חום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חום
    רגינה
    14/07/2008

הילד שלי (גיל 3) מקבל אנטיביוטיקה בפעם הרביעית בחודשיים האחרונים. פעמיים בגלל זיהום חיידקי (מיתושה), פעם נוספת בגלל סקרלטינה והפעם הנוכחית בגלל תשובה חיובית של הסטרפטקוקוס. הוא כעת באמצע הטיפול האנטיביוטי וביומיים האחרונים יש לו חום (שמגיע בשיא ל 40.1). ספירת הדם יצאה תקינה. השאלה שלי: מימה יכול לנבוע חום והאם עלי להמשיך לחקור את הסיבה או להניח לזה? (הוא מקבל תרופות נגד חום).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חום

הוספת תגובה

• חום

פרופ' חיים ביבי
    15/07/2008

הילד קיבל אנטיביוטיקה 4 פעמים. כאשר פעמיים קרוב לודאי בגלל זיהום משני אחרי עקיצת יתושה.
    שני מקרים נוספים:סקרלטינה שלרוב נגרמת מ זיהום מסטרפטוקוק וכעת לאחר משטח חיובי לסטרפטוקוק.
    נראה לי שהיתה הצדקה לטיפול כאשר לא מדובר בטיפול אנטיבוטי ללא סיבה. עקיצות היתושות יכולות לגרום לתגובה אלרגית הנראית כמו זיהום אצל ילדים הרגישים לעקיצות. לעיתים יש גם סיפור משפחתי של אלרגיה דומה. לגבי החום בזמן טיפול אנטיביוטי יש 2 אפשרויות או שמדובר במחלה וירלית עם ממצא של משטח חיובי לסטרפטוקוק או שמדובר בחיידק לא רגיש-כאשר יש עוד מצבים אך הם נדירים.
    אם הילד מפותח לגילו בגובה משקל אין לו נטיה לזיהומים קשים או כרוניים הייתי עוקב אחריו ללא כל בירור פרט לבירור אלרגיה לעקיצות יתושה. רצוי שהרופא המטפל יהיה בתמונה ויעקוב אחריו צמוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו