מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד הסובל מרוחק ראיהנוני.י15/03/2007
לצערי בפורום רפואת עינים לילדים טרם נתקבלו תשובות לשאלות הפונים לפיכך: 1. אני מעביר את שאלתה של אחת האמהות בענין בנה כלהלן:
בני בן שנתיים ושלושה חודשים החל למצמץ המון בתקופה האחרונה. נראה גם שהוא מאמץ את העיניים כשהוא מתמקד על חפץ מסויים. היינו בבדיקה אצל רופא עיניים אשר קבע שהילד סובל מרוחק ראיה (+4.5). אבל לא הספקתי לשאול אותו אם עכשיו זה אומר שהילד צריך לשים משקפיים? האם צריך להגביל אותו בקריאה או בצפייה בטלוויזיה?
אם אני לא אשים לו משקפים , האם תהיה התדרדרות במצבו? .
2. ושאלה לגבי בני בן 9 אשר סובל מכך שהוא מתקשה לקרוא מרחוק ובמיוחד מהלוח בבית הספר וגם קושי בלראות עצמים אחרים מרחוק. מאידך, לקרוא מספר אין קושי ואף אין צורך לקרב את העיניים לספר. רופא עיניים כבר התאים לו משקפיים. אני כאביו רוצה להימנע מהשימוש במשקפיים ע"מ שהעיניים יתאמנו לראות בלי משקפיים מתוך תקוה כי עקב האימון (?!) הראיה תסתדר במשך הזמן. זאת מכיון שאני בילדותי לעתים הראיה היתה מטושטשת, אבל עם מיצמוץ וקצת סבלנות הראיה הסתדרה. תחושתי הנה שמכיון שלא הרכבתי אף פעם משקפיים, הרי העיניים עברו כעין אימון ראיה והסתגלו למצב וכך הכל בסדר אצלי. עד היום (גיל כמעט 50 ) איני נזקק למשקפים. מאידך אשתי (המרכיבה משקפיים) טוענת כי האימון לעיניים נכון רק לאלו שמתקשים לקרוא מקרוב, אבל מאחר ובננו סובל מבעיה של ראיה לרוחק, הרי אי שימוש במשקפיים כאימון עיניים אינו יכול לפתור את בעית הראיה.
שאלתי, האם חשיבתי נכונה? או שמא אשתי צודקת ואין מצב כזה של אימון לעיניים לבעלי מגבלת ראיה מרחוק ? האם אי הרכבת משקפיים יכולה להזיק לראייתו/עיניו של הילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/03/2007לגבי שאלה מספר 1
במספרי תיקון +4.5 הילד צריך להרכיב משקפיים. אחרת יתאמץ ויסבול וחבל. מצבו לא ידרדר ללא הרכבה פשוט יסבול מראייה לקוי וכאבי ראש.
אין להגביל את הילד לגבי טלויזיה וקריאה הילד צריך לגדול כמו כולם בלי הגבלות. דרך אגב מדובר במספר שלא יגדל לו עם השנים כי לא מדובר בקוצר ראייה. הגדילה האפשרית היחידה נובעת מהחלשות שרירי העדשה עם השנים וזאת כשמתקרבים לגיל 40.
לגבי שאלה 2
בנך צריך להרכיב משקפיים. ילדים לא זקוקים למשקפי קריאה, זו תופעה רק מגיל סביב 40 ומעלה.
אין אימון להורדת מספר הכל אגדה ובזבוז זמן. חבל שהילד יסבול ויפגר בלימודים. הוא צריך להשלים עם הצורך במשקפיים וגם אתם וכשיגיע לגיל 18 לפחות ובמידה ונתוניו יהיו מתאימים יוכ להסיר את המשקפיים בניתוח לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בראיהנרגס15/03/2007
שלום רב בני בן 11שנים לפני כשנה סבל מתופעה של ראית עצמים/אנשים שהלכו והתרחקו כלומר דמות שהיתה קרובה אליו ראה אותה יותר רחוקה וזה קרה בהבזקים ולא באופן ממושך רופא עיננים שבדק אותו אז אמר לי שזאת תופעה שכיחה בקרב ילדים וראיתו תקינה יש חזרה של התופעה במיוחד בזמן שהוא עייף אני מודאגת ומבקשת לדעת מה הגורמים לתופעה הזאת והאם אני צריכה לפנות עוד פעם לבדיקה דרך אגב יש לי ילד שסובל מאפלפסיה וקראתי שהתופעה הזו היא אחת מסימני המחלה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/03/2007התופעות שאת מציינת הן נוירולוגיות ולא מקורן בעינים. ייתכן קשר לאפילפסיה אך זה לא תחומי ויש לפנות לנוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה ירודהמרדכי א15/03/2007
מעל כשנה מאז ונכנס לעניי חומר כימי לשתי העיניים אני סובל מראיה ירודה לסירוגין (6/6 - 6/60 ) בהתאם לתנאי הסביבה (יובש-לחות)
בתחילה אובחנו סימני כוייה וכן יובש (הוכרתי ע"י המל"ל 15% לצמיתות סעיף חוסר דמעות ניכר)
כיום בבדיקות לא נראים סימנים ליובש אך ראייתי מדרדרת ככל שתנאי הסביבה יבשים יותר.
בשימוש בטיפות או שטיפת עיניי ישנו שיפור משמעותי לפרק זמן קצר ,התנסתי ב-PLUGS אך ללא הטבה.
יש לציין שאני סובל מצילינדר גבוה שנים רבות
נבדקתי ע"י מומחי קרנית,אוקלופלסטיקאי,מומחי גלוקומה.
לאף אחד מהרופאים לא היה הסבר לתופעה.
מבקש עצה המלצה
בתודה מראש
מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ יובל
ד''ר יובל דומניץ17/03/2007ההפרשים בראייה נובעים מהתקפי יובש בעיניים. לראייה טובה ואיכותית אנו זקוקים לכיסוי איכותי של פני הקרנית( הרקמה השקופה החיצונית של העין האחראית ל60% משבירת קרני האור ) על ידי שכבת דמעות. כוייה כימית פוגעת בקצות העצבים של פני הקרנית ולכן כיסוי הדמעות לא איכותי כשהיה. טיפול שיכול לעזור לאחר הטיפולים שעברת הוא שימוש לתקופה ממושכת מעל שנה בטיפות ציקלוספורין 1% .
הטיפות לא בסל הבריאות וניתן להשיגן רק בבתי מרקחת מסויימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע קשותעדי14/03/2007
שלום רב,
התגלתה אצלי מחלת הקטרקטונוס ונדרשתי לשים עדשה קשה.
היכן ניתן למצוא אופטמטריסטים שמומחים לעדשות קשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ יובל לעדי
ד''ר יובל דומניץ14/03/2007קרטוקונוס זה מצב אנטומי שבו הקרנית בנויה כמו חרוט ולא כמו כיפה.
הטיפול המתאים שנותן איכות ראייה טובה ברוב המקרים הוא הרכבת עדשות מגע קשות.
קופות החולים מממנות את רוב עלות העדשות.
מומלץ לפנות לרופא עיניים בקופה אליו את שייכת והוא יפנה אותך לאופטמטריסטים בתחום שעובדים עם הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בדרכי דמעותליטל13/03/2007
בתי בת שבעה חודשים כאשר יש לה סתימה בדרכי הדמעות,מתי כדאי להתחיל לחשוב על ניתוח?האם עושים תפרים בניתוח זה?האם נשארות צלקות?
אודה לך על תשובתך ומזל טוב על פתיחת הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ יובל לליטל
ד''ר יובל דומניץ14/03/2007אחרי 7 חודשים בהיעדר שינוי במצב יש מקום לבצע שטיפת דרכי דמעות שברוב המקרים פותרת את הבעייה .
השטיפה מבוצעת בהרדמה כללית עקב חוסר שיתוף פעולה של הילד.
את צריכה לפנות לרופא עיניים בקופה בה את מבוטחת על מנת שיפנה אותך או למקום בו מתבצעת הפרוצדורה זה יכול להיות במכון עיניים של הקופה או בית חולים תלוי בהסכמים של הקופות.
מדובר בפרוצדורה פשוטה שבמבוגר מתבצעת במרפאה.
אם מתגלה סתימה שלא ניתנת לפתיחה באמצעות שטיפה מוחדרת צינורית ששומרת את דרכי הדמעות פתוחים עד התבגרות הילד.
בכל מקרה החלמה מיידית והפרוצדורה ללא תפרים. הילג יכול למחרת ללכת לגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר לתיקון ראיהמיטל13/03/2007
שלום, אני מעוניינת לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפים, אבל יש לי בעיה של יובש בעיניים. זה יכול להפריע לניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ יובל למיטל
ד''ר יובל דומניץ14/03/2007יובש בעיניים יכול להפריע לניתוח הסרת משקפיים תלוי מה דרגתו. אם את משתמשת באופן קבוע בדמעות מלאכותיות , אזי לא ממליץ על ניתוח. אם מדובר רק בשימוש בעת הרכבת עדשות מגע או לעיתים רחוקות אין מניעה לניתוח. בכל מקרה ממליץ להגיע לבדיקה מקדימה ולפיה תיקבע כשירותך לניתוח. את יכולה להגיע אליי לרשת מרפאות קר ויזין שירותי רפואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)