מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמת קרינה בבדיקת ברונכוסקופיהדניאל16/10/2016
אני בת 17 לפני כשלושה שבועות שאפתי בטעות חתיכת חביתה של כחצי ס"מ ולא יצאה בשיעול. לאחר התייעצות עם רופא ריאות ושמיעת צפצופים בצד שמאל בלבד יחד עם מועקה הולכת וגוברת בחזה עד הלוע (בעיקר אחרי שאני מתאמצת או שרה) נקבע לי תור לברונכוסקופיה גמישה במרפאת ריאות בשבוע הבא.
האם זה נכון שעושים את הפעולה תחת שיקוף בלייב (ואם כן עד כמה רמת הקרינה גבוהה, כלומר שווה ערך לכמה צילומים)? האם יכול להתעורר צורך בברונכוסקופיה קשיחה באמצע הבדיקה? לאיזו הכנה יש לצפות כשיש גם אסתמה בינונית (אינהלציות, סטרואידים, אשפוז חלילה)?
תודה לך וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכוסקופיה
ד``ר אנדריי וולביץ`16/10/2016לגבי ההכנה לבדיקה יש להתייעץ עם רופא ראיות המבצע את הבדיקה.
לגבי מהלך הבדיקה.
ברונכוסקופיה גמישה מתבצעת תחת טישטוש ובמהלך הפעולה מחדירים סיב אופטי גמיש עם מצלמה זעירה לדרכי נשימה (קנה הנשימה) ואת הצילומים רואים על גבי מסך. כמו כן מקליטים את מהלך הבדיקה.
לא מבובר בחשיפה לקרינה כלשהי כלל במהלך הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדובר
דניאל17/10/2016על טשטוש מוחלט והירדמות כמו בבדיקת גסטרוסקופיה עם פרופופול כך שלא מרגישים או מודעים לדבר? אני מפחדת להרגיש דברים לא נעימים בבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אנדריי וולביץ`19/10/2016דומה לגסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסוף כן הרגשתי
דניאל20/10/2016וזה היה מאוד לא נעים (לא השתמשו בפרופופול לצערי), אבל החתיכה הוצאה אחרי כ20 דקות.
עכשיו אני עם כאבים בגרון ובחזה שלא עוברים ואף מחמירים מאתמול, שיעול עם המון ליחה, צרידות, קצת קוצר.
האם זה תקין לאחר ברונכוסקופיה ואמור לעבור בקרוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)