מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוצר ראיה גבוהמאיר13/04/2008
לדר הנכבד שלום. הלכתי היום לעשות משקפיים חדשות תוצאות בדיקת הראיה הראו שבעין ימין אני צריך עדשה מספר 8 ועין שמואל עדשה מספר 16.5 אך בפועל הוא התאים לי עדשה מספר 8 לטענת האפטמטריסט עין שמואל התרגלה כבר לא לראות לכן לא כדאי להתאים עדשה מספר 16.5 בכדי לאפשר לעין הזאת לראות. האם זה הסבר נכון . בברכה מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיר
ד``ר יורם שוחט22/04/2008אי אפשר לתת משקפיים שבהם הפער בין העיניים כל כך גבוה. בעדשות מגע אפשר לגשר על פער כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסך מחשבשאול13/04/2008
ישיבה ממושכת וארוכה מול מסך שטוח במחשב פוגעת בראייה?
יש אנשים שיושבים 24 שעות בשבוע מול המחשב והראייה שלהם תקינה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואל
ד``ר יורם שוחט22/04/2008המסך עצמו אינו פוגע בראייה, אך ישיבה ממושכת מול מחשב יכולה לגרום לגרוי בעיניים, יובש בעיניים, במקרים מסוימים להתפתחות קוצר ראייה או להחמרה של קוצר ראייה קיים ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעות ישיבה
שאול24/04/2008כמה שעות של ישיבה מול המסך גורמת לקוצר ראייה ולבעיות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר גדוליוספה13/04/2008
שלום. בתי בת 30 מאז גיל 8 מרכיבה משקפיים, וגם עדשות, לאורך כל השנים המספר עולה ועולה
בבדיקה האחרונה נמצא מס 8.5 + צילנדר היא מרכיבה עדשות של חודש . שאלתי? מה זה? מתי המספר יפסיק לעלות כי בנתונים של היום בעוד מספר שנים היא תהיה עיוורת לחלוטין. והאם כדאי לעשות בדיקה הרבה יותר מעמיקה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוספה
ד``ר יורם שוחט22/04/2008בדרך כלל נעצרת התקדמות קוצר הראייה בעשור שלישי לחיים, לרוב עד סביבות גיל 25. יחד עם זאת אין זה נדיר לראות אנשים שקוצר הראייה שלהם ממשיך להתקדם. במקרים מסוימים שמוש לא נכון בעיניים יכול לתרום לעליית המספר.
רצוי לגשת לבדיקה יסודית על ידי רופא עיניים. הוא גם יוכל להדריך לגבי שמוש נכון בעיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלויזיהנחמה12/04/2008
באיזה מרחק יש לשבת מול הטלויזיה כדי לא להזיק לעיניים?
למשל טלויזיה עם מסך 42 אינץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנחמה
ד``ר יורם שוחט22/04/2008טלביזיה לא מזיקה לעיניים.
מרחק הצפייה המומלץ אמור לתת לצופה את האפשרות להנות מהתמונה מבלי לאמץ את העיניים. מרחק זה תלוי בגודל המסך, ובמקרים רבים מופיע בחוברת הוראות ההפעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אווסטין או לוסנטיסמדלן12/04/2008
שלום רב. אבי סובל מניוון מוקולרי גילי וקיבל סדרה של 3 הזרקות תוך עיניות של אווסטין.
בצילום ביקורת O.C.T. התברר שלא חל שיפור והוחלט על עוד הזרקות. האם כדאי לנסות את הזרקות הלוסנטיס במקום האווסטין? ומה ההבדל המהותי ביניהן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למדלן
ד``ר יורם שוחט30/04/2008הלוסנטיס פותח באופן מיוחד לטפול בניוון מקולרי ועבר במסגרת הפיתוח בדיקות רבות במטרה לוודא את יעילותו ובטיחותו. הלוסנטיס דומה במבנהו למקטע מסוים של מולקולת האווסטין. נמצא שגם האווסטין יעיל בטיפול בניוון מקולרי. העניין הוא שהאווסטין פותח למטרה אחרת והשפעתו על העין לא נבדקה באותה אינטנסיביות שבה נבדק הלוסנטיס. כיום מתנהל מחקר המשווה בין שתי התרופות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאווסטין או לוסנטיס
מדלן11/05/2008תודה רבה לך דר' שוחט, אך מתשובתך לא ברור לי אם יש עדיפות לאחת התרופות, ולא נתייחס למחיר . עד היום אבי קיבל 4 זריקות אווסטין ללא שיפור במצב כלי הדם בעין. האם כדאי לנסות לעבור ללוסנטיס??
בתודה מראש
מדלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמדלן
ד``ר יורם שוחט13/05/2008אם אין תגובה לאווסטין יש בהחלט מקום לעבור ללוסנטיס. יש מקרים שלא הגיבו לאווסטין וכן הגיבו ללוסנטיס.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מדלן17/05/2008תודה רבה דוקטור, אנחנו עומדים לנסות את האופציה השניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקטא.רהב09/04/2008
אני סובלת מספר שנים מגלאוקומה, עין ימין יותר, עכשיו נודע לי שהכפילות
שאני רואה בעין ימין הינו קטרקט , הרופא אמר שצריך לנתח, האם הניתוח
לא מסובך יתר על המידה בגלל הלחץ הגבוה בעין ימין (22) שמאל (18 -16) תודה מראש עבור תשובתכם.
נ.ב. אני מטופלת בתרופות למום לב מולד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.רהב
ד``ר יורם שוחט23/04/20081. נתוח קטרקט אינו מסובך יותר בנוכחות גלאוקומה.
2. הלחצים שהזכרת לא נחשבים גבוהים.
3. העכוב בתשובה נובע מהעדרותי מהארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפיים עליונות ותחתונות יחדמרדכי09/04/2008
שלום רב
אני בן 67 ,בריא באופן כללי ,צורך רק כדורים לאיזון לחץ הדם , ואספרין.
יש לי צניחת עפעפיים שמפריעה לי לקריאה ממושכת,צניחה שהוגדרה כבעיה רפואית.
אני שוקל ניתוח עפעפיים , ושוחחתי עם רופא פעם אחת בנושא ובפגישה הזו אמרתי לו
שאם אני כבר נכנס לניתוח כזה מדוע שלא ננתח גם את השקיות שיש לי מתחת לעינים.
נכון שזה כבר קוסמטיקה ולא ממש צורך רפואי ,(אני מוכן לשלם על ה"קוסמטיקה") אבל אם כבר אז כבר.
התשובה שקיבלתי, שלא כדאי לי ,קודם כדאי לנתח את הצורך הרפואי , עפעפיים עליונות
ורק אחרי שנראה את התוצאה נחשוב על השקיות מתחת לעיניים.
כיוון שהוא היה לחוץ בזמן לא קיבלתי הסבר לתשובה הזו.
האם יש ממש בהפרדת שני הניתוחים האלו?
האם באמת אי אפשר לבצעם ביחד, ולחסוך באובדן ימי עבודה וצמצום הסבל הגופני.
ב ב ר כ ה
מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרדכי
ד``ר יורם שוחט27/04/2008אפשר לנתח יחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחים להתאים לי עדשות....יפית07/04/2008
שלום,
אני בת 30 ומרכיבה עדשות מגע כבר מגיל 13. תמיד היו לי עדשות קשות. זה זמן מה שלא ראיתי טוב והלכתי לבדיקה אצל רופא עיניים. הוא אמר שהמספר שלי עלה משמעותית (8.5 בעין אחת, ו-9.5 באחרת. מאז הייתי אצל אופטיקאי שהתאים לי משקפיים וטען (בניגוד לרופא עיניים) שיש לי צילינדר ולכן אינני רואה חד. המשקפיים אכן מתאימות אך אני לא רואה שש-שש.
כעת - הבעיה. גם עדשות מגע הייתי צריכה להתאים, והלכתי לרופא אחר (רשת ידועה). הם טענו שעדיף לי לעבור לרכות, ועשיתי ניסיון עם אלו החודשיות. הן לא נוחות לי בעין, וגם כבר פעמיים טעו לי בהתאמת המספר (ועדיין לא הצליחו). כעת אני אובדת עצות. לא יודעת אם כדאי לחזור לעדשות קשות, ואיך אדע שגם בבדיקה הבאה לא יפקששו את התאמת המספר? בינתיים אני סובלת מיובש בעיניים, וכמובן - לא רואה טוב... מה לעשות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/04/2008התאמת עדשות מגע וקביעת המספר דורשת מיומנות. אם תתקשרי לטלפון שלי חפשי באתר שלי תחת Dr Domniz אוכל לייעץ לך למי לפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקים חזקים בעין ימין.מירי06/04/2008
שלום רב,
מזה כשלושה שבועות אני התחלתי לסבול מדי פעם מהבזקים בעין ימין, במיוחד בשינוי תנוחה או במעברים מחדר חשוך למואר. בימים האחרונים מצבי מאוד החמיר וכמעט רוב היום אני מרגישה את ההבזקים, (יש לציין כי מנק' שחורות אני סובלת מזה מס' חודשים- אולם הרופא אמר שאין מה לעשות עם זה, נבדקתי לפני מס' חודשים אצל רופא עיניים).
היום פניתי לרופא עיניים לבדיקה דחופה והרופא טען כי הבדיקה יצאה תקינה, מצד אחד אני מאוד שמחה אולם המצב ממשיך ומאוד מציק.
אודה לך מאוד באם תוכלו להדריך אותי מה ניתן לעשות בנידון? האם צריך להמשיך בירור אם כן אז איזה? או לקחת משהו?
תודה מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/04/2008התופעה תיעלם עם הזמן ומצביעה על הינתקות זגוגית העין מהרשתית. יש לעקוב באמצעות הרחבת אישונים לשלול חורים ברשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה מעל העייןשיראל אפל06/04/2008
לפני יום גיליתי על הלבן בעיין מין נקודת שומן...כאילו היא חלק מהעיין אותו צבע אבל נראית כמו גולה כזאת על העיין השאלה שלי היא מהה זה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/04/2008מדובר בשינויים בלחמית מהיחשפות בעבר לשמש. אם מראה סימני התפשטות וצמיחה על צבע העין יש להסירו. לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתרונות למנח עפעפיים שונהחסוי05/04/2008
האם ישנם פיתרונות למנח עפעפיים שונה ואם כן מה הם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/04/2008הפיתרון הוא ניתוח פלסטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בעיןצביה04/04/2008
שלום ד"ר.
אבקש לברר מה היא המחלה הרפס בעין וממה היא נגרמת .
האם הרפס בעין יכול לפגוע ברשתית או בקרנית וזו פגיעה בלתי הפיכה ולכן ברגע שהמחלה בעין מתפרצת יש לטפל מיידית בבעיה .
מה יקרה באם לא אקבל טיפול מיידי במחלה האם זה מסוכן וניתן לדחות את הטיפול ליום ראשון בגלל שישי שבת .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/04/2008המחלה נגרמת מוירוס . הפגיעה לרוב בקרנית עד אובדן קרנית. טיפול הכרחי מיידי. לפנות דחוף לרופא עיניים אם יש חשד. לרוב ביטוי ראשון פצעים על העפעפיים אם יש מעורבות עינית. הסכנה שהנגיף מגיע לקרנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמששאול04/04/2008
האם מבט קצרצר ישר על השמש גורם נזק לעין?
ד''ר יובל דומניץ08/04/2008הסתכלות על השמש יותר משניה או שניים מסוכנת ועלולה לגרום לכוייה ברשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי משולבמישהו01/04/2008
שלום רב,
אני בן 22.
לפני כשבוע החלו "קפיצות של העפעף בעין ימין", בבדיקת ראיה אצל רופא עיניים נמצאה ירידה בראיה מרחוק בעין ימין (בעיה חדשה לחלוטין).
בבדיקה מעמיקה יותר התברר כי אני סובל מדלקת (ככל הנראה אלרגית, אשר מופיעה אצלי מפעם לפעם ועוברת ללא טיפול - מעולם לא גרם להפרעת ראיה עד היום).
לדברי הרופא יתכן והירידה בראיה היא משנית לדלקת.
כטיפול הומלץ לי ליטול FML ו - OPTILAST.
1. האם מקובל לתת טיפול ב - FML ו OPTILAST במקביל? (כלומר בהפרש של דקות ולא לאחר סיום טיפול באחת להתחיל בשניה)
2. האם הגיוני שדלקת עיניים אלרגית (כנראה) תגרום לירידה משנית בראייה מרחוק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהו
ד``ר יורם שוחט01/04/20081. אפשר ליטול את שתי התרופות בו זמנית, בהבדל של מספר דקות.
2. דלקת אלרגית לא אמורה לגרום ירידה בראייה. ירידה בראייה עקב דלקת עלולה להגרם כתוצאה מפגיעה בקרנית או בחלקים תוך-עיניים, וזה לא אופייני לדלקת אלרגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת וקושי להתרכז עם משקפייםליאור01/04/2008
שלום,
יש לי בעין אחת מספר 4, ובעין השניה מספר 6
פעמים רבות יש לי סחרחורת ותחושה של ערפול וטשטוש כאשר אני עם משקפיים. כאשר אני מרכיב עדשות מגע התחושה נעלמת ואני מייד מרגיש ממוקד יותר. הבנתי שכשיש הבדל גדול בין העיניים עשוי להיווצר אפקט כזה. התופעה קיימת כשנתיים, מורגשת יותר באור חזק.
השאלה שלי היא-
1. האם יש דרך להתמודד עם זה דרך המשקפיים? למשל ע"י הקטנת מספר על חשבון חדות
2. האם במקרה כזה עולה הכדאיות של ניתוח? לצערי אני לא יכול להרכיב עדשות לאורך זמן
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור
ד``ר יורם שוחט01/04/2008אם הבעיה קיימת בהרכבת המשקפיים ולא קיימת כשאתה מרכיב עדשות מגע המסקנה ההגיונית היא שהבעייה במשקפיים. מכיוון שהתופעה קיימת מזה שנתיים, וסביר להניח שההבדל במספר בין העיניים קיים זמן רב יותר, יתכן שהבעייה בזוג הספציפי של המשקפיים. פנה לאופטומטריסט מומחה שיבדוק אם הבעיה במשקפיים. קיימים פתרונות לבעיות מסוג זה.
לגבי הכדאיות של ניתוח להסרת משקפיים רק אתה יכול להחליט. מכיוון שעם עדשות המגע ההפרעה אינה קיימת, קיימת סבירות גבוהה מאד שאחרי ניתוח לא תסבול מהתופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)