פטריה וחיתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה וחיתולים
    נועה
    06/02/2009

בתי בת 9 חודשים כפי הנראה יש לה פטריה גדולה באזור החריץ של הטוסיק וגם קטנה במפשעה . הרופא נתן לנו למרוח לה משחה עם קורטיזול במשך חמישה ימים 3 פעמים ביום (טבעקוטן) . סיימנו את הטיפול והפטריה עדיין נעלמה. השיפור משמעותי אך היא עדיין קיימת. מה עלי לעשות כעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריה וחיתולים

הוספת תגובה

• לא למרוח סטרואידים

06/02/2009

משחות סטרואידליות הן קודמטיקה
    לא ממש מרפאות והכל חוזר מהר מאוד עם ההפסקה.
    הפטריה חיה אצל כולנו על העור אך על מנת להתפתח היא צריכה חושך, חום ורטיבות (בדיוק התנאים בתוך הטיטול( ויחד עם ההפרשות אלו תנאים אידאליים לגידולה.
    לכן, לאחר יציאה לא לנגב עם מגבון אלא לשטוף במי ברז, לאוורר כ-15-20 דקות (להשאיר ללא טיטול) פעמיים שלוש ביום למרוח במשחה עבה של טיטול (לא משנה הסוג) ועליה לשים טלק לבן בלי בושם שמעבה מאוד את המשחה ודואג לחציצה טובה
    7-10 ימים לרוב עד להחלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה

נועה
    06/02/2009

אבל זה הגיע אחרי שבאופן קבוע אני מורחת לה בערך שלוש פעמים ביום שכבה עבה של משחה לתפרחת חיתולים (לרב של וולדה ולעתים בפנטן)... טלק- אומרים שזה גורם לאסטמה או אלרגיה, לא? אז מה שנותר לי זה לאוורר - האם זה יפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ככל הידוע לי ??? כן !!

06/02/2009

3 פעמים ביום זה מעט מאוד
    מריחה בכל החתלה
    והחלפת טיטול לעיתים קרובות, שלא תישאר זמן רב עם ההפרשות
    טלק לבן ללא בושם לא אמור להיות בעייתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה בעניין

נועה
    06/02/2009

מהי ההשפעה השלילית של הקורטיזול- של סטרואידים במשחות? מדוע הן לא טובות? האם הכמות שמרחתי לה (15 פעמים סה"כ) גורמת לבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרואיד ככל תרופה אחרת.....

07/02/2009

יש לו התוויות והתוויות נגד, תופעות לוואי ועוד.
    סטרואידים זו משפחה ענקית של תרופות הנוגדות דלקת ומדכאות תגובות חיסוניות.
    אני מניח שלא קבלת סטרואיד חזק ולכן לא אמורה להיות בעיה.
    ככל שהסטרואיד יותר חזק (המונח המקצועי הינו פוטנטי) ונמרח למשך יותר זמן הסיכוי לנזק יותר גדול.
    כמעט בוודאות שלא נגרם לביתך נזק משימוש קצר טווח אבל, כשיש טיפול ללא צורך בתרופות למה להסתכן??
    אני תמיד משווה תרופות (ואת הסטרואידים בכללם) לרכב כבד. עם ינהג בו נהג בוגר ומיומן בעל ניסיון הוא יבצע איתו עבודות יפות ויביא למטרתו את הרכב והמטעו אולם, אם ישתמש בו נער צעיר ללא נסיון שלא יודע לנהוג הנזק שיגרם יהיה עצום.
    כנ"ל עם סטרואידים כשניתנים בסוג, במינון ובהתוויה הנכונה הם מחוללים נפלאות, כ/שהם לא נדרשים - לא לתת!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו