מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם בשתןגלית27/02/2012
שלום רב. ביתי בת 8 ומזה 2 ימים חום עולה ויורד בסביבות 38.5-39 פלוס מינוס עם סימנים שכיחים של וירוס שפעת (כאבים בכל הגוף בעיקר ראש ורגליים, תחושה כללית רעה, מעט אודם בגרון, ,שיעול קל ונזלת).
לאחר ביקור אצל רופאת הילדים נאמר לי שזה וירוס אבל דרשתי גם שתן בסטיק ובסטיק יצא כל הערכים שלילי אבל יצא דם בשתן +++. מרגע זה אני בטירוף וממש מודאגת ובוכה כל הזמן. אני יודעת שזה דבר לא טוב ולמרות כל נסיונות הרופאה להראות כאילו אין לי מה לדאוג ופשוט לחזור על הבדיקה עוד יום יומיים אני לא רגועה (וזה במילים עדינות).
לבת שלי יש רקורד של 2 דלקות שתן בעבר (בגיל 4) שעברו בירור מקיף (אולטרה סאונד עם ממצא של כיליה אחת קצת קטנה יותר אך בגדר הנורמה ובהמשך ציסטוסקופיה בה ראו רפלוקס דרגות 3 מימין ו-2 משמאל וגם מיפוי כיליה שהראה שכיליה אחת בעל תפקוד נמוך יותר מהשני) ותמיד אני חיה בחרדה מאז, למרות שבעבר נאמר לי שזוהי לא מחלת כיליה, אבל צריך להיות במעקב שאותו עקב חרדות שלי אני לא מבצעת בכלל.
שאלותי: מה המשמעות של דם בשתן במיקרה זה?
האם קשור לוירוס של הילדה כרגע?
האם קשור לכליות?
עזרו לי, אני הרוסה....
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן - תגובה
פרופ' חיים ביבי29/02/2012דם שתן - תופעה שכיחה במיוחד במחלת חום. כמובן שיש צורך במעקב אם השתן לא אדום כהה או בצבע קוקה קולה אין טעם לדאוג.דם בשתן יכול להיות ממצא עם דלקת באזורים שונים בגוף ולכן יש צורך בבדיקת רופא מטפל ומעקב. כמובן שיש קשר לכליות אבל בשלב החריף אם השתן בהיר אין הרבה מה לעשות חוץ ממעקב אחר הילד ולעיתים מעקב עם בדיקות מעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)