דלקת אוזניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת אוזניים
    צביה
    10/05/2009

שלום רב,
    הבן שלי בן שנהוארבעה חודשים. ביום שני האחרון עלה לו החום ל 40 מבדיקה הסתבר שזה וירוס. החום כבר היה בירידה עד אתמול בערב שקפץ פתאום ל 41 וישר פנינו למרפאה שהסתבר כי הוא סובל כעת מדלקת אוזניים חמורה, קיבלנו מקסיפן וטיפות אוזניים והיום החום ירד והוא מתנהג כרגיל.
    העניין שאנחנו היינו בדיוק בתהליך הסתגלות למעון עד שחלה והשאלה מתי ניתן לחזור כבר לגן? האם כדאי לחכות שיתחזק? או שבעצם אם החום ירד והוא מתנהג בסדר אז ניתן לחזור? והאם דלקת אוזניים קשורה לכך שהתחלנו ללכת לגן? כי עד כה לא סבל אף פעם
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אוזניים

הוספת תגובה

• תחלואה ומעון וגן

10/05/2009

ככלל אם מקבל יממה טיפול ואין חום יממה והכי חשוב חש בטוב יכול לחזור למעון.
    יש בשנים הראשונות לביקור בגן ומעון תחלואה גבוהה בשל חשיפה לילדים אחרים ולמזהמים שאינם מוכרים לילד
    גם אם לא יילך למעון וילך רק יותר מאוחר הוא קרוב לוודאי יחלה
    גיל 4 חודשים הוא צעיר מאוד ולכן ממליץ לעקוב אחר הילד ובמידה וחולה מעבר למקובל בגילו, להתייעץ עם רופא הילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

צביה
    10/05/2009

תודה על התשובה המהירה.
    הרשה לי לתקן אותך הילד בן שנה וארבעה חודשים ולא בן ארבעה חודשים.
    הוא אמור לקבל 2.5 מ"ל של מוקסיפן 3 פעמים ביום הבעיה שהוא לא מוכן לבלוע את התרופה בכל דרך, הוא יורק כמעט הכל ואני בעצם לא יודעת כמה קיבל. האם יש דרך אחרת? אולי נרות? החום כרגע בירידה אך הוא עדיין מושך באוזניים ובוכה...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OK

11/05/2009

ובכן אני לא חושב שיש מה לדאוג מריבוי מחלות בגיל כזה כי מערכת החיסון כבר די בשלה וההתמודדות בגיל בו המערכת בשיאה מאפשרת לרכוש הגנה יעילה מפני מזהמים שכיחים.
    לגבי צורת מתן תרופה דנו לא מזמן בפורום
    לא פרטת כיצד את נותנת ולמה הוא מתנגד האם לטעם? לצורת מתן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

צביה
    11/05/2009

ובכן בתחילה חשבתי שהבעיה היא בדרך שאני נותנת, נתתי ממזרק והוא רק רואה את המזרק מתחיל לצרוח כנ"ל לגבי אקמולי וכו', אבל ניסיתי גם בכפית והוא פשוט יורק הכל. החום היום בלילה שוב עלה ולא יורד עדיין גם עם אקמולי. יכול להיות שהטיפול לא עוזר? או שאולי כבר התפתח למשהו אחר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו שאלה שתצטרכי לשאול את הרופא שלו

11/05/2009

הפורום אינו במקום בדיקת רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום מתמשך

צביה
    13/05/2009

שלום רב,
    בשאלתי הקודמת ציינתי כי לבן שלי בן השנה וארבעה חודשים מיום שני שעבר יש חום גבוהה שגיע ל 41, במוצ"ש רופא מביקור רופא קבע כי יש לו דלקת אוזניים ונתן אנטיביוטיקה, לאחר שראיתי כי אין שינוי ועדיין יש חום חזרתי לרופא הילדים שלנו שאמר כי בבירור אין שום דלקת באוזניים והפנה אותנו לאף אוזן גרון אשר גם שלל דלקת אוזניים, עשינו ספירת דם פעמיים שהיתה תקינה וגם בדיקת שתן יצאה תקינה, הריאות נקיות והרופא אמר שאם החום ירד ביממה הקרובה אז הסיכוי הגדול כי זה ווירוס. אתמול החום נעלם לגמרי, היום בבוקר התעורר אכל, שיחק וחזר להיות ילד חייכן וניראה כי הכל עבר. אבל היום בערב שוב חזר החום אמנם לא גבוהה כפי שהיה שבוע וחצי אבל 38.4. השאלה היא הייתכן כי כמעט יומיים כבר לא הייה חום ואז הוא שוב חזר, הוא לא היה בחברת אנשים (חוץ מקופת החולים). אני כל כך מבולבלת ונואשת איך קובעים שיש דלקת אוזניים ואחר כך אומרים שאין... ובכלל חום שנימשך שבוע וחצי ללא שום ממצא
    חשבתי מחר כבר לחזור איתו למעון אבל אני בדילמה.
    אשמח לשמוע דעתך לכל הסיפור הארוך...
    מודה לך מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום ממושך

14/05/2009

חבל שלא צרפת את תוצאות הספירה
    דלקת אוזן היא אבחנה קשה ונטיה לאבחון יתר
    לכן לא מפתיע המהלך
    לגבי החום הממושך אם יימשך יש לחשוב על מונו באבחנה
    בכל מקרה עקבי אחרי הילד וראי איך המחלה מתפתחת
    ממה שאת מתארת זו מחלה לקראת סיומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ספירת דם

צביה
    14/05/2009

אלה התוצאות מחוץ לנורמה:
    ספירת דם אחרונה
    50.0- 30.0 % 22.1 -NEUT%
    12.0- 2.0 % 12.7 -MONO %
    1.00- 0.16 MONO.abs -1.10 k/ul

ספירת דם ארבעה ימים לפני
    16.0- 11.0 % 16.1 -RDW
    70- 50 % 34 -LYM%
    12.0- 2.0 % 15.6 -MONO%
    1.00- 0.16 1.52 -MONO.abs
    50.0- 30.0 % 52.0 NEUTROPHILS%-DIF
    70.0- 50.0 % 42.0 LYMPHOCYTES %-DIF

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא לרשום את כל הנתונים

14/05/2009

מחצי מהרכיבים לא ניתן לאפות עודגה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו