סטרפטוקוקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרפטוקוקוס
    מירב
    21/08/2012

שלום רב,
    יש לי ילד בן ארבע, לפני שלושה ימים הבחנתי שבלוטת הלימפה שלו שנמצאת בצוואר וקרובה ללסת התפחה מאוד וכן הבחנתי שהשקדים שלו התנפחו אף הם.
    חשוב לי לציין שלילדי אין חום ולא כאבים כלל על אף כל הסיפטומים שציינתי.
    ניגשתי לרופא המשפחה שביצע בדיקה גופנית מקיפה וטען שיש חשד למחלת הנשיקה, הוא שלח אותנו לבצע בדיקת דם וכן לקח משטח גרון.
    מחלת הנשיקה יצאה שלילית אבל בבדיקה שנקראת antistreptolysin o יצאה תשובה של 1500. הבדיקה של משטח הגרון הראתה פלורה רגילה ובדיקה שנקראת throat culture p הראתה תוצאה של strep.non gr.A.
    כשחזרתי לרופא הוא הסביר לי שלא מדובר במחלת הנשיקה וגם לא מדובר בחיידק הסטרפטוקוקוס מסוג A ובכל זאת רשם לילד אנטיביוטיקה מוקסיפן 10 ימים 7 CC.
    שאלתי היא מדוע יצאה תוצאה כל כך גבוהה של 1500 אם לא מדובר בחיידק הסטרפטוקוקוס מקבוצה A ומדוע בכל זאת קיבל אנטיביוטיקה הרי למיטב ידיעתי אין צורך באנטיביוטיקה אם לא מדובר בחיידק.
    שאלה נוספת היא האם יכולה להיות סיבה נוספת להתנפחות הבלוטות והשקדים.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטוקוקוס

הוספת תגובה

• סטרפטוקוקוס - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    22/08/2012

strep.non gr.A יכול לגרום להגדלת בלוטות צוואריות אך לא מצריך טיפול אנטיביוטי.
    ANTISTREPTOLISIN יכול להישאר גבוהה תקופה ארוקה לאחר זיהום ע"י strep. gr.A. יתכן וילדך עבר זיהום כזה בעבר...
    במקרה ספציפי זה לא הייתי מטפל באנטיביוטיקה אך ההחלטה צריכה להתקבל ע"י רופא שמכיר את הילד ויודע כל הפרטים הנוספים בנוגע למחלה נוכחית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקדים נפוחים עדיין

מירב
    13/09/2012

שלום רב,

האם גם לאחר מתן אנטיביוטיקה השקדים והבלוטות לימפה ממשיכות להיות קצת נפוחות?
    חשוב לציין שהן אינן נפוחות כפי שהיו אבל עדיין זה נפוח.
    דבר נוסף שברצוני לציין שבני לא מתלונן כלל על כאבים ואינו סובל מחום, לא לפני האנטיביוטיקה וגם לא עכשיו, זה פשוט מאוד מטריד אותי שהבלוטות והשקדים עדיין נפוחים קצת.
    מה זה יכול להיות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקדים נפוחים עדיין - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    18/09/2012

יכול להיות שזה המבנה האנטומי שלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקדים נפוחים

מירב
    18/09/2012

לא זה לא הבנה שלו, אף פעם לא ראיתי שהשקדים שלו נפוחים, רק לפני חודש וחצי הבחנתי שהם נפוחים מאוד ואז הוא קיבל אנטיביוטיקה.
    האם הם אמורים לחזור לגודלם הרגיל מיד? או שזה לוקח זמן ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו