מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת חודשרונן01/12/2008
שלום רב, יש לי תינוקת בת חודש שלגביה אני מעוניינת לשאול 2 שאלות: אבי צריך לעבור טיפולים כימותרפיים, האם לאחר כל טיפול כזה הוא יכול להיות עם ביתי כולל להחזיק אותה ןלנשק אותה? ושאלה נוספת אבי אמור לעבור גם CT עם יוד/ חומר ניגודי שאולי רדיואקטיבי האם במקרה זה הוא יכול להיות עם ביתי לאחר מכן כולל לההחזיק אותה ולנשק אותה? אודה לך מאד על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושש שלא אני הכתובת לכל התשובות
01/12/2008לגבי ה-CT אין בעיה חומר הניגוד הוא על בסיס יוד ולא רדיואקטיבי אלא אם מדובר ב-PET-CT וגם שם רמת הקרינה היא נמוכה אבל יש להתייעץ עם רופא האיזוטופים.
לגבי הטיפולים הכימיים אביך לא מהווה סכנה לילדה אך הילדה עלולה להוות סיכון לאביך, ממליץ לכל בני המשפחה כולל לאביך להתחסן כנגד שפעת (למעט התינוקת שעוד לא בגיל) לפני התחלת הטיפול הכימי, לאביך להתחסן גם כנגד דלקת ריאות.
מעבר לכך המהלך של הטיפולים תלוי בתדירות ובסוג התרופות שיקבל, לכן, מומלץ לדבר עם האונקולוג המטפל והוא זה שינחה מתי מותר ומתי זה עלול להיות מסוכן המגע עם התינוקת.
מעבר לכך, חשוב מאוד הקשר בין אביך לתינוקת כי אין ספק שהיא נותנת לו כח לעמוד בתהליך הקשה שהוא עומד מולו.
לכן, שוחחו יחד עם אביך עם האונקולוג המטפל והיו איתו בקשר
בברכת רפואה שלמה והצלחה בטיפול
ו....מזל טוב להולדת הקטנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רונן01/12/2008שלום רב, קודם כל תודה רבה על התשובה הכ"כ מפורטת, לא כ"כ הבנתי למה התינוקת יכולה לסכן את אבי , האם מומלץ שיימנע ממשהו שקשור אליה? בנוסף רציתי לוודא לגבי משפטך "מומלץ לדבר עם : האונקולוג המטפל והוא זה שינחה מתי מותר ומתי זה עלול להיות מסוכן המגע עם התינוקת" רציתי לוודא שמדובר שוב בסכנה לאבי ולא לתינוקת. תודה רבה. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רונן01/12/2008לגבי הטיפולים הכימותרפיים אבי עובר מס' טיפולים שונים במינונים שונים האם בוודאות כולם לא מסכנים אתהתינוקת? לגבי הCT זהו אכן CT -PET ואני לא בטוחה שיהיה לאבא שלי עם מי לברר שם לגבי הקרינה , להערתך כמה זמן רצוי שהוא יתרח קמהתינוקת לאחר הCT? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי מצויין ואסביר שוב
01/12/2008הסכנה היא לאביך בשל היותו מדוכא חיסון ב הכימותרפיה
לכן, חשיפה למזהמים שונים הנישאים ע,י ילדים קטנים עלולה לסכן אותו
מי שנותן לו את הטיפולים הוא האונקולוג ולכן צריך לשאול אותו באיזה טיפול, מתי ולכמה זמן אסור לו להיחשף לילדה.
לגבי CT-PET צריך לבר עם הטכנאי/רופא האיזוטופים הנמצא במכון בזמן הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונן01/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)