מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיידק בשתןלנה24/07/2008
שלום! אצל תינוקת שלי(בת 3,5 חודשים) מצאו חיידק "אנטרוקוק" בתרבית השתן. רופא אמרה שזה מצואה. אבל אני לא מבינה איך הוא חדר לדרקי השתן,אני מאוד מקפידה על הגיינה של בתי. הטיפול שנתנו לנו זה "מוקסיפן" 3,3?? פעמים ביום למשך 7 ימים. האם המינון לא גבוהה מדי לגיל שלה?יכול להיות שחיידק שוב יחזור? היום הצואה שלה היתה די מוזרה: חרדל עם שחור. האם זה בסדר? אנו עברנו לסימילאק. האם אתה ממליץ על בדיקת הצואה גם? ועד שאלה נוספת: מותר לה לתת פרוביוטיקה אחרי טיפול,לחזק פלורה? תודה רבה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן
פרופ' חיים ביבי27/07/20081. זיהום בדרכי השתן לא נדיר בגיל הינקות. הזיהום קורה גם אצל ילדים המטופלים מצויין מבחינת הגיינה אישית.הזיהום קורה אצל גם אצל בנים בגיל הצעיר ויותר אצל בנות בגיל המבוגר יותר. לא ברור אם יש קשר בין הקרבה של פי הטבעת לדרכי השתן והזיהום.
הטיפול הוא אנטיביוטקהי המינון נראה לי סביר. חשוב שתהיה במעקב של רופא נפרולוג ילדים שינחה לגבי מעקב והמשך טיפול אנטיביוטי.פרוביוטיקה לא יכולה להזיק.
2.שינוי צבע הצואה יכול להגרם משינוי מזון אם אין חום התייאבון תקין ומצב הילדה טוב אין מקום לדאגה. במידה ויש ירידה בתיאבון, חום או שינוי במצב הכללי רצוי להבדק על ידי רופא.
לעיתים מתן אנטיביוטיקה יכול לשנות את צבע הצואה ובמקרה של ספק כדאי שתהיה במעקב הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק בשתן
לנה27/07/2008תודה על תשובה מהירה!!! יש לי עוד שאלה : יכול להיות שחיידק נמצא במע' הדם? שהוא זיהום פנימי? או עבר מצואה? אני מאוד מודאגת, הפחד שלי שדלקת יכולה לחזור. יש קשר בין אנטיביוטיקה ושלשול? הקטנה משלשלת מיום לקיחת אנטיביוטיקה. ועוד שאלה אחת קצת טיפשית: כדי לנקות כל צעצוע חדש? אכשיו תקופה שהכל בפה. אפשר לקבל וירוס מידיים או מצעצוע? תודה והמשך יום נעים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' חיים ביבי27/07/2008בדרך כלל כשחיידק נמצא בזרם הדם - יש חום גבוה המצב הכללי צריך להיות רע.
הדלקת יכולה לחזור - לכן יש צורך במעקב של נפרולוג ילדים.
יכול להיות קשר בין האנטיביוטיקה לשלשול ולכן כדאי שהרופא המטפל יעקוב אחרי הילדה.
צעצועים רצוי שיהיו נקיים אך לא צריך להחמיר מידי. הכנסת חפצים לפה הוא תהליך טבעי כחלק מהתפתחות הילד כאשר רמת הנקיון צריכה להיות סבירה. זיהומים וירליים יכולים לעבור במגע ידיים
ולעיתים רחוקות מחפצים דוממים כמו צעצועים כך ששטיפת ידיים היא חלק הכרחי בטיפול בילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)