מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "דוחפת" אוכל מתוך שינהמיטל03/08/2007
שלום רב,
ביתי בת שנה וחודשיים , יונקת ומידי פעם עושה טובה שאוכלת אוכל מבושל וביסים של פירות חתוכים. התחלתי עם מזון מוצק מגיל שמונה חודשים והכל הלך יפה, לפני כחודשיים היא התחילה לעשות בעיות באוכל, היא כבר לא רוצה את הפירות טחונים כי היא רוצה להחזיק לבד ביד אז איפשרתי לה ועתה היא נוגסת שני ביסים בבננה (או אפרסק או אגס) וזורקת. יש לה ארבע שיניים קידמיות עליונות וארבע שיניים קידמיות תחתונות וארבע שיניים טוחנות אחת בכל פינה. חזרתי לטחון את הפירות אך היא לא שותה אותם. אז כשהיא הולכת לישון בסביבות 12 אחת בצהריים אני "דוחפת" לה את הפרות הטחונים מתוך שינה (בבקבוק). האם אני עושה לה נזק? היא אוכלת בבוקר 220 מ"ל חלב שאוב עם ארבע כפיות של דייסת מטרנה בטעם וניל וכך גם בערב. וכשהיא לא אוכלת טוב במשך היום היא יונקת או אוכלת חלב שאוב. אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות. היא עולה כל חודש בין 100 ל-150 גרם. כיום שוקלת 10 קילו 78 ס"מ. אני איתה בבית ומנסה את כל הדרכים וכל מיני סוגי אוכל אך ללא הועיל.
בבקשה ייעץ לי מה אעשה.
תודה מראש, מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוקת הסרבנית
ד''ר מוטי חיימי03/08/2007הי מיטל,
קודם כל, לא רצוי להילחץ יותר מדי מכך שהילדה החמודה לא כל כך רוצה לאכול פירות, כל עוד היא עולה יפה במשקל ומתפתחת.
לפי מה שאת מתארת היא אוכלת יפה דברים אחרים, ובכמויות יפות.
אני אישית לא הייתי מנסה לדחוף לה מתוך שינה אלא פשוט מחכה בסבלנות ומנסה לגרות אותה עם הפירות בזמן שהיא ערה. לאט לאט היא תבין מה יותר טעים , ותשמח לאכול פירות. (אולי תוסיפי קצת סוכר ענבים כדי לשפר את הטעם).
סבלנות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)