האם בתי סובלת מפאפא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם בתי סובלת מפאפא?
    שני
    12/05/2009

שלום רב!
    אני אמא לילדה בת 2.2 אשר סובלת מגיל 7.5 חודשים מחום בערך כול חודש. כל מחלת חום שלה מלווה גם בפירכוסים (רק בחום) בשל הכמות התחלנו בטיפול בדפלפט פעמיים ביום.
    בכול מחלת חום שלה למעט שניים שהיו סיבות לא מוצאים את הבעיה כמעט תמיד יש לה אודם בגרון בלי מוגלה ובלי אפטות. עישנו בדיקת FMF והתוצאה היתה שלילית לפני יומים הילדה היתה חולה בחום עד 39.6 לאחר יומיים הרופאה החליטה לת לה מנת בטמיזול (2 כדורים) ולאחר 3 שעות החום נעלם (יש לציין כי לאחר נתינת הסטרואים החום עלה ל- 39.3 לוחר מכן יחד ותודה לה' לא עלה שנית).
    כמעט בכול מחלת חום אנו מבצעים בדיקות דם אשר מראות על אזושהי דלקת בגוף (ליקוציטים גבוהים) אך תמיד הרופאים לא יודעים את מקור הדלקת (שוללים דלקת ריאות ודלקת בשתן וכו..)
    שאלתי היא האם הילדה שלי אכן חולה במחלת הפאפא?כי אף רופא עד עכשיו לא נתן לי תשובה חד משמעית . מהיכן מגיעה המחלה? ועד איזה גיל היא עוברת? והאם על פי הנתונים שיש בידיכם אתם חושבים שהילדה שלי חולה?
    אשמח לקבל תשובה בדחיפות
    תודה ויום טוב
    שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם בתי סובלת מפאפא?

הוספת תגובה

• PFAPA

פרופ' חיים ביבי
    12/05/2009

PFAPA מחלה לא ברורה. לא ידוע הגורם אבל ידוע הטיפול. האבחנה בדרך כלל על דרך השלילה -בשלילת מחלות אחרות ובדרך החיוב בתגובה לטיפול בסטרואידים. אם יש דלקת שקדים חוזרת עם חום גבוה, פצעים בפה והגדלת בלוטות עם משטח שלילי לסטרפטוקוקוס - ובנוסף יש תגובה מהירה לסטרואידים הרי שיתכן ומדובר ב PFAPA. יתכן ויש קשר ל FMF.יש גנטיקה שלילית שלא שוללת
    ב 100 אחוז FMF אבל הסיכוי קטן.
    בדרך כלל התופעה חולפת עם הגיל. לרופא הילדים יש נסיון עם המחלה ולרופא ראומטולוג ילדים יש יותר נסיון - כי הוא מרכז יותר מקרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו