מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבעבועות רוח והרפס זוסטר בתינוקת.אמא מנוסה27/04/2008
בתי בת 4 וחצי חודשים.לפני קצת יותר מחודש וחצי חלתה באבעבועות רוח וטופלה בסירופ זובירקס.שילשום היא אובחנה כסובלת מהרפס זוסתר ושוב קיבלה סירופ זובירקס.
אני מאוד-מאוד-מאוד מודאגת.מה קורה לתינוקת שלי?למה בגיל כל כך צעיר היא פיתחה זוסטר?
האם היא בסכנה? האם זה יכול לחזור שוב ושוב? האם לעשות לה בדיקות איזשהן? למה לצפות ומה הפרוגנוזה בגילה הצעיר??? אני הבנתי שמזוסטר אפשר להדבק באבעבועות רוח,אז האם היא יכולה להדביק שוב את עצמה? הרי אמרו לי שהיא כנראה לא פיתחה נוגדנים למחלה עקב גילה הצעיר? האם אני צריכה לדאוג? אני פשוט הפסקתי לישון ולאכול ואני מאוד דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח לפני גיל שנה
יעל28/04/2008לצערי מאוד נפוץ שתינוקות מתחת לגיל שנה חולים באבעובועת. לאחרונה בכלל אפשר לראות הרבה ילדים חולים... הבעיה העיקרית היא שניתן לחסן רק מגיל שנה ומעלה.
לא כל כך מבינה את הטיפול בזובירקס במקרה של אבעבועות רוח. בכל מקרה, אבעבועות רוח לפני גיל שנה יכול לגרום למצב שלאחר מכן, בגילאים מאורחים יותר, יופיעו פצעונים שמזכירים אבעבועות (הרפס זוסטר). הם עצמם יכולים לגרום להדבקות באבעבועות אצל מי שלא חלה במחלה.
לגבי התינוקת שלך... מדובר בשתי מחלות ילדים שכיחות ושניתן לטפל בהן.
מה קורה לה? היא מתנהגת באופן נורמלי. נדבקת - מחלימה ושוב נדבקת. ככה זה עם ילדים.
מה שחשוב זה לתת הטיפול הנכון. להקפיד לא לשלוח לגן חולים. להקפיד לא לשתף אחרים במוצץ, בקבוק וכו'. להרחיק מאנשם חולים. קצת נזלת אצל אדם מבוגר יכול לגרום להרבה יותר מזה אצל ילד קטן. לתינוקות אין עדיין חיסון מספק בגוף נגד כל המחלות והם מפתחים חיסון כזה בכך שהם חולים. זה חלק מהחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שכן - חזרי לאכול ולישון...
יעל28/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל,אל תעני על שאלות כאשר את לא
אמא מנוסה29/04/2008באמת מבינה ברפואה,ואת לא מבינה.אבעבובעות רוח בכלל לא נפוצות אצל תינוקות לפני גיל שנה,כי דווקא רוב התינוקות בגיל הזה מחוסנים עקב נוגדנים שקיבלו מאמא [אם היא מחוסנת או חלתה במחלה]. ואת לא מבינה טיפול בזובירקס באבעבועות רוח,כי את לא יודעת שזובירקס זו תרופה כנגד ווירוס שגורם למחלה. ואל תרגיעי אותי שאלה הן מחלות שכיחות אצל תינוקות,כי הרפס זוסטר שכיח בגלאים 50-60 שנה ולא בגיל 4 חודשים,כך שאל תרשמי שטויות! כי הורים שלא מבינים עוד יאמינו לך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבעבועות רוח
יעל30/04/2008זה נכון שתינוקות מקבלים חיסון מהאם והמחלה פחות שכיחה אצל תינוקות מאשר אצל ילדים גדולים יותר. אבל המחלה כן מופיעה לעיתים קרובות בתינוקות. לכך התכוונתי כאשר אמרתי שהדבר נפוץ. הכוונה היא סה"כ שזה -לא נדיר-.
זובירקס זו תרופה שכן מתאימה לאבעבועות רוח אך היא לא עוזרת באופן כזה שמשתלם לבזבז כל כך הרבה כסף על התרופה. היא מקצרת את המחלה אולי ביום אחד והיא עוזרת רק אם מתחילים את הטיפול בה תוך 48 שעות מרגע שהופיעה הפריחה.
התגובות שלי לא נמצאות כאן מתוך כוונה להזיק. זכותך להתעלם מהן ולהמתין לתגובות הרופאים שנבחרו לענות כאן. אך אין זו זכותך לדבר בצורה בוטה כאשר הכוונה היחידה היתה לעזור.
חשוב גם שתדעי שלרופאים שונים גישות שונות. וחבל אם תגיבי ככה בכל פעם שיגידו לך משהו. בכל מקרה אני לא מתכוונת להגיב לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל,כאשר את מתימרת לענות במקום רופא
אמא מנוסה30/04/2008ורושמת עובדות לא נכונות,אז זה מאוד-מאוד מזיק.אולי זה עונה על איזשהו צורך אצלך,אבל זה בהחלט לא עונה על צורך של הכותבים לפורום לקבל תשובה מקצועית מרופא.
ולעובדות:1. המחלה [אבעבועות רוח] לא מופיעה לעיתים קרובות בתינוקות,ובטח ובטח לא הרפס זוסטר-אצל תינוקות זה נדיר ביותר.
2. צורך במתן זובירקס תלוי בגיל הילד וזה חיוני ביותר אצל תינוקות קטנים ובטח זה לא תלוי במחיר התרופה!!!
3. אני מגיבה בכעס לא "כל פעם שאומרים לי משהו" ,אלא כל פעם שמנסים להטעות אותי אנשים שמתחזים לאנשי מקצוע.
4.פרוטוקול הטיפול במחלה מסוימת לא תלוי בגישת הרופא. ואם כל רופא היה נותן טיפול רק על סמך גישתו,אז מצבינו היה רע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריצלה
ד''ר מוטי חיימי05/05/2008לאחר שנדבקים בוירוס הוריצלה- הוא נשאר רדןום בגוף ואז יכול שוב להתפרץ ע"פ העור בצורה של הרפס זוסטר.
עצם הופעת הזוסטר אינה מעידה על הידבקות מחדש אלא על שפעול של אותו וירוס שנמצא אצלה כבר בגוף.
אם הילדה נראית טוב -לא הייתי יותר מדי דואג.
רצוי להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)