מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פליטות, אופטימיל, ואינפאמילנ05/02/2012
שלום,
בני בן חודשיים. עד כה ניזון ממטרנה סנסיטיב (נולד בשבוע 34), שוקל כיום 4 וחצי ק"ג, נולד 2 ק"ג.
תמיד היו פליטות אך לאחרונה המצב החריף מאוד- השתנק בשינה, יצא גם דרך האף. מעבר לזה הפליטות היו בקשת וחלקן נראות קרושות (מעוכלות). המצב הגיע לשיא כאשר הבוקר גם הקיא מעט. החלטתי לנסות להחליף תמ"ל- יש לציין שאיני מניקה.
הרופא המליץ על אינפאמיל, אך מכיוון שלא היה במלאי בבית המרקחת המליצו לי על אופטימיל. שאלותיי הן:
1. האם אופטימיל ידוע במניעת ריפלוקס או פליטות מרובות?
2. תוך כמה זמן אדע האם הילד התרגל לתמ"ל החדש? מיד אחרי ארוחה או יותר?
3. האם אינפאמיל ידוע בתופעות לוואי של גזים, עצירויות וכו'?
הרבה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות, אופטימיל, ואינפאמיל - תגובה
פרופ' חיים ביבי15/02/2012לכל ילד יש את הזמן שלו.התמ"ל שאמור למנוע רפלוקס הוא אנפמיל AR.
אם יש חשד לרפלוקס רצוי להשכיב בהגבהה ולתת תמ"ל סמיך.
יש צורך בבדיקת רופא מטפל ומעקב צמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לל על התשובה, אבל
מאיה17/02/2012לצערי לא נענתי על אף שאלה שלי. האם תוכל להתייחס בכל זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אנסה לעזור לך
לילך17/02/2012גם לילד שלי היה ריפלוקס והאופטימיל לא מיועד לכך. האנפמיל הוא סמיך יותר ו"יושב" יותר טוב בבטן. תנסי בכל זאת לחפש בית מרקחת שיש בו את התחליף הזה.
הוא לא מונע גזים (זה תהליך של הגוף ואי אפשר לדלג עליו) ולפעמים הוא עושה קצת עצירויות, אז אני נתתי במשך היום 2 כפיות של עגבניה מרוסקת ולא היתה שום בעיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
מאיה19/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אני אשמח לענות גם
אימא של לירז19/02/2012היי,
בתור מי שמטפלת ממקצועי דווקא אשמח לשפוך אור על נושא אופטימיל
1. אופטימיל כן ידוע בתור תחליף חלב שעוזר במקרים של פליטות, 2 מהאימהןת שאני מטפלת בתינוקות שלהן דווחו על כך גם כן.
2. יותר בתוך כמה ימים, בהתחלה לוקח זמן וזה עשוי להיות כרוך בהרבה בכי ואולי אפילו שינויים בהרגלי התזונה אבל תוך שבוע ימים המצב אמור להסתדר
3. לגביי גזים אני לא יודעת להגיד לך על אינפאמיל אבל האופטימיל בהחלט עוזר לגזים בגלל הפחמימות שבו.
יצא לי לטפל בכמה תינוקות שהאופטימיל בהחלט עזר במצבים רגישים במערכת העיכול, בהתחלה הייתי סקפטית אבל אני יכולה להגיד לך שאני מכירה כמה אימהות מאוד מאוד מרוצות
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו באמת, כל כך שקוף שאת שתולה
אמא ל- 220/02/2012של אופטימיל... מה קרה, לא הצליחו לחדור לשוק אז החלו לפרסם בפורומים?!
אולי במקום לשכנע שאופטימיל מונע פליטות וגזים (שזה, אגב, שטויות במיץ), תפסיקו להטעות ציבור שלם ולהעלות מחירים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התכוונתי לעורר דיון סוער, אבל-
מאיה20/02/2012לגבי מה שנכתב כאן:
אני כבר שבועיים על האופטימיל - הפליטות המשכות, אם כי בתדירות נמוכה יותר. יש לזה 2 אפשרויות כשאחת מהן היא באמת שינוי תזונה והשניה- הגיל (כיום הוא בן חודשיים וחצי) והיכולת של הושט להסתדר עם בליעת האוכל. ידוע לי שבאופטימיל יש פחמימות מסוימות שעוזרות בהסמכת האוכל בקיבה, לפחות זה מה שנאמר לי מהחברה עצמה. לגבי גזים- לא חושבת שיש קשר לאופטימיל, זה פשוט גיל של גזים. מה שכן- הוא מתמוסס טוב יותר במים, ז"א אפשר רק לערבב את המים עם כפית עד שאין גושים ואין כמעט צורך לנער, אולי מעט, ולכן, אין בועות בתוך החלב. ואולי זה מונע את הגזים קצת.
לגבי מחיר - הוא עדיין נמוך בהרבה ממטרנה וסימילאק, ובארה"ב התחליף הזה מאוד פופולארי. אצלנו משום מה זה לא מצליח להתרומם. לדעתי (ובצדק) למטרה וסימילאק יש שמות טובים בשוק ולנוכח פרשת רמדיה לאף אחד אין כוח לסיכונים מיותרים. אנשים אוהבים ללכת על מה שמוכר ובטוח ומה שכולם עושים. גם אני השתמשתי במטרנה עד לפליטות הנוראיות האלה. ואולי אם אחזור למטרנה דווקא יהיה הפעם בסדר- אבל אני לא בעד לשנות בכזאת תדירות את המזון כל פעם. האופטימיל הוא הרע במיעוטו מבחינתי. אגב- ניסיתי גם את האינפאמיל שעשה לו רק צרות.
מקוה שעזרתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה
אימא של לירז21/02/2012מאיה, יש הרבה צדק בדברייך, ואני גם לא ממליצה לרב על להחליף יותר מידי סוגי פורמולות.בייחוד לא בזמן קצר זה עשוי לבלבל את הקטנים.
העיקר שבסופו של דבר תגיעו למצב שבו הבעיות עיכול נפתרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק
מאיה21/02/2012העיקר שהבעיות יפתרו לאט לאט.. הם רגישים לכל שינוי קטן ולכן צריך לחשוב פעמיים על הרווח וההפסד מהשינויים באוכל. למרות שלא פעם זה דווקא מצליח.
בכל מקרה אם את מקבלת דוגמיות חינם אני אשמח לקבל ;-) יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכותך
אימא של לירז21/02/2012לחשוב ככה, חבל שזה לא נכון אולי לפחות הייתי מקבלת בחינם....:)
תחייכי קצת, כולה אני מטפלת שעושה את העבודה שלה כראוי ובאמת משתדלת ללמוד כמה שיותר על נושאים כאלה...
מאוד לא יפה מצידך לתקוף מישהי שסתם מנסה לשתף מהידע שלה.
ואני בטח ובטח לא מבינה מה יוצא לך מזה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)