מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע יכולות לתקן פזילהנטלי11/10/2007
שלום אני בת 17 כיום ואני מרכיבה משקפים עם צלינדר (1.5) ועדשות (3) אני מאוד רוצה להוריד את המשקפים ורציתי לדעת אם כשאני יעשה עדשות מגע יבחינו בפזילה...
כיום אני מרכיבה משקפים ולא מבחינים בכך..כשאני מורידה את הפשקפים הפזילה מופיעה לאחר כמה דקות כאשר אני מסתכלת במבט לא ממוקד..
אני ישמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי תודה מראש נטלי=]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ11/10/2007תשובה לכך רק בבדיקת רופא עיניים שיבדוק את מידת המיקוד ועבודת עיניים ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עם עדשות מגע רואים את הפזילהנטלי11/10/2007
שלום ...לפני כשבוע קניתי עדשות מגע לראשונה
ורציתי לדעת עם כשאני ירכיב אותם יבחינו בפזילה?
עכשיו כשאני עם משקפיים לא מבחינים בפזילה כלל...
אשמח עם תענו לי בהקדם תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ11/10/2007צריך לבדוק אם יש עבודת שתי עיניים ביחד רק בדיקת רופא יכול לאמר לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעאמיר10/10/2007
ד"ר שלום,
אני בעל משקפיים עם צילינדר. אני טס במוצ"ש ואני רוצה להשתמש בעדשות מגע לטיול.
מפאת חוסר הזמן האופטימטריסט ייעץ לי לקחת עדשות שקרובות למידה שלי וללא צילינדר.
האם הרכבת עדשות מגע במספר לא מתאים יכולה לגרום לנזק?
בתודה מראש,
וקיים אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ11/10/2007אין שום בעייה תהנה מהטיול והעיצה של האופטמטריסט הייתה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר לתיקון ראייה וההגבלות שאחריחגית09/10/2007
אני אמורה לעבור תיקון ראייה בלייזר בקרוב.
1. מהם ההגבלות שיש למי שעובר תיקון ראייה בלייזר.
האם זה נכון ששנה וחצי רצוי להימנע משטיפת העיניים או הפנים בתכשירי מסירי איפור? האם רצוי להימנע מהימצאות ליד עשן סיגריות או מאיפור?
מה אסור לעשות?
2. מהי שיטת לאסיק או סופר לאסיק? האם יש הבדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ11/10/2007בריכה וים אסור 3 שבועות. איפור אסור 3 שבועות. עישון מותר מיידית אחרי ניתוח. מים נכנסים עיניים אחרי 3 ימים בלאסיק (החיתוך) ואחרי שבוע בסופר פרק (השיטה בלי חיתוך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטיגמציה+לקות למידהערן08/10/2007
בס"ד
ד"ר דומניץ,
שלום וברכה!
אשמח אם תסייע לי בעניין הבא.
אני בן 19, לפני כשנתיים אובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז (ADD), הבאה לידי ביטוי בקצב קריאה איטי, הנמכה בתחום החזותי וכו'.
על-אף שאני מסוגל לקרוא בלא משקפיים, רכשתי משקפי קריאה בעלי עדשות 1/2 ו-3/4, והן אכן מסייעות לי לראות את הכתב באופן יותר חד וברור (בעת קריאת טקסט כתוב ובעת הסתכלות בצג המחשב). רופא עיניים שבדק אותי לפני מס' חודשים, טען שאומנם משקפי קריאה יסייעו לי במעט - אך הצורך העיקרי שלי הוא במשקפיים ל"מרחק" (להרכבה בזמן נהיגה וכו'). לאחרונה, הבחנתי כי אכן אני רואה מרחוק עצמים באופן מטושטש מאד. כמו-כן, הרופא הזכיר את המושג "צילינדר".
כעת, ביצעתי בדיקה "אינטרנטית" לגילוי אסטיגמציה, ואכן אני רואה את הקווים שבבדיקה באופן לא שווה. מחיפוש שביצעתי, קראתי כי ייתכן קשר בין לקויות למידה ובעיות ראייה, ובפרט אסטיגמציה.
לציין, כי לעיתים קרובות אני חש עייפות ותשישות, למרות מס' שעות שינה תקין וכו'.
לכן, ברצוני לשאול, האם מניסיונך אכן האסטיגמציה ממנה אני סובל (כפי הנראה) עלולה להיות קשורה לבעיות הקשב והריכוז שהזכרתי? ואם כן, באיזו מידה?
אודה מאד לתשובתך המלומדת בנושא,
בברכה,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ11/10/2007אין סבירות גבוהה שקשור לעיניים בגילך אך יכול להבדק לשלול בעיית מיקוד עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול החדשני להשתלת קרניתלילך07/10/2007
שלום
ברצוני לשאול כמה שאלות
1. האם הטיפול החדשני אשר יצא עכשיו שמתקנים רק את החלק הפגום של הקרנית ולא משתלים
אחת חדשה מתאים גם לאנשים אשר חולים בקרקוטונוס?
2. האם יש קשר בין אנשים מונגולואידים לחולי קרקוטונוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/10/2007בקרטוקונוס חייבים השתלה מלאה. במונגולואידים סיכון מובר לקרטוקונוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שעורה בעין מדבקת?חלי07/10/2007
כן מדבקת בשבו הראשון כן לרחוץ טוב ידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/10/2007שעורה מדבקתבשבוע הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ענייםgirl05/10/2007
שלום אני בת 23 סובלת מזה כאביי בגפן העניים שלי כך שאני מסתכלת למעלה או לצדדים מרגישה סחרחורת ובעיה בשיווי משקל
זה לא קורה תמיד אבל זה מפריע לי
לא יודת אים זה מחסר שינה כך שאני יושנת 5-6 שעות ולפעמים פחות האם אתה ממליץ ללכת ולעשות בדיקת ראייה ????
וגם הבעיה המדאיגה אותי שיש לי אודם בעין אחת מאוד מפריע לי
זה לפעמים נותן לי הרגשה שיש משהו בעין
אני משמשת בטיפות של לייט טירס וגם טייר אגאיין זה לא כל כך עוזר
פעם שאלתי רופא עניים אמר לי זה תורשתי וזה המבנה של העיין שלך כל שעורק העיין שלי בולט ואולי זה רגישות מהסביבה
אני שומרת שבקיץ כל הזמן עם משכפי שמש
לא יודעת מה לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/10/2007א צריכה לפנות לרופא עיניים ייתכן יובש או בעיית בלוטת תרס או סוגי דלקת שונים בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישונים לא שווים כתוצעה מפגיעת כדורעמי03/10/2007
לד"ר יובל שלום !
הבן שלי בן 15 קיבל אתמול בערב מכה חזקה וישירה בעין מכדור טנינס בעת מישחק.
לאחר שטיפה במיים קרים וטיפות עיניים ישנה רגישות קלה ואדמומיות קלה ואי שוויון בעישונים.
האם אי שוויון העישוניים מהווה מצב חירום או דחוף למיון עיניים ?
או שניתן להמתין ליום שישי לבדיקת לרופא עיניים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/10/2007לפנות דחוף לרופא עיניים או למיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעS.I.F03/10/2007
שלום יובל
אני תלמידת תיכון שמרכיבה עדשות מגע רכות.
היית רוצה לדעת אם חשיפה לשמש, יתר שעות הרכבה ושינה עם עדשות יכולות להשפיע על ראייתי באופן משמעותי. ואם כן אז איך?
אתמול נוכחתי בשמש כל היום עם עדשות מגע (חשוב לציין כי הייתי בהם יותר מ10 שעות.)
והיות ראייתי מטושטשת, ערפילית.
ואף אפילו ראיתי נקודות שחורות שנראו כגיצי אש.
הייתי שמחה שתעזור לי ותפנה אותי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/10/2007הרכבה בשמש לא מפריעה ואין בעייה להרכיב שעות רבות אך מגדיל סיכוי לאי סבילות לעדשות. ממליץ לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת רופא מומחה לגלוקומה.בדחיפות.דנה03/10/2007
שלום!
אמי מבוגרת יש להגלוקומה. מחפשת רופא טוב .באזור הדרום.
בדחיפות.עין אחד מעט רואה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/10/2007לא יכול להמליץבפורום על רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם בעיינים דחוף וחשובאביבית01/10/2007
אתמול גילית שיש לי שטף דם בעין השמאלית והיום זה החמיר מישהו יכול לומר לי ממה זה נובע אני מודאגת האם זה מעצבים ? אני חולת אפליפסיה האם זה קשור או מסמן לי משהו ?
תודה לכל העוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/10/2007יכול להיות קשור ליתר לחץ דם או מאמץ שירותים אך לרוב ללא סיבה.נראה מפחיד אבל לא מזיק לפנות לרופא עיניים למדוד לחץ תוך עיני ובדיקת קרקעיות עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת peters anomalyגילי01/10/2007
בני בן השלושה חודשים נולד עם עין ימין שאינה מפותחת מספיק עם עכירות בעדשה (שהוצאה בנתוח הגיל שבועיים) אחד הרופאים הגדולים שבקרנו אמר שתופעה זאת מוכרת (אצלו עברו כאלף ילדים)
ונקראת peters anomaly רציתי לשמוע האם משהו חווה או מכיר את הבעיה ויש לו מה לספר לכוון או לעודד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/10/2007יש בתסמונת בעייה בעיניים הטיפול שניתן נכון וזה מה שאפשר עשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יכטלת להרכיב עדשותאורלי30/09/2007
שלום,
אני הרכבתי עדשות מגע רכות קבועות במשך כשבע שנים אך לפני כחצי שנה עיני הפכו אדומות. רופאת העיניים שלי טוענת שמדובר רק ביובש ונותנת לי טיפות וג'ל. כמו כן החלפתי את העדשות לחודשיות אך העובדה היא שאיני מסוגלת כלל להרכיב אותן. אני כל הזמן עם משקפיים וכשאני מרכיבה עדשות- בארועים מיוחדים, למחרת עיני השמאלית מאד אדומה, כואבת ומלאה בהפרשות. האם מדובר רק ביובש? או שיכול להיות שקיימת בעיה גדולה יותר שהרופאה פשוט לא מאתרת (נבדקתי כבר כשלוש פעמים).
אשמח לתשובה מפורטת.
תודה מראש, אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/10/2007את שייכת לאחוז די גדול של פציינטים שמפתחים אסבילות לעדשות מגע ולכן או להחליף עדשות מגע או לחזור למשקפיים או לשקול ניתוח לייזר הסר משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים שורפותשרון29/09/2007
שלום,
בת 37, רחוקת רואי מגיל מאוד צעיר (2),+ אסטיגמציה + פזילה בעין שמאל.מרכיבה עדשות מגע קשות למעלה מ20 שנה. לאחרונה סובלת מעיניים "שורפות" ו(במיוחד עין ימין). קשה לי להתמקד . ניסיתי לנוח מהרכבת עדשות מגע אך התופעה חוזרת גם עם משקפיים.
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/10/2007כנראה פיתחת תסמיני יובש בעיניים יש לפנות לרופא עיניים לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)