רמת קרינה בבדיקת ברונכוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמת קרינה בבדיקת ברונכוסקופיה
    דניאל
    16/10/2016

אני בת 17 לפני כשלושה שבועות שאפתי בטעות חתיכת חביתה של כחצי ס"מ ולא יצאה בשיעול. לאחר התייעצות עם רופא ריאות ושמיעת צפצופים בצד שמאל בלבד יחד עם מועקה הולכת וגוברת בחזה עד הלוע (בעיקר אחרי שאני מתאמצת או שרה) נקבע לי תור לברונכוסקופיה גמישה במרפאת ריאות בשבוע הבא.

האם זה נכון שעושים את הפעולה תחת שיקוף בלייב (ואם כן עד כמה רמת הקרינה גבוהה, כלומר שווה ערך לכמה צילומים)? האם יכול להתעורר צורך בברונכוסקופיה קשיחה באמצע הבדיקה? לאיזו הכנה יש לצפות כשיש גם אסתמה בינונית (אינהלציות, סטרואידים, אשפוז חלילה)?

תודה לך וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ברונכוסקופיה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    16/10/2016

לגבי ההכנה לבדיקה יש להתייעץ עם רופא ראיות המבצע את הבדיקה.
    לגבי מהלך הבדיקה.
    ברונכוסקופיה גמישה מתבצעת תחת טישטוש ובמהלך הפעולה מחדירים סיב אופטי גמיש עם מצלמה זעירה לדרכי נשימה (קנה הנשימה) ואת הצילומים רואים על גבי מסך. כמו כן מקליטים את מהלך הבדיקה.
    לא מבובר בחשיפה לקרינה כלשהי כלל במהלך הבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מדובר

דניאל
    17/10/2016

על טשטוש מוחלט והירדמות כמו בבדיקת גסטרוסקופיה עם פרופופול כך שלא מרגישים או מודעים לדבר? אני מפחדת להרגיש דברים לא נעימים בבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אנדריי וולביץ`
    19/10/2016

דומה לגסטרוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסוף כן הרגשתי

דניאל
    20/10/2016

וזה היה מאוד לא נעים (לא השתמשו בפרופופול לצערי), אבל החתיכה הוצאה אחרי כ20 דקות.

עכשיו אני עם כאבים בגרון ובחזה שלא עוברים ואף מחמירים מאתמול, שיעול עם המון ליחה, צרידות, קצת קוצר.

האם זה תקין לאחר ברונכוסקופיה ואמור לעבור בקרוב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו