סלמונלה שלא עוברת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סלמונלה שלא עוברת
    מילה
    02/10/2012

שלום רב,

הבת שלי בת שנה וחצי ולפני שלושה וחצי חודשים גילו לה סלמונלה.
    במהלך כל התקופה האחרונה המחלה נעלמת וחוזרת שוב (עשינו 6 בדיקות צואה מתוכם שלוש יצאו עם סלמונלה ושלוש בלי, לסירוגין).
    תופעות הלוואי הם ללא חום וללא הקאות - רק שילשולים מידי פעם, תשישות והצואה לא קשה כמו שהייתה לפני המחלה גם כשלא מדובר בשלשול.
    רופאת הילדים אמרה לתת לילדה פרוביוטיקה ולעשות בדיקה כל כמה שבועות.
    האם אני אמורה להילחץ שכבר יותר משלושה חודשים המחלה לא עברה? (קראתי באינטרנט שהמקסימום של המחלה זה שלושה חודשים).
    האם לא כדאי לבצע בדיקות מקיפות יותר?

תודה רבה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סלמונלה שלא עוברת

הוספת תגובה

• סלמונלה שלא עוברת - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    14/10/2012

האם ילדך טופל באנטיביוטיקה?
    יש לדווח על המקרה ללשכת הבריאות האיזורית על מנת לערוך תחקיר למקור ההדבקה (במידה ומדובר בהדבקה חוזרת).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה ושאלה לד"ר וולביץ'

מילה
    20/10/2012

ד"ר שלום,
    הילדה קיבלה אנטיביוטיקה פעם אחת במשך 5 ימים בתחילת המחלה. מאז לא נתתי לה שום דבר חוץ מברוביוטיקה מידי יום.
    מה זה אומר הדבקה חוזרת? איך אדע אם מדובר בהדבקה חוזרת או במחלה שעדיין לא עברה? האם זומחוייבות שלי לדווח או שהרופא צריכה לעשות זאת?
    ולשאלתי החשובה ביותר - האם אני צריכה לדאוג כיוון שעברו כבר למעלה מארבעה חודשים?
    האם יש צורך לראות רופא מומחה?
    היום היה לילדה גם חום (37.7) במהלך היום יחד עם שלשולים רבים - איך זה יתכן שאין מה לעשות???
    תודה על תגובתך.
    מילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה ושאלה לד"ר וולביץ' - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    21/10/2012

במידה והילדה ממשיכה לשלשל, הופיע חום הייתי חוזר לרופא המטפל לצורך בדיקה ואולי (לפי שיקולו) עריכת בדיקות מעבדה. תבקשו לחזור על בדיקת צואה.
    דיווח למשרד הבריאות אמור להתבצע ע"י רופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו