חוסר בברזל לתינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר בברזל לתינוקת
    רוני
    08/11/2012

בשבוע שעבר לקחנו את הבת שלנו לספירת דם ותוצאות הבדיקה גילו שההמוגלובין שלה נמוך. כתוצאה מכך אמרה לי הרופאה (שאיני מכירה עדיין..) שאעלה את מספר הטיפות של הברזל ל-8 (עד כה קיבלה 6 טיפות במשך חצי שנה)

האם יכול להיות שלמרות שנתתי ברזל ומאכלים עשירים בברזל עדיין יש חוסר כזה משמעותי?
    (מה היה קורה אם לא הייתי נותנת ברזל כלל?יש לי חברות שלא נותנות ברזל עד לספירת הדם בגיל שנה..)
    והאם מספר הטיפות הוא הגיוני?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בברזל לתינוקת

הוספת תגובה

• חוסר בברזל לתינוקת - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    09/11/2012

אם מדובר בהמוגלובין נמוך משמעותי
    יש לערוך בדיקות נוספות (רמת ברזל, פריטין )
    ואם אכן יש חוסר ברזל לתת מינון גבוה יותר
    שלך
    דר איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בברזל אצל תינוקות

Original's
    11/11/2012

היי ורד בוקר טוב,

חשוב לנו לציין כי משרד הבריאות מעדכן מעת לעת את ההנחיות למתן ברזל לתינוקות, זאת בהתאם לנתונים ולמחקרים בתחום זה. ההנחיות כיום מדברות על מתן תוסף ברזל החל מגיל 4 חודשים.
    בגיל 4 חודשים עד 6 חודשים: 7.5 מ"ג ברזל ביום.
    מגיל 6 חודשים והלאה: 15 מ"ג ברזל ביום.
    התוסף צריך להינתן עד גיל 18 חודשים (שנה וחצי).
    פגים עשויים להזדקק לתוסף ברזל כבר מגיל חודש, לפי הוראת הרופא המטפל.

ההמלצה היא לערוך ספירת דם לכל תינוק בגיל 9 חודשים, אם תוצאות הבדיקה מראות כי אין כל עדות לאנמיה או לחוסר בברזל, אפשר לחדול ממתן התוסף בגיל 12 חודשים (שנה). אך למען הסר ספק, מומלץ להמשיך ולתת ברזל עד גיל שנה וחצי. במקרה של אנמיה יש לגשת לרופא המטפל כדי לקבל הנחיות להמשך הטיפול. הקפידו על מתן תוסף ברזל איכותי, עדין וקל לעיכול שאינו יוצר תופעות לוואי או עצירות.

בברכה,
    צוות Gramse

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות

רוני
    11/11/2012

לצערי הדברים הללו לא נאמרו לי בזמן..את הבדיקה לא אמרו לי לעשות כשהתינוקת שלי מגיעה לגיל תשעה חודשים ואף רופא לא ציין עד כה שכדאי להמשיך ולתת ברזל עד לגיל שנה וחצי..
    אז שוב תודה ואשמח לקבל המלצה על סוג הברזל..

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו