מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתן אקמולי ועוד שאלהנטלי22/01/2012
שלום,
תינוקת בת שנה וחודש, במשך חודשיים אחרונים חטפה כ-3 פעמים מחלות ויראליות (לפי בדיקת רופא), בדרך כלל מתבטאות בנזלת, קצת הפרעות ביציאות - יציאות רכות. לא תמיד מלווה בעליית חום, ואם כבר - אז לא גבוהה - כ-37.6.
אחת הפעמים היו קצת חרחורים.
1. יש לי שאלה עקרונית לגבי מתן אקמולי במקרים כאלה - כאשר היא לא רגועה, משהו מציק לה - האם מתן אקמולי יכול להקל עליה? איך זה עובד? האם כדאי לדחות מתן אקמולי ככל האפשר, אם אני מצליחה להרגיע אותה בדרכים אחרות?
2. בבדיקת דם לפני שבועיים לימפוציטים 79 (הגבול - 33-48) ניוטרטפילים - 13.9 (הגבול התחתון - 17) מונוציטים - 0.42 (הגבול התחתון 0.6) איוזינופילים - 0.21 (הגבול התחתון- 0.3). עכשיו היא עוד פעם חולה עם נזלת, קצת קשה לה לנשום בלילה בגלל האף הסתום, שינוי ביציאות מינורי, עליית חום די נמוכה כבעבר. יש הרגשה שמשהו מציק לה בפה - היא בולעת ויש לפעמים צליל כמו רפלוקס. אנחנו במשפחה גם קצת מרגישים שחטפנו משהו. אני קצת משתעלת. היא חולה מיום רביעי, זאת אומרת כ-4 ימים. היום לא הרגשתי שיש לה חום, אך בערב לא הייתה רגועה... האם אני יכולה לא ללכת לרופא, אלא אם יש החמרה, חס וחלילה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן אקמולי ועוד שאלה - תגובה
פרופ' חיים ביבי24/01/2012נהוג לפטפל עם אקמול במקרה של כאב להרגעתה כאב והאי שקט או במקרה של מחלת חום גבוה במיוחד אם הילדה נראית חולה. בשני המקרים במידה והיש תגובה לתרופה והתופעה נמשכת יש צורך בבדיקת רופא. כמובן שאם התינוקת נראית חולה, ירידה נכרת בתיאבון ושינוי התנהגות - יש צורך בבדיקת רופא באופן דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)