מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר בברזל לתינוקתרוני08/11/2012
בשבוע שעבר לקחנו את הבת שלנו לספירת דם ותוצאות הבדיקה גילו שההמוגלובין שלה נמוך. כתוצאה מכך אמרה לי הרופאה (שאיני מכירה עדיין..) שאעלה את מספר הטיפות של הברזל ל-8 (עד כה קיבלה 6 טיפות במשך חצי שנה)
האם יכול להיות שלמרות שנתתי ברזל ומאכלים עשירים בברזל עדיין יש חוסר כזה משמעותי?
(מה היה קורה אם לא הייתי נותנת ברזל כלל?יש לי חברות שלא נותנות ברזל עד לספירת הדם בגיל שנה..)
והאם מספר הטיפות הוא הגיוני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בברזל לתינוקת - תגובה
פרופ' יצחק לוי09/11/2012אם מדובר בהמוגלובין נמוך משמעותי
יש לערוך בדיקות נוספות (רמת ברזל, פריטין )
ואם אכן יש חוסר ברזל לתת מינון גבוה יותר
שלך
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר בברזל אצל תינוקות
Original's11/11/2012היי ורד בוקר טוב,
חשוב לנו לציין כי משרד הבריאות מעדכן מעת לעת את ההנחיות למתן ברזל לתינוקות, זאת בהתאם לנתונים ולמחקרים בתחום זה. ההנחיות כיום מדברות על מתן תוסף ברזל החל מגיל 4 חודשים.
בגיל 4 חודשים עד 6 חודשים: 7.5 מ"ג ברזל ביום.
מגיל 6 חודשים והלאה: 15 מ"ג ברזל ביום.
התוסף צריך להינתן עד גיל 18 חודשים (שנה וחצי).
פגים עשויים להזדקק לתוסף ברזל כבר מגיל חודש, לפי הוראת הרופא המטפל.
ההמלצה היא לערוך ספירת דם לכל תינוק בגיל 9 חודשים, אם תוצאות הבדיקה מראות כי אין כל עדות לאנמיה או לחוסר בברזל, אפשר לחדול ממתן התוסף בגיל 12 חודשים (שנה). אך למען הסר ספק, מומלץ להמשיך ולתת ברזל עד גיל שנה וחצי. במקרה של אנמיה יש לגשת לרופא המטפל כדי לקבל הנחיות להמשך הטיפול. הקפידו על מתן תוסף ברזל איכותי, עדין וקל לעיכול שאינו יוצר תופעות לוואי או עצירות.
בברכה,
צוות Gramse* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
רוני11/11/2012לצערי הדברים הללו לא נאמרו לי בזמן..את הבדיקה לא אמרו לי לעשות כשהתינוקת שלי מגיעה לגיל תשעה חודשים ואף רופא לא ציין עד כה שכדאי להמשיך ולתת ברזל עד לגיל שנה וחצי..
אז שוב תודה ואשמח לקבל המלצה על סוג הברזל..
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)