הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה
    גילה
    22/09/2008

לרופא שלום, בני כבן 5 חודשים ,ואני מניקה אותו. עקב חוסר בחלב אני נוטלת כדורי מוטיליום כבר כ-3 חודשים ואכן כמות החלב השתפרה מאוד וגםהעליה במשקל חזרה להיות תקינה. הבנתי שאין כנראה השפעות לואי על תינוקות אך מצד שני לא נערך אף פעם מחקר מקיף על תינוקות יונקים שהאם נטלה מוטיליום. מצד שני הבנתי שבקנדה רופאים רושמים זאת לצורך הנקה במינונים גבוהים ולאורך זמן. התקשרתי למרכז טרטולוגי והם ממש לא התלהבו מהנושא ואמרו שאם כבר לקחת רק חודש אחד,הבעיה היא שכאשר אני מפסיקה את המוטיליום בהדרגתיות כמויות החלב שלי קורסות.והתכנון שלי היה הנקה לפחות עד גיל שנתיים. מה דעתך בנושא? מדובר פה בשאלה יותר פילוסופית-האם עדיפה הנקה עם מוטיליום לאורך זמן או עדיף הנקה חלקית ביותר אך נטולת מוטיליום+השלמה של תחליף חלב? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• מוטיליום - תרופת הפלא להנקה

22/09/2008

ראשית - בהצלחה וכל הכבוד על המאמץ להנקה.
    שנית - לצערי חלק ממרכזים טרטולוגיים לא יושבים מומחים בילדים
    פרוטוקול המוטיליום בהנקה הוא וותיק ומוכר וניתן למרבית הנשים שלהם פגים קטנים מאחר וחלב אם הוא החיים של הפגים הקטנים ונשים שיולדות פגים לרוב לא עוברות את התהליך התקין בו המח והשתן מבשילים לקראת ההנקה.
    מאות ואלפי פגים מקבלים כמזון יחיד חלב מאם שנוטלת מוטיליום, אכן, כמות העבודות המבוקרות שנערכו היא קטנה מאחר והרוב הגדול של אימהות לפגים לא ששות בלשון המעטה להשתתף במחקר.
    ואף על פי כן, הטיפול מוכר וידוע מזה כשנים.
    הרעיון בבסיס הטיפל הוא לגרות את האזור במח המפקח על הפרשת הורמוני ההנקה להפריש יותר על מנת לגרות את השד להגביר את תפוקת החלב, זה אמור להיות במקביל לעידוד הגברת החלב ע"י הנקות תכופות או שאיבות וליווי רפואי.
    משך קורס טיפולי מינימלי הוא כ-10-16 שבועות.
    מתחילים במינון גבוה של כ-8 כדורים ליום ולאחר שיפור בתפוקת החלב יורדים לאט מאוד!!!!! במינון עד הפסקה (משך הירידה כ-10 שבועות).
    הפסקה מהירה של הטיפול עלולה לגרום לייבוש החלב.
    אני ממליץ לא לקחת מוטיליום ללא ליווי וייעוץ רפואי אך בוודאי שאין כמו הנקה לילד וגם לאימו.
    גשי לרופא שרשם לך את המוטיליום לביקורת והמשיכי להניק
    בהצלחה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו