חשש לשעלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש לשעלת
    רונה
    09/05/2009

שלום, לפני 20 יום ביקרה את בתי חברה שהייתה עם סימני שעלת. אני ובתי נחשפנו אליה ולשיעוליה. (בתי ואותה ילדה אינן מחוסנות נגד שעלת).אני בסוף החודש התשיעי להריוני.ביקשנו מהרופא אנטיביוטיקה לבני המשפחה למניעת הדבקה (של העובר שיוולד) אך נענינו בשלילה מכיוון שהשעלת לא הייתה ודאית אצל אותה חברה. כיום השעלת וודאית לאחר בדיקה, אך חלפו 3 שבועות. בתי מצוננת , מעט עייפה והייתה עם חום גבוה למשך יממה. הדאגה שלי היא לגבי העובר. התינוק אמור להיוולד בכל יום ועלול להידבק ממני או מבני המשפחה בשעלת. האם כן מומלץ לקחת אנטיביוטיקה למניעת הדבקה לכל בני המשפחה? האם העובדה שבתי לא פיתחה סימנים מובהקים של שעלת במשך שלושה שבועות מעידה על כך שלא נדבקה, או שלא ניתן לדעת? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש לשעלת

הוספת תגובה

• יש שאלה אחת חשובה לפני הכל

09/05/2009

והיא איך יש מצב שבו את וביתך אינכן מחוסנות.
    לפני טיפול אנטיביוטי כן/לא ולפני כל תשובה אחרת - השלימו מייד את החיסונים החסרים.
    וכעת אנסה לעשות קצת סדר בסלט השאלות ששאלת.
    ראשית לתינוק ברחם אין סכנת הדבקה מאחר וחיידקים לא חודרים שליה, לכן אין שום אפקט מגן לתינוק מלקיחת אנטיביוטיקה לפני לידה אלא אם אחד מהמפחה חולה ואזי יש סיכון שיודבק ממנו לאחר הלידה אם לא טופל בן המשפחה הנושא את החיידק.
    הדבקה למגעים הינם מגעים הדוקים הנמצאים זמן רב ביחד, מהתאור שלך עולה שלא זה המקרה בסיפור הנוכחי.
    התסמינים שאת מתארת לגבי ביתך אינם אלו של שעלת אלא מתאימים לכל מחלה נגיפית של דרכי נשימה עליונות ולהם אנטיביןטיקה אינה טיפול
    .
    אם אינך שלמה עם תשובתו של רופא הילדים המטפל את יכולה לפנות אל רופא מחלות זיהומיות לילדים הנותן שרות בקופתך ולהתייעץ איתו
    מקווה שעשיתי קצת סדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו