דלקת בשתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בשתן
    ליאת
    27/11/2008

בתי בת שנתיים וחודשיים ואושפזה לפני שבוע וחצי בבי"ח עקב חשד ל-UTI. היא קיבלה טיפול אנטיביוטי בצפורל בסירופ לחמישה ימים. לאחר הטבה של מספר ימים חזר אתמול החום ובבדיקת שתן סטיק נמצא חלבון, דם וליקוציטים מ.ס 1020 בדיקת תרבית טרם הגיעה. בינתיים הרופאה אומרת שהראה לה שהחיידק לא עבר (למרות שבבי"ח נמצא החידק E/COLI ונאמר לי שהוא רגיש לצפורל) וכדאי עכשיו לתת לה זינט לעוד שבוע. האם כל מסת האנטיביוטיקה יכולה להזיק? האם כדאי לחכות עד תוצאות התרבית (לטענתם ביום ראשון או שני) או לתת לה את הזינט על סמך הממצאים? אני ממש לא יודעת מה לעשות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשתן

הוספת תגובה

• כדאי להתחיל טיפול

27/11/2008

כל הראיות הנסיבתיות מצביעות על חיידק בדרכי השתן ובמיוחד שהוכח כבר לא מזמן שהיה חיידק.
    העיכוב במתן האנטיביןטיקה במקרה זה מגדיל את הסיכון בפגיעה כלייתית.
    במידה ותוך יומיים שלושה תחזור תרבית עקרה (מה שאני די בספק לאור התאור הדי מפורט שלך) ניתן להפסיק את הטיפול ליומיים ולחזור שוב על בדיקת השתן.
    דבר נוסף, זה שבמענדה החיידק היה רגיש לא תמיד תואם את התנהגותו בגוף.
    רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו