מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בראיהאורה03/06/2007
שלום,
עקב ירידה בראיה עברתי בדיקת עיניים של צילום עם הזרקה תוך וררידית של חומר ניגוד פלורסצאין 10% SCC
תוצאת הבדיקה בשתי העיניים:
שינויים מיופיים/ אטרופיים בעיקר פךרי פפילריס
ללא מקולופיה פעילה.
מה אומרת התוצאה. האם יש סיכוי לתיקון הראיה למה שהיה?
האם משקפיים יוכלו לתקן את הראיה?
האם יש חשש לעיוורן ?
בתודה מראש
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה ועוד פעם סליחה
אורה03/06/2007ערב טוב,
סליחה - לא ראיתי שכבר ענית לי וכתבתי עוד פעם.
שיהיה לך ערב נהדר - הרבה בריאות
ושוב תודה
וסליחה
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ו gpcענבל02/06/2007
ד"ר שלום, אני עומדת לעבור ניתוח אינטרלסיק בעוד 5 ימים, לפני יומיים הופיעה לי שוב האלרגיה gpcכתוצאה משימוש בעדשות מגע , אך יום למחרת הנקודה המציקה עברה כמעט לגמרי, וכמובן שמאז אני לא שמה את העדשות(מאז שהופיעה לי האלרגיה לפני כשנה אני משתמשת בעדשות מגע באופן נקודתי ולא יומיומי. )
לפי הוראות המנתח יש להסיר את העדשות כ 48 שעות לפני הניתוח, לקחתי טווח בטחון של שבוע,
אך, האם הופעת האלרגיה עלולה לפגום בניתוח? האם יש סיבה לדחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2007רצוי טיפול אינטנסיבי באלרגיה ואז אחרי שבוע טיפול יכולה להינתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרופות על מחלת קלגומהBERNER01/06/2007
ד"ר שלום
אבי שחולה בנוסף למחלת הגלקומה ומטופל בטיפות עיניים XALATAN 0.005% חולה במחלת לב HOCM (עיבוי שריר הלב) ונדרש לאחרונה לקבל כדורים מסוג : דיצופירמיד/ ריטמיקל
הרופא רושם המרשם לא ידע להסביר עם יש השפעה של הכדור לעיניים בגין מחלת הגלקומה שהיא מאוזנת
אודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2007יכול להמשיך טיפול בקסלטן אין קשר בין התרופה למחלת הלב. יש תרופות לגלאוקומה שאסור לקחת אותן במחלת לב אך Xalatan אפשר בביטחון לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי דיצופירמיד/ ריטמיקל לחולי גל
BERNER04/06/2007ד"ר שלום
ד"ר שלום
הכוונה היתה לכדורים של פגימת הלב מסוג ריטמיקל או דיצופירמיד השפעתם על הגלקומה
במידה ולא הובנתי כראוי אני מתנצל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ יובל
ד''ר יובל דומניץ05/06/2007אין קשר בין התרופות לגלאוקומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיטת הבטוחות בעולם - עד שקורה משהוחנה31/05/2007
יש לי חבר משפחה שעבר לפני פחות משבועיים ניתוח (באמריקן לייזר), לאחר כמה ימים עין אחת השחירה לו ונוצר זיהום קשה שבעקבותיו הבחור צריך השתלת קרנית ויחד עם זאת לא יחזור לראות טוב כנראה אף פעם.
עכשיו כולם יכולים לספר לנו שוב על הסטטיסטיקה ועל השיטות הבטוחות בעולם.
יובל, האם אתה מכיר רופא (ואולי אתה?) מומחה אשר יוכל לעזור בחוות דעת שנייה לגבי הבעיה ופתרונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2007יכול לבא אליי לחוות דעת נוספת תתקשרו 0544964170 .
אני המנהל הרפואי ומנתח ראשי של רשת קר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות בעינייםטל31/05/2007
אני בן 44. בעת האחרונה קשה לי מאוד לצפות בטלויזיה, לקרוא ולעבוד מול מסך המחשב. בבדיקת ראיה התברר שאני זקוק למשקפי ראיה - 0.75 בשתי העניים. גם כשאני מרכיב את משקפי הקריאה, תחושת העייפות בעיניים מאוד מאוד חזקה. תודה, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2007כנראה שהותאמו משקפיים לא טובות צריך התאמה מחדש. משקפיים עם מספר נכון לא יגרמו לתופעות שאתה סובל מהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אחרי שני ניתוחיםלילך31/05/2007
שלום לפני שנתיים עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין אצל פרופ' ליפשיץ והניתוח הצליח ולפני חודש עברתי ניתוח השתלת עדשה תוך עינית בעין שמאל אצל אותה רופאה העין היא עין עצלה משום מה אני לא רואה הבדל משמעותי ומרגישה שהמאמץ שאני משקיעה על עין שמאל לראות משפיעה לרעה על עין ימין האם הדבר יכול להיות מה עושים
תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2007ייתכן הבדל בראייה שנובע מהמספר הסופי בעין לאחר ההשתלה. זקוקה להתאמת משקפיים ואז תתפקדי כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ללילך
אלמוג אמיר23/06/2016לילך שלום
הייתי רוצה לדעת אם הניתוח של השתלת עדשה עזר לך? האם רואה טוב אחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בראיהאורה31/05/2007
מאחר וחלה החמרה דהיינו, ירידה חדה בראיה שלי הופנית לצילום
בשתי העיניים עם הזרקה תוך ורידית של חומר ניגוד פלורסצאן 10ֵ SCC
הנשינויים מויפיים/ אטרופיים בעיקר פרי פפילרים
ללא מקולופטיה פעילה
איני מבינה את תוצאת הבדיקה
אבקש לדעת מה פירוש התוצאה ומה זה אומר לגבי יכולת הראיה שלי.
האם אחזור לראיה כמו שהיה לי קודם?
האם יש חשש לאיבוד הראיה חלילה וחס.
בכלל מה פירוש התוצאהנ.
בתודה מראש
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2007אם אין מקולופטיה פעילה ומדובר בניוון מרכז ראייה יבש אזי ויטמינים לעיניים יכולים לעזור וצריך מעקב כל 6 חודשים עם הרחבת אישונים לראות שאין שינוי. הדרדרות בראייה תיתכן אך ויטמינים ומעקבים דחופים יכולים לעכב או למנוע הדרדרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח או משקפי מולטיפוקל?רחל31/05/2007
צהריים טובים,
תמיד היו לי בעיות לראות למרחק, אבל לאחרונה התחילו לי גם בעיות לראות לקרוב.
האופטומטריסט שאני הולכת אליו המליץ לי לעבור למשקפי מולטיפוקל.
אני מתלבטת בין זה לבין ניתוח. האם ניתוח גם יכול לפתור את הבעיה?
בנוסף - האם ידוע לך על ההבדלים בין עדשות המולטיפוקל השונות?
המליצו לי על עדשות SEIKO. מה אתה חושב?
בתודה מראש, רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2007ניתוח הסרת משקפיים יכול לתקן לרחוק בלבד אם מבצעים ניתוח תיקון מלא בשתי עיניים . ניתן לנתח עין אחת תיקון חלקי ואז הקוצר ראייה החלקי יאפשר ראייה מול מחשב אבל בגיל סביב 50 תזדקקי למשקפיים לקריאת ספר. משמע מדובר בפשרה מאבדים מעט מאיכות הראייה לרחוק בשביל להרוויח חלק מקריאה. 80% מסתגח למצב החדש וב20% צריך לתקן את השארית ואז צריך משקפי קריאה לכל מצב. אין ניתוח לייצר עין מולטיפוקלית יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי לאחר ניתוח להסרת משקפיםתם29/05/2007
האם יתכנו תופעות כמו סחרחורות ותחושת כובד בראש בעקבות ניתוח להסרת משקפיים?
קישרתי את התופעות בגלל שאולי משתנה המיקוד בין שתי העיניים , או בגלל הפעלת שרירי העין בצורה שונה בגלל השינוי בראיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ30/05/2007ישנן תופעות של יובש שגורמות לכבדות וכאבי ראש ייתכן מהסתגלות למצב חדש או זמן עד הגעת העין לחדות ראייה הצפוייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ובוקר טוב שאלה בבקשהמיכל מ.29/05/2007
בוקר טוב דר' יש לי שאלה
שמעתי שאסור להרים משקל כבד
עכשיו משקל כבד אף פעם לא רצוי להרים
אך שמעתי שהוא פוגע בראייה ומגדיל את מספר
המשקפיים/עדשות
רציתי לדעת האם יש שחר לדברים האם זה נכון
אני כרגע מועמדת למיפוי קרנית כדי לגלות קרטקונוס
ונורא הייתי רוצה לשמור על העניים כמה שרק אפשר
לא רוצה להגיע לדברים פטולוגיים יותר מהקיים
תודה על העזרה יום נעים ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/05/2007אין קשר בין הרמת משאות לגדילת המספר בעיניים בטח לא לקרטוקונוס תיהני מהחיים ותקראי רק עם תאורה טובה רצוי מנורה רגילה ולא פלורוסנט. פרט לכך אין ממה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
מיכל מ.29/05/2007על העזרה שנתת לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש אחרי ניתוח עינים SUPER PRKחנה28/05/2007
שלום רב,
אני כחודש ימים לאחר ניתוח כזה, ראייתי עדיין לא משתווה לראייתי עם משקפיים לפני הניתוח, האם זה נורמלי או שאולי הניתוח לא הצליח ב 100%?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/05/2007ב PRK תהליך קבלת איכות הראייה המקסימלית יכול להמשך אפילו מספר חודשים. כך שאין מה להלחץ לשים הרבה טיפות ליובש (דמעות מלאכותיות ) וסבלנות נדרשת. השיטה לא פולשנית בריאה אך דורשת סבלנות עד תוצאות סופיות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטייפות עינים
חנה29/05/2007כרגע אני משתמשת רק בתמיסה סטרילית לעינים (פעמים ביום) לא נאמר לי להשתמש בדמעות מלאכתיות כמה פעמים ביום צריך לסים? (את הניתוח בעניים אני עברתי ב רשת קר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ30/05/2007לשים טיפות ליובש כמה שיותר ללא הגבלה וסבלנות תקבלי תוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עדשהמלי28/05/2007
אני מועמדת לניתוח בעין אחת להשתלה ועין שניה אינטרלאסיק
רציתי לדעת על מכונים נוספים בנוסף ל"עיניים" שעושים השתלת עדשה
ולשמוע על הסיכון בכך לאורך שנים בהשתלה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/05/2007את יכולה לבא למכון שאני מנתח ראשי בו קר וזין באבן גבירול ת"א אנו מבצעים את אותם הפעולות ואסביר לך בנוחות 03-6944044
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בראייה לאחר ניתוח לייזרימי28/05/2007
לפניי 15 שנה ביצעתי ניתוח לייזר בתי העניים אחרי מספר תיקונים במהלך השנים הראייה בעין שמאל התדרדרה שוב הרופא אמר לי שבגגל עובי הקרנית לא מומלץ לבצע תיקון שוב והמליץ לפני מספר שנים לחזור ולהרכיב עדשות מגע .
האם אפשר לבצע ניתוח אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/05/2007כרגע מסכים איתו ויש צורך לחזור לעדשות בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן לחזור עקב עיקצוץ
ימי31/05/2007ניסיתי לחזור לעדשות אבל אני סובל נורא האם יש פתדון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2007להמתין עוד שבועיים ואז לשים עדשות תוך שימוש בתחליפי דמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפעלת שרירי העיניםעדן27/05/2007
שלום
כל הזמן אני מפעילה את שרירי העינים בלי לשים לב וזה יוצר לעיני מבטים לא יפים מה זה? בעיה בעינים או בחוסר שליטה שלי על העינים? ומה אפשר לעשות נגד זה? ועם יש מישחה שמרדימה את שרירי העינים?וממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/05/2007העין שלנו כל הזמן בתנועה. שרירי העיניים עובדים כל הזמן. ישנם לפעמים מבטים לא אסטטים שלא ניתן להימנע מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ראיה ושהייה בחושךנועה26/05/2007
שלום,
רציתי לשאול האם יש קשר בין בעיות ראייה לבין שהייה ממושכת בחושך, ואם כן מהו וכיצד הוא נגרם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/05/2007אין קשר בין בעיות ראייה לשהייה ממושכת בחושך. אלא אם מדובר בשהיות קיצוניות של חודשים או שנים. לראחחת לילה חשוב ויטמין A שמצוי בגזר. יש מחלות גנטיות שגורמות להפרעות בראיית לילה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)