פורום בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב חלש בתוך העין
    דוד
    27/04/2007

שלום,

לאחרונה שמתי לב למשהו מוזר שמתרחש בעין שמאל אצלי.
    פתאום יש לי כאב חלש תוך עיני ומיד אח"כ כאב בטן או לחץ קל בבטן (אולי קשור לגזים).
    וזה די מהר עובר.
    למדתי שאחרי הכאב בעין יגיעו המחושים בבטן.

רציתי לדעת, מה הקשר שיכול להיות בין 2 הלחצים (עין ובטן) ?

זה קרה לי לא פעם ולא פעמיים.

תודה מראש
    דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב חלש בתוך העין

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד"ר דומניץ
    30/04/2007

אין קשר בין המקרים. כאבים מהסוג שתיארת מתאימים ליובש בעיניים ניתן לקחת תחליפי דמעות מרופא עיניים והתלונות יחלפו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת קרנית
    חנה
    25/04/2007

אני מועמדת לניתוח השתלת קרנית בשל בצקת בקרנית (לאחר ניתוח קטרקט לפני כשנה).

ברצוני לברר כמה זמן נדרש להחלמה מנתוח זה?

מה הסיכונים הכרוכים בניתוח?

האם ההמתנה לניתוח הממושכת לא תחמיר את מצבי?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת קרנית

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד"ר דומניץ
    30/04/2007

זמן החלמה עד ראייה טובה מהשתלת קרנית הוא ממספר שבועות ועד שנה. הסיבוך העיקרי התעכרות השתל כנגודת פנימית של הגוף (משמע דחיית השתל) דבר שמאלץ לבצע השתלה חוזרת. צריך סבלנות עד קבלת איכות ראייה גבוהה. הסיכויים תלויים בסיבה שבעטייה זקוקים להשתלה. לאחר ניתוח קטרקט סיכויי הצלחת השתלת קרנית מעל 90%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כליזון
    בוקי
    22/04/2007

בן 44 מזה 3 שנים סובל משעורות שבאות והולכות ובלפריטיס . כעת אובחן כליזון בעפעף תחתון דיי גדול. טופלתי במשחת טרמיצין 3 פעמים ביום +קומפרסים (הומלץ בתחילת טיפול על משחת מקסיטרול אך כיוון שטופלתי בעבר ולא עשתה לי טוב בקשתי אחרת) .בביקורת אחרונה עדין נפיחות גדולה פחות מודלק ע"פ הרופאה המלצתה ניתוח.

שאלתי היה לי כבר כליזון בעבר שעבר וגם שעורות מבחינתי ניתוח זה אפשרות אחרונה מה האופציות הנוספות שאתה ממליץ עליהן

לקביעת תור
    סגירה
    כליזון

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    25/04/2007

בכל מקרי כלזיון ממליץ לעקוב 6 חודשים להשתמש מדי פעם במשחה וקומפרסים. ברוב המקרים נספג ונעלם. באם יישאר ללא שינוי חצי שנה הפנייה לפתיחה בחדר ניתוח. לא מקובל לנתח כלזיון בזמו פעילות דלקתית חריפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד"ר דומניץ
    30/04/2007

ממליץ להמתין עד חצי שנה מהתחלת הכלזיון לפני הפנייה לניתוח כי עד אז לרוב נספג ונעלם. בנוסף ממליץ שימוש מניעתי במטליות Eye Care או Lid Care למנוע הישנות המקרה. בכל מקרה אין דחיפות לנתח ויכול להמתין בסבלנות עם קומפרסים של מים חמים ותמציות תה קמומיל מספר חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים בצבע שונה
    מרינה
    22/04/2007

בן שלי נולד עם עיניים בצבע שונה. מה סיבה לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים בצבע שונה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    25/04/2007

לרוב סיבה ערבוב גנטי. אך כדאי בדיקת רופא עינים לשלול ממצאים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות בשמש
    מאיר
    20/04/2007

ד"ר שלום,
    כאשר אני נוהג (במכונית) בשמש במשך זמן קצר אני נתקף עייפות טוטלית. העיניים נעצמות מאליהן . וכשאני מגיע ליעד אני עדיין עייף די הרבה זמן.
    גם כשאני נוהג עם משקפי שמש עם מסנן וגם ללא מסנן ... התופעה דומה.
    כאשר אני נוהג בלילה .. אין לי בעיות כאלה.

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות בשמש

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    25/04/2007

הפיתרון היחידי למצבך שימוש בתחליפי דמעות מלאכותיות בזמן נהיגה עקב יובש בעיניים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור שלום..
    הילה
    18/04/2007

אני מעוניינת לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים עקב כך שעם עדשות אינני מסתדרת (עקב יובש בעיניים ) ומשקפים לא נוחות לי המספר שלי הוא 3- השאלה שלי היא כזו .. אני בת 21 ניתו לעשות ניתוח לייזר בגיל זה? כי המספר עלה לי כל שנה בערך במהלך השנים האחרונות איך אני אדע מתי הוא מתייצב? מה לגבי יובש בעיניים ? איזה סוג ניתוח מומלץ יותר כיום מבלי לפגוע פגיעה גדולה בעין?אני לוקחת רואקוטן כמה זמן לאחר מכן אוכל לעשות ניתוח כזה בכלל? מצטערת על עודף השאלות. מבקשת המלצתך, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דוקטור שלום..

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    19/04/2007

ניתוח ניתן לבצע מגיל 18 אם מספר המשקפיים או עדשות מגע לא משתנה ביותר מחצי מספר בשנה האחרונה. יובש נגרם וגורם לאי סבילות לעדשות מגע ולרוב לא פוסל לניתוח אך יש לבצע בדיקת התאמה ולפיה מחליטים על השיטה ואם בכלל ניתן לנתח. אסור לנתח תוך כדי שימוש ברואקוטן. רק חצי שנה אחרי הפסקת שימוש ברואקוטן ניתן לנתח עיניים. רואקוטן מייבש את העיניים וייתכן שהוא הגורם לאי סבילות לעדשות מגע אצלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר דומניץ
    עדי
    17/04/2007

ד"ר דומניץ שלום !
    יש לי בבקשה שאלה
    הנני מאד מעוניין לעבור ניתוח הסרת משקפיים, אך כמובן שלפני ההחלטה היכן לעשות ברצוני לפנות לכל המכונים הגדולים בארץ הדסה אופטימל, "עיניים" , קייר , ואמריקאן לייזר.
    ביום ראשון הייתי בבדיקת התאמה באחד המכונים היום הייתי באחד המכונים ומחר אמור להיות לי תור נוסף. היום הייתה לי בדיקה ולאחר ששמו לי טיפות להרחבת אישונים התחלתי להרגיש כאב ראש ( זה כנראה מאחר ובמכון זה היו במסדרון הרבה חלונות ולכן היה הרבה אור על האישונים המורחבים המסכנים שלי (אמריקן לייזר...)
    רציתי בבקשה לשאול האם יכול לעשות לי נזק אם אגש מחר לבדיקת התאמה נוספת, ז"א האם יום אחרי יום לקבל טיפות להרחבת אישונים זה בסדר ?

על תשובתך אודה,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר דומניץ

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    18/04/2007

אין שום בעייה לבצע הרחבות אישונים ובדיקות חוזרות של עיניים בתכיפות גבוהה. דרך אגב אם תגיע לבדיקה ביום ראשון שני או חמישי במכון קר יש סיכוי רב שתגיע אליי לייעוץ .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו צף לי בתוך העין
    אירנה
    17/04/2007

אתמול שמתי לב למשהו מאוד מאוד מוזר. יש לי בתוך העין מין כתם כזה שזז כשאני מזיזה את העין...כאילו הוא רודף אחרי האישון. מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    משהו צף לי בתוך העין

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    17/04/2007

מדובר בשינויים בזגוגית ( החומר הנוזלי צמיגי שממלא את חלל העין ). יש צורך לגשת לרופא עיניים לבדיקת קרקעית העין לשלול חורים בפריפריית הרשתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    אור
    15/04/2007

היי רציתי לשאול אותך אי בן 21 פעם רציתי לשים עדשות מגע והדימעה היתה אצלי נמוכה אז היה אי אפשר רק אולי חצי יום אולי אולי יצא כבר עדשות שפתרו תבעיה ואם כן איזה חברה הכי טובה

2. אני לא אוהב תמשקפים מה יותר עדיף לעשות לייזר או להתחיל עם עדשות מגע (אני חושש מליזר)

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    15/04/2007

ירידה באיכות הדמעות היא תופעה אופיינית בהרכבת עדשות מגע ומובילה באחוזים גבוהים לפיתוח אי סבילות לעדשות . לעדשות מגע סיכונים בעיקר של זיהומים ודלקות עינים חוזרות. ניתוח הסרת משקפיים בלייזר זו שיטה בטוחה ואיכותית למי שמתאים . לא כל אחד מתאים לניתוח 30% פסולים. כדי להקטין את הסיכויים לסיבוכים וסיכונים רצוי להינתח אצל מנתח מנוסה שגם אם יהיו לא סיבוכים יוכל לטפל בהם ללא נזק עתידי. הבחירה בידך אתה יכול לנסות עדשות או ללכת לבדיקת התאמה לניתוח. לא יכול להמליץ על חברה שמייצרת עדשות מגע בפורום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר דומניץ שלום !
    יוסי
    13/04/2007

שמי יוסי ואני מאד מתלבט לגבי ניתוח להסרת משקפיים.
    רציתי בבקשה לשאול ראשית עד כמה באמת מכשיר האלגרטו שברשות רשת קר הרבה יותר מתקדם מהמכשירים של רשתות אחרות ? התשובות שקיבלתי על כך מאחד ממנהלי הסניפים של הרשת נראו לי קצת מוגזמות וקשורות לזה שאין לו שום ידע מקצועי בנושא, לכן בתור המנתח הראשי של הרשת רציתי בבקשה לשאול אותך. לכל רשת כמובן יש את האינטרס שלה לכן כל הרשתות האחרות אמרו שהמכשיר כלל לא משמעותי. אודה לך אם תוכל לענות בכנות.
    בנוסף ראיתי היום כי באתר הזה יש הודעה על כך שגם מרום בזל הצטיידה במכשיר אלגרטו שמבצע ניתוחי epi-k רציתי בבקשה לדעת האם מדובר באותו סוג מכשיר, ומה זה בדיוק EPI-K ? זה נשמע לי די דומה ל LASEK.
    ועוד שאלה קטנה, האם מאחר וניתוחי ה- SUPER PRK מבוצעים ללא כל מגע אדם האם הם בטוחים יותר מניתוחי ה- LASEK ?

על תשובתך אודה,
    שבת שלום !

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר דומניץ שלום !

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    14/04/2007

מכשיר האלגרטו נחשב היום לאחד משני המכשירים הטובים בעולם. יש לו יתרון מבחינת איכות הראייה בלילה ודיוק הטיפול. אין להסיק מכך שהמכשירים ברשתות אחרות נחותים. סך הכל ההבדל בין רמות ואיכות הטיפול בין המכשירים הם קטנות . Epi LASIK זה כמו Super PRK וכמו LASEK כל שיטות אלה הם וריאציות של אותה שיטה בסיסית הקרויה PRK ולהן אותם תוצאות. שיטת הSuper PRK מבוצעת כמעט ללא מגע אדם והיא על ידי טיפול לייזר דו שלבי על פני הקרנית ללא שימוש באלכוהול כמו PRK ו LASEK האחרות פרט ל Epi LASIK בו משתמשים במכשיר מיוחד להסרת השכבה השטחית של הקרנית.
    אין הבדל מבחינת התוצאות בין כל הואריאציות השונות רק הבדל במהירות ההחלמה וסיכוי לזיהומים. ב Super PRK מאחר ואין כמעט מגע אדם הסיכוי לזיהומים נמוך יותר. הבטיחות של כל הואריאציות גבוהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בליזר
    ענת
    13/04/2007

שלום, אני בת 16 וחצי, מגיל 9 אני מרכיבה משקפיים, התחלתי מ- 0.75 (מינוס) וכעת המספר עומד בין 2.75 ל-3 (מינוס). אני מרגישה שהמספר עוד ימשיך לעלות. רציתי לשאל באיזה גיל המספר לא יגדל יותר, וכן באיזה גיל מותר לעשות ליזר בעיניים-לשיפור הראייה ולהסרת המשקפיים.
    נ.ב-אינני מרכיבה עדשות.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בליזר

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    13/04/2007

מנתחים החל מגיל 18 אם מספר לא משתנה ביותר מחצי מספר בשנה אחרונה ומביאים בחשבון שיישאר שארית עובי קרנית מספיקה לתוספות טיפול בעתיד. בדרך כלל מספר מתיצב עד גיל 25 אך בעידן המחשבים זה יכול להתארך הרבה מעבר לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות שונות לבדיקות ראיה
    שלומית
    13/04/2007

ד"ר שלום!

קצת ארוך, אך חשוב ! תודה מראש...

אני "משקפופרית" מתחילה, וזקוקה למשקפיים בפעם הראשונה.
    כצרכנית סקפטית, החלטתי לא לסמוך על המקום הראשון שהלכתי אליו ולפנות למספר מקומות לצורך בדיקת ראיה.

בסופו של דבר , יצא שהלכתי ל-4 מקומות שונים, וב-4 קיבלתי תשובות שונות.
    -3 מתוך 4 שייכות לאותה רשת, רשת זולה אך לא אמינה..
    וברביעית , רשת אמינה אך לא זולה ...

אני מתלבטת מאוד ולא יודעת מה לעשות. מצד אחד- אני מוכנה להשקיע 700-800 ש"ח מקסימום למשקפיים, סכום שנשמע לי סביר ביותר. אך לשם כך אצטרך לוותר על אמינות ומקצועיות ולהפקיר את עיניי בידי ידיים לא מיומנות.

מה עלי לעשות? במי עלי לבטוח?

במידה ויעזור אני מפרטת את תוצאות הבדיקה השונות:

הבדיקות ברשת האופטיקה הארצית:

בדיקה ראשונה: עין ימין- לא צריך כלום. עין שמאל- 0.75 צילינדר + 0.75 מספר.

בדיקה שניה : עין ימין - מספר 0.25. שמאל: 1 צילינדר + 0.25 מספר

בדיקה שלישית: עין ימין - לא צריך כלום. שמאל : 1.25 צילינדר + 0.5 מספר

הבדיקה במרפאה הפרטית:

עין ימין - 0.5 צילינדר, עין שמאל: 1 צילינדר.
    אין צורך במספר באף אחת מהעיניים

אתה מבין את הדילמה???!?!?!? איך אדע מה טוב עבורי???
    ממש לא בא לי לזרוק סכום כסף על משקפיים שבסוף רק יזיקו לי...

המוווווווווווווווני תודות !!!!!!!!!!!!!!!

שלומית

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    13/04/2007

המספרים שלך נמוכים. אני לא יכול לקבוע כאן מי צדק בבדיקה . באתר שלי באינטרנט יש טלפון שלי ויכול להמליץ לך על אופטומטריסט מעולה שעובד איתי ברשת קר ערן שמש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשותת ראיההה
    אורר
    12/04/2007

ישש לי משקפיםם לראיהה מרחוק
    בבעין שמאללל יש לי חצי
    ובעיןן ימין יש ליי 1
    אני רוצהה לעששותת עדשותת ראיהה
    האםםם יש עדשותת למספר כזה?
    והאםם זהה יכולל לשבש לי יותר אתת הראיה
    אתת המשקפייםם אני לא שמהה תמיד רק בבית בטלווזיה או במחשב..
    אני מתביישת לצאתת איתםם החוצה..
    ולכןן אני זקוקה לעדשותת..

לקביעת תור
    סגירה
    עדשותת ראיההה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ יובל לעדי

ד''ר יובל דומניץ
    13/04/2007

את יכולה להתאים עדשות לכל מספר מחצי ומעלה. אין קשר בין הרכבת עדשות לשיבוש ראייה בעתיד בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות במספר
    עודד
    11/04/2007

לד"ר שלום!

מאז כיתה ו' לערך, אני מרכיב משקפי ראייה, היום אני בן 21, במהלך השנים האלו המספר גדל באופן שיטתי ובקפיצות של לפחות חצי מספר בכל חצי שנה בערך.
    מה יכולות להיות הסיבות לכך והאם ניתן לעשות משהו בכלל??? בגלל זה אני גם לא יכול לעשות ניתוח לייזר....
    תודה על ההתייחסות
    עודד

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצות במספר

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    13/04/2007

מספר גדל ומגיע להתיצבות בדרך כלל עד גיל 25 אך בעידן המחשבים מספר יכול להשתנות גם בהמשך. הסיבה העיקרית לעלייה במספר ברובה גנטית תורשתית ובחלקה גם מעבודה מרובה מול מחשב.
    ניתוח לייזר מתבצע כשמספר לא משתנה יותר מחצי מספרבשנה האחרונה ומביאים בחשבון השארת מספיק רקמה לתוספות טיפול עתידיות משינויים עתידיים במספר. ניתוח הליזר מוחק את המספר בנקודת זמן טיפול הוא לא מונע שינוי בעתיד אם יתרחש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעורה בעין
    דנה
    10/04/2007

אני סבובלת משעורה כמעט כרונית שהולכת ובאה כל כמה חודשים. זה ממש מביך, והרופא על הזמן נותן לי משחה או טיפות או אנטביוטיקה - אבל שום דבר אל באמת עוזר. אשמח לשמעו את דעתך בנושא...אני בת 28.

לקביעת תור
    סגירה
    שעורה בעין

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    11/04/2007

קודם כל להשתמש בטיפול מניעתי של מגבוני Eye care או Lid care לא דורש מרשם רופא. כטיפול קבוע מניעתי כל בוקר. שנית לבדוק תכשירי איפור אולי אלרגית להם. ולפנות לחוות דעת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה