מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא שנותנת מינון לפי דעתה - ריספרדלאהרון ואנס01/06/2015
שלום,
אחיינתי גרה ב L.A, מקבלת מזה חודש טיפות 'ריספרדל', היא כבר בת שש, בגן ומצפה לה שנה נוספת שם (בגלל קשיי התפתחות מוטורית, חברתית, שפתית ורגשית).
אחותה הקטנה מרגישה אגב שינוי גדול בחודש האחרון. החיים הפכו קלים יותר בבית שלהם, לכולם.
אבל...
התברר לי שאחותי (אם הילדה) החליטה על דעת עצמה - מתוך כנראה נוחות/חוסר סבלנות/אמונה בעצמה ובתרופה - שלמרות ההמלצה לתת בשלב הראשון 0.5, היא מעלה באופן חד פעמי ל 0.6 (אני מניח שאם היא תראה 'כי טוב', הוא תמשיך עם 0.6 ואף אני חושש שתעלה, על דעת עצמה).
האם יש מקום לחשש שלי? אם אני צודק וזה פסול (ואף פשע חמור בעיני), כיצד להבהיר לה את חומרת העניין מבלי לפגוע בה?
אני מניח שהיא יודעת עד כמה פעולתה הזויה/טיפשית/אנוכית, אבל היא מעולם לא הודתה בטעות/לקחה אחריות על עצמה בדברים האלה, כך שעלי לעשות זאת חכם.
תודה!!!
אהרון ואנס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שנותנת מינון לפי דעתה - ריספרדל - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/06/2015אם הצלחתי להבין נכון מדובר במקרה מתן טיפול תרופתי שלא לפי המלצת רופא המטפל.
לכל תרופה ישנן תופעות ליוואי כאלה ואחרות. בילדים המינון לרוב מחושב לפי משקל של הילד. לכן כל חריגה מהמינון המומלץ עלולה להביא לתוצאות בלתי רצויות.
במידה והדבר נעשה באופן קבוע בצורה מודעת, גורמי רווחה חייבים להתערב במקרה בכדי להביא למתן טיפול הולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)