דלקת ריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות
    אמא
    08/12/2008

שלום. לבתי בת 9 חודשים יש דלקת ריאות (עפ"י צילום חזה שנערך לאחר חום של מס' ימים ושיעול, לציין שספירת הדם לא הראתה סימנים חריגים). התחילה היום טיפול במוקסיפן פורטה. שאלתי היא האם שימוש במי מלח ובמכשיר אדים קרים או חמים יכול לעזור לה עם השיעול והנזלת הרבה גם במצב של דלקת ריאות או שלטיפול זה אין השפעה בשלב הזה? כיצד ניתן להקל עליה מבחינת הנשימה והליחה (כשהייתה לי דלקת ריאות לפני מס' שנים זכורה לי היטב הליחה החונקת, השיעול וכאבי החזה ולי עזר מאד אדים חמים) אשמח לתשובתך. תודה. אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• דלקת ריאות

פרופ' חיים ביבי
    08/12/2008

אל דלקת ריאות מאובחנת בצילום חזה יש להתייחס כאל דלקת ריאות.כולל טיפול אנטביוטי כפי שקבלה תוך מעקב רופא מטפל צמוד.
    יש צורך בצילום חזה חוזר עוד כ 6 שבועות להדגמת שיפור.
    טיפול באידים אינו מקובל כטיפול בדלקת ריאות למרות יש תיאורים שחשיפה ללחות מקלה על דרכי הנשימה. לגבי אידים חמים או קרים אין לי תשובה מבוססת מה טוב יותר.ניסו בזמנו לבדוק ולהדגים עדיפות של חם מול קר ולא היתה תוצאה חד משמעית. אם יש מכשיר ויש מצב של רצון להשתמש כדאי להשתשמש במה שיש. נזלת בגיל הזה גורמת להרגשה רעה ולכן שטיפות אף עם מי מלח יכולות להקל ואם לא יש לפנות לרופא המטפל בבקשה לטיפות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו