בהחלט יש לטפל באנטיביוטיקה.
3. הכי חשוב: מכיוון שלדבריך המצב לא רק שאינו משתפר אלא אפילו מחמיר, עליך לגשת בהקדם לבדיקה על ידי רופא עיניים לאבחון המצב ולהמלצה לטפול. ההדגשה היא על רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בעינייםרותם שמעוני19/07/2008
אז ככה, הייתי אצל רופא עיינים שעשה לי בדיקה ליובש הוא אומר שהוא רואה אדום בפנים , הוא חושב שזה אלרגיה ; אבקש שתענו לי על השאלות לפי סידרם זה מאוד מאוד חשוב לי אני מאוד מאוד מודה לכם! 1. בלילה אני מרגיש את זה הכי חזק ואנשים שרואים אותי תמיד אומרים לחברים שלי : "הוא לא נראה טוב" וכאלה, מין עיניים עייפות כאלה אבל אני לא עייף אני מרגיש שאם העיניים שלי לא היו כאלה עייפות הייתי הכי במרכז ולא שקט כזה(אני לא מפסיק לחשוב על זה) האם יכול להיות אלרגיה שקשורה באור ? 2. הטיפות לאלרגיה לא עוזרות ואני סובל מזה כבר כמה שנים בזמן האחרון זה לא יוצא לי מהראש ואולי בגלל זה האלרגיה מחמירה, מחר יש לי תור לרופא, מה אני יכול לבקש כדי להפתר מהאלרגיה הזה הכי מהר? "בעיינים האלה יש משהו נשבר מבפנים" רוצה לחזור לשיגרה להיות בן אדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם
ד``ר יורם שוחט20/07/2008אין "אלרגיה לאור".
מכיוון שיש לך תור לרופא, ספר לו מה מציק לך ותן לו להחליט על הטפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה והאיש הזקן.חנן רוזן18/07/2008
מה הסיבה לכך שאצל קצרי ראיה המספר יורד בגיל מבוגר ? האם זה קורה לכל אדם בריא ? כמה זמן יכול להמשך תהליך הירידה ומה יכול להיות גודל הירידה במספר ? מה קורה אצל רחקי ראיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ20/07/2008הסיבה היא התפתחות קטרקט. בתחילה יש הטבה בראייה בקצרי רואי ואף רחקי רואי ובהמשך הידרדרות בראייה עד ניתוח קטרקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא עיניים עיוור צבעיםגלעד18/07/2008
האם יכול עיוור צבעים להיות רופא עיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ20/07/2008כן . יש דרגות שונות לעיורון צבעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים, גירודים ונפיחות בעינייםאופיר18/07/2008
שלום, רציתי לספר על תופעה מוזרה שחוזרת על עצמה כבר כמה פעמים בעיניים שלי, ולשאול לדעתכם בעניין, ואם יש לכם איזשהו רעיון לגבי הסיבה או דרך הטיפול המתאימה.. זה התחיל בשלושה ימים של כאבים בעפעף העליון בעין שמאל (בעת מצמוץ או נגיעה במקום) ומעט נפיחות לעיתים, בעיקר בבוקר. לאורך הימים שמתי בעין טיפות שאמרו לי לשים בפעמים הקודמות שהלכתי לרופאי עיניים כשהיו לי כאבים- "נטורל טירס" וטיפות נגד אלרגיה - כרומופטיק (במקרים הקודמים הטיפות לא עזרו). הלכתי שוב לרופאה והיא אמרה לי שלדעתה זו שעורה קטנה, ושהטיפול הוא לשים 3 פעמים ביום טיפות הנקראות TAROCIDIN ולמרוח בלילה לפני השינה סינטומיצין, והכל ייעלם תוך מקסימום חמישה ימים. כמו כן, לאורך כל הימים אני שמה לפעמים קומפרסים חמים, מה שמרגיע מעט את המקום ומוריד מעט את הנפיחות. אותה תופעה קרתה לי כבר 4 או 5 פעמים ב6 השנים האחרונות, לא באותה תקופה של השנה (הפעם האחרונה לפני לפחות שנה), ואני כמעט בטוחה שרוב הפעמים, אם לא כולן, זה קרה בעין ימין. היום, היום הרביעי, קמתי עם עין נפוחה מאוד ובצקתית. היה לי קשה בשעות הראשונות לאחר שקמתי להשאיר אותה פתוחה. הכאבים פסקו אבל מלבד הנפיחות העין מגרדת מאוד. במהלך היום הנפיחות קצת ירדה, אבל כמו בפעמים הקודמות שזה קרה, אני מניחה שמחר אקום שוב עם עין נפוחה ובצקתית והכל יעבור תוך לפחות שבוע- מייגע, מגרד ועם עין בצקתית. תוכלו לעזור לי? יש לכם מושג מה גורם לזה לקרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוווווווווף.
אופיר19/07/2008זה עבר גם לעין השנייה. וזה מגרד בטירוף :[
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאופיר
ד``ר יורם שוחט20/07/2008מכיוון שמדובר בבעיה חוזרת, והטפול שקיבלת לא עזר, אי אפשר לענות בלי בדיקה יסודית של העיניים.
אם הבעיה לא באה על פתרונה אצל רופא העיניים שלך, יש מקום לשקול פנייה לרופא אחר לקבלת דעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ20/07/2008מדובר בדלקת לחמיות אלרגית בעיניים ודלקת עפעפיים יש לכך טיפול עם טיפות שיכול להמשך גם חודש חודשיים. יש לפנות לרופא עיניים לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בעצב העיןמור18/07/2008
בשנת 89 נפגע עצב העין בזמנו לא היה ניתן לעשות כלום ונאמר כי אף ניתוח לא יכול לעזור לשקם את העצב משנת 93 לא נבדק האם לאור הטכנולוגיה המתקדמת יש שינוי משנת 93 ?
ד''ר יובל דומניץ20/07/2008פגיעה בעצב ראייה בלתי הפיכה גם היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בענייםענבל18/07/2008
אני משתמשת בעדשות מגע חודשיות רכות. בשבוע האחרון יש לי יובש בעניים ,מה עלי לעשות?
ד''ר יובל דומניץ20/07/2008לפנות לרופא עיניים לבדוק שלא מדובר בדלקת עיניים. יש גם לבדוק אם מותר לך להמשיך להרכיב עדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעירת עינייםעומר17/07/2008
מה יכול להיות הגורם לפעירה חוזרת ונשנית של העיניים, באופן קבוע מדי כמה שניות או דקות, כך שכאשר התופעה מתרחשת העיניים נראות קרועות לרווחה ושוב חוזרות מיד למצב נורמלי עד הפעם הבאה. הבהרה - השאלה נשאלת לגבי בחור בן 18 , בריא בד"כ, עם קוצר ראיה לא רציני, שלרוב נמנע מהרכבת המשקפיים ביומיום.
ד''ר יובל דומניץ20/07/2008רוב הסיכויים שזה נובע מתגובה נוירולוגית שלא קשורה לעיניים. יש לפנות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן !
עומר28/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהmor15/07/2008
שלום לפני כחודש התחלתי להרגיש ירידה בראייה או יתר נכון לומר, חוסר איזון בין שני העיינים, בבדיקה אצל רופא הוא טען כי יש לי בעין ימין בצקת שנגרמת מלחץ נפשי ושהעניין עובר תוך חודשים ספורים. עברתי צילום של קרקעית העין וטרם קיבלתי תשובות, האם יש טיפול שיכול לזרז את ההחלמה?
ד''ר יובל דומניץ16/07/2008צריך לראות את האבחנה בצילומים ואז לומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד דברלי14/07/2008
על כמה זמן בערך מדובר? בנוסף גם יש לי תחושה לא נעימה בעפעפיים ,גם זה אמור להיעלם? מודה לך מאוד..
ד''ר יובל דומניץ16/07/2008עד שבועיים לרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון טעותלי14/07/2008
בשבועיים כוונתי הייתה לשלושה..
ד''ר יובל דומניץ14/07/2008אין לכך חשיבות שבועיים או שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בעינייםלי14/07/2008
שלום,לפני כשבועיים נפגעתי בלחמית ,פגיעה כימית, כתוצאה מאדים של צבע שיער. כיום שלושה שבועות אחרי עדיין נשארה נפיחות קלה בעיניים. טופלתי בטיפות סטרואידים חמישה ימים. האם נפיחות תעלם לחלוטין??כמה זמן פגיעה כזו נמשכת? תודה..
ד''ר יובל דומניץ14/07/2008לא לדאוג הנפיחות תיעלם רק מעט סבלנות. לפנות לרופא עיניים אולייש מקום לטיפול תרופתי נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טישטושאולגה13/07/2008
שלום רב, רציתי לשאול שאלה כבר יומיים זה שיש לי טישטוש קל בעין שמאל וקצת אודם בפנים העין וגם בעין שני אבל אין טישטוש בעין השני..מה זה יכול להיות ? אני אמוד דואגת תודה רבה מראש מאולגה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאולגה
ד``ר יורם שוחט14/07/2008בכל מקרה של טשטוש ראייה יש לפנות לרופא עיניים. אנא פני לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות לצילינדר בלבד, אפשר???יעל13/07/2008
שלום, לפני מס' חודשים התחלתי ללכת עם משקפיים. אין לי מספר אלא רק צילינדר (1 בימין ו-0.5 בשמאל). המשקפיים מאד מפריעות לי, כי אני לא רגילה להיות איתם, ואני רוצה לעשות עדשות מגע. לפני כחודש פניתי לאופטיקה כלשהי בה אמרה לי המוכרת שאי אפשר לעשות עדשות אם יש רק צילינדר. הלכתי לאופטיקה נוספת (בה עשיתי את המשקפיים) לקבל חוות דעת נוספת ושם דווקא אמרו לי שזה שטויות ושבהחלט ניתן לעשות עדשות עם צילינדר בלבד. עכשיו אני לגמרי מבולבלת ולא יודעת למי להאמין... האם מישהו יודע את התשובה הנכונה? האם עליי ללכת לרופא עיניים שלא מרוויח מזה את הכסף ובכך יהיה יותר אובייקטיבי? המון תודה, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר יורם שוחט13/07/2008אנא הפני את שאלתך לפורום אופטיקה ועדשות מגע, באתר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם בעיןדינה13/07/2008
שלום, אימי,בת 68, מידי כמה חודשים יש שטף דם בעין, תמיד באותה עין, אתמול שוב היה לה, נשלחה לחדר מיון - אמרו שזה כלום ואין מה לעשות. האם יש קשר ללחץ דם גבוה ( סובלת מל.ד גבוה)נוטלת כדורים לל.ד. ממה יכולים להיות שטפי הדם? והאם כדאי להמשיך בירור אולי עם רופא עיניים?או אם יש לכם המלצה כלשהיא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד``ר יורם שוחט14/07/2008אם מדובר בשטף דם חיצוני, כזה שנראה מבחוץ, ובדיקת העיניים לא העלתה כל ממצא אחר, אין לדמומים האלה כל משמעות. המקור הוא פקיעה של נימי דם. ייתכן קשר ליתר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)