חיידק סטרפטוקוק חוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיידק סטרפטוקוק חוזר
    טל
    29/12/2011

שלום,
    בתי בת שלוש וחצי. לפני כשבועיים וחצי סבלה מכאבי גרון חזקים עם קושי בבליעה ועם חום נמוך. משטח גרון הראה הימצאות של חיידק סטרפטוקוק. קיבלה במשך 10 ימים מוקסיפן. יום וחצי לאחר שסיימה את הטיפול, באופן פתאומי, כאב גרון חריף, בבדיקה הרופא ראה גרון אדום. ללא חום. למחרת הכאב חלף והיא הרגישה טוב. היום הגיעו תוצאות המשטח המראות שוב על קיום סטרפטוקוק. הרופא ממליץ לתת אזניל למשך 5 ימים. שאלותי הן - האם למרות שהגרון לא כואב חשוב לקחת שוב אנטיביוטיקה? האם אזניל היא המתאימה ביותר (הבנתי שיש חילוקי דעות בנושא)

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיידק סטרפטוקוק חוזר

הוספת תגובה

• חיידק סטרפטוקוק חוזר - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    31/12/2011

במיקרה של סטרפ חוזר
    אזניל נראה לי המתאים ביותר בגיל זה
    שלך
    ד"ר איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק סטרפטוקוק חוזר - המשך

טל
    31/12/2011

תודה על תשובתך!
    ברור לי שגם לרפואה אין תשובות לכל, אך האם נראה הגיוני שבמהלך היממה וחצי ללא אנטיביוטיקה הספיקה להידבק מחדש? האם יתכן כי היא נשאית של חיידק הסטרפ וקיבלה דלקת גרון וירלית (יש לציין שגם האוזן כאבה לה והרופא ראה אודם באוזן) ולכן המשטח שוב היה חיובי לסטרפ? אני מודעת להשלכות של סטרפ ללא טיפול אך מאידך חוששת לתת כל כך הרבה אנטיביוטיקה...

אשמח לשמוע דעתך בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו