כשל חיסוני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כשל חיסוני
    יחזקאל זייבלד
    10/08/2011

הילד שלי בן 4 חודשים אחרי אשפוזים וכו' בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופא, הרופא כתב את האבחנה הזאת Suspected common immune deficiency הבנתי שזה כשל במערכת החיסונית, יש לו גם חוסר באימנוגלובנולינים, וגם תגובה ירודה למיטוגנים של תאי T, אשמח מאוד אם תוכלו להעשיר את ידיעותי על הבעיה, ועל דרכי הפתרון שלה, הבנתי שלתאי T אין פתרון רק השתלה רציתי לדעת מה האינדיקציה לקבוע שצריך השתלה, והאם יש מצב שהענינים האלה מסתדרים עם הגיל בלי השתלה (כמובן שהילד מקבל כרגע ivig פעם בחודש, וכן אספירין כתרופה מונעת). גם רציתי לדעת אם האפיון תאים שלו תקין (יש לו גם תאי b וגם תאי t) רק שהם לא מתפקדים כמו שצריך: לא מייצרים אימונוגלובולינים וגם לא מגיבים טוב למיטוגנים. האם זה אומר שהסיכוי שזה דבר חולף הוא יותר גבוה.
    כמו כן אני לא רוצה לפרט שם ביה''ח שהבן שלי מטופל שם, אבל מדובר בבי''ח מהשורה הראשונה האם כדאי בכל זאת ללכת לאבחון נוסף (כל הבדיקות וכו') לבי''ח אחר כדי להיות יותר בטוח באבחון או שהבדיקות במקרים האלה הם חד משמעיות.
    כמו''כ הבנתי שהבעיה של המחלה היא גם בלקבל זיהומים יותר בקלות וגם שהמחלה תהיה יותר קשה, רציתי לשאול האם מתן ivig פותר את הבעיה הראשונה כיון שיש לגוף נוגדנים. ואם זה לא פותר את זה אז כמה הוא כן מועיל.
    אשמח מאוד לשמוע תשובות על השאלות שהועלו כאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כשל חיסוני

הוספת תגובה

• כשל חיסוני - תגובה

פרופ' חיים ביבי
    11/08/2011

יש הרבה סיבות לכשל חיסוני.חלק מהסיבות מטופלות עם IVIG ....
    יש צורך בבירור במרכז שיש בו אימונולוג ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו