מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנגיוטנסין גבוה בבני בן 12.5ענת03/02/2009
שלום רב לפני כ-3 שנים חלה בני במחלת הנשיקה עם התנפחות בלוטות לימפה מאז יש לבני כאבי בטן,חולשה עייפות חיוורון ערכנו המון בדיקות והמצב לא משתפר רק מידרדר לפני כחודש כמעט התעלף בבית ספר לטענתו מרגיש כתמים בעיניים בנוסף לחולשה כאבי הבטן חיוורון ובחילות לאחרונה נתנה רופאה אקראית בדיקה בהמטולוגיה אנגיוטנסין(רנין) והתוצאה 66.5 המטוקריט 36.2 המוגלובין 11.8 ואסונופילס12.7% נכון לעכשיו אנו חסרי אונים לא יודעים לאן לפנות אנא המלצתך כמו כן האם אוכל לדעת קצת יותר מה משמעות התוצאה הנ"ל במיוחד על האנגיוטנסין לאיזה תחום לחבר זאת ומה דחיפות הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מעבדה
03/02/2009שלום ענת
ראשית מה היה הנגיף שנמצא
שנית מה קורה עם ההתעלפויות האלו - יש סימנים מקדימים? יש תחושות נלוות? מאבד הכרה? כמה זמן עד התאוששות?
שנית, מה ערכי הנורמה של המעבדה ומה היחידות זו בדיקה המבוצעת במעבדות שונות בשיטות שונות ולכן היחידות והנורמות מאוד משתנות?
מדוע בכלל נשלחה רמת אנגיוטנסין? האם הסבירה לך הרופא מה היא מחפשת?
אשמח לסייע יותר אם תוסיפי את פרטי הבדיקה הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוט-בדיקות לבני בן 12.5 אנגיוטנסין
ענת03/02/2009שלום ד"ר בני לא איבד הכרה ,במהלך שיעור הרגיש שעומד להתעלף המורה טיפלה בו בדרך קונבנציונלית שכיבה הרמת רגליים נתנה לו שוקולד מתוק וקראה לי הסימפטומים שאפיינו אותו עד כה כאבי בטן ,חולשה,הרגשה שכל פעם שתופסים אותו ביד או נוגעים בו בעיקר בידיים -אפיסת כוחות בכל הגוף הסימפטום החדש שהופיע הרגשה שרואה כתמים בעיניים הבן שלי חיוור עד כדי צהבהב(לא הצבע הרגיל שלו) עייף כמעט כל הזמן תזונה לא אוהב מתוק ופחמימות אוהב ירקות ,בשר,טונה,עוף אורז לא אמרו על נגיף היו השערות להליקובקטור אך לא אושר (לא הצלחנו לבצע בדיקת צואה עקב חוסר יציאות סדירות) תוצאות הבדיקות וטווח הערכים 1. angiotensin converting en (נבדק פעמיים)- 66.5 (טווח ערכים 8-52) 2. eosinophils#- 1.04 ( טווח 0-0.6) 3.eosinophils %- 12.7 (טווח 0-5) 4. hematocrit -36.2 (טווח 39-50) 5. hemoglobin-11.8 (טווח 13.1-17.2) גם הרופא שמלווה אותו לא מרוצה מהתוצאות ואמר לנו שמודאג את הבדיקה אנגיוטנסין-קיבלנו מרופאה מחליפה שנתנה אותה בתק' שהרופא המלווה היה בחופשה וזאת בעקבות ביקורנו לאחר הארוע בבית הספר אשמח מאוד להתיחסותך ונתינת כיוון אנו חסרי אונים ומודאגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר מידע יותר מבולבל
04/02/2009א. מה יחידות בה נמדד האנגיוטנסין? סה"כ לא נורא גבוה
ב. האם נמדד ל.דם? דופק?
ג. למה חשבו על הליקובקטר?
ד. אם לא הולך עם צואה ניתן לבצע תבחין נשיפה אם כי זה לא נראה הכיוון
ה. האם יש לך ערכי MCV+MCH?
ו. האם נבדקו רמות טרנספרין,ברזל, פריטין? B12? חומצה פולית?
ז. האם נבדקה רמת בילירובין?
ח. שתן כללית או שתן סטיק למשקל סגולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ענת04/02/2009שלום ד"ר ישבו על הליקובקטור בגלל כאבי הבטן שהיו לו,לא הסכימו לתת לו בדיקת נשיפה הטענה שמותר לתת בדיקה זו רק בגיל 16 ואילך לגבי שאר הבדיקות ששאלת -אין לי מושג ,גם לא יודעת איך מכנים אותם לפני כשנה ידוע לי שערך בדיקת b12 ומחסני ברזל (יש גם היסטוריה משפחתית בעניין חוסר ה b12) ונמצא תקין גם ה cmv למזלי תקין (נבדק לאחר המחלה נשיקהלפני כ-3 שנים פעמיים) נכון לעכשיו הבדיקות שציינתי הן הבדיקות החריגות היחידות שהיו חריגות ועדיין לא יודעת לאיזה תחום עלינו להתמקד בבדיקות/רופא מצטערת על הבלבול האם תוכל להגיד לי לאילו תחומים שייך אנגיוטנסין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת מידע לתשובה
ענת04/02/2009אכן לאחר שהיה הארוע שכמעט התעלף בבית ספר (שעתיים אחרי נמדד לחץ דם ודופק והיה תקין) לפני שנה שללו אלרגיות צליאק ו B12 גם בדיקת מחסני ברזל נבדק והיה תקין מאוד קשה לנו לראות איך הילד שלנו מספורטאי (רכיבת אופניים בשטח כל שבוע 25 ק"מ,גודו ,צופים,כדורסל וכו הפך להיות חלש,עיייף ללא כח ,כל מאץ "זורק"אותו לשכב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מענה
04/02/2009תבחין נשיפה ניתן לביצוע בכל גיל בו ילד מסוגל לנשוף אין סיבה בעולם שבנך לא יבצע תבחין נשיפה
צואה ניתן לשמור במקרר ולהביא בבור למחרת כך שאין בעיה לבצע בדיקה להליקובקטר אם כי איני חושב שזה קשור לפחות לא מהתאור שלך.
רמות האנגיוטנסין לא מידי גבוהות לדעתי יש מקום לחזור עליהם.
הייתי בודק עוד בילד הספציפי הזה
1. שתן בסטיק למ.סגולי בבוקר בשתן ראשון של בוקר.
2. ל.דם לאחר שכיבה בת 10-15 דקות ושוב בעמידה לאחר 10-15 דקות כולל דופק לדעתי מכאן תבוא התשובה.
3. חלק גדול מהבדיקות ששאלתי עליהם בוצעו והם באותם טפסים
אני חושב שכאן המקום להפסיק את הדיון בפורום
תוכלי לשלוח לי תשובות למייל [email protected] רק כתבי בנושא שזה מהפורום על מנת שלא אמחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)