מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PLT ומחלת חום - אדמדמתשלי06/06/2009
שתי שאלות
הראשונה
האם יש קשר בין מחלת חום - אדמדמת שבאה אחרי 4 ימי חום גבוה לחיסון של גיל שנה? ויומיים לפני החום חשוב לי לציין הילדה גם הקיאה מלא והיתה די ישנונית
לאותו הקשר שאלה שניה
בעיקבות החום הגבוה שנמשך (בהתחלה יומיים ראשונים) הייתי עם הילדה במיון שם עשו ספירת דם הרמת הכדוריות שלה - PLT בבדיקה ראשונה 113 ועשו ספירה נוספת 129 למחרת נשלחתי בגלל זה למוקד ע"י רופאת הילדים ושם נמדדו לה רמת כדוריות PLT 91 התבקשתי ע"י רופאת הילדים במוקד לחזור על הבדיקה אחרי יומיים ואז זה עלה ל - 118 ועכשיו התבקשתי לחזור על ס"ד ומחכים לתשובה יש לכל זה קשר למחלת החום לירידה ברמת הכדוריות? אם לא ממה נובעת הירידה מה ההשלכות של הירידה ומה עלול לקרות אם יהיה נמוך?ועל מה עלולה רמה נמוכה זו להשפיע?
סליחה עלהאורך ותודה על תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרים, מעבדה וסימנים
06/06/2009לא תארת את התפתחות המחלה והקשר שלה בזמנים לחיסון.
בנוסף, מחלת חום שאובחנה ע"י רופא כאדמדמת?
ככלל חום היא תופעת לוואי של חלק גדול מחיסוני הילדות ומעיד לרוב שהחיסון פועל
אדמדמת אינה קשורה לאף חיסון אלא היא מחלה נגיפית בפני עצמה.
.
טסיות נמוכות הינן ממצא שכיח במחלות חום אבל ללא בדיקה של הילדה האם יש סימנים, מה אופי התפרחת לא אוכל לומר בוודאות.
לעניות דעתי כל זמן שהטסיות יציבות לא צריך כל יום בדיקה אלא בהתאם להחלטת וזמינות הרופא
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשך ס"ד -כדוריות נמוכות ומחלת חום
שלי06/06/2009החום עצמו הופיע בדיוק שבוע לאחר מתן החיסון של גיל שנה חשוב לי לציין שהילדה לא העלתה לי חום אחרי אף חיסון וגם לא בזמן שיניים ובדיוק אחרי 4 ימי חום גבוה כלומר החום ירד ביום שישי בשבת על הבוקר הופיעה הפריחה כל הבטן היתה מכוסה ואז הגב ליד האוזניים צאוור ידיים וגם קצת ברגליים ורק ביום רביעי האחרון נעלמה הפריחה אבל עדין לא 100 אחוז ורופא ילדים במוקד שראה את הפריחה וגם קרא במחשב שהילדה עם 40 מעלות חום כבר 4 ימים אמר שזה אדמדמת וזה עובר לבד ללא טיפול
לגבי כדוריות הדם זה הם אובחנו כנמוכות בעת החום הגבוה והמשיך גם אחרי ורק ביום ראשון יהיו לי התוצאות של הס"ד ביד לצערי כבר למדתי על מה להסתכל וגם בס"ד האחרונה שהיתה ביום חמישי לקח זמן משהו כמו 5 דקות +/- עד שהדם נעצר וגם היו צריכים משהו כמו 6 צימרוני גפן ליד שלה והבנתי שהדם אמור להיפסק מיידי (לא פעם ראשונה שלוקח זמן להיעצר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מחולקת
07/06/2009לגבי ספירת הדם עדיין ייתכן שיהיו טסיות נמוכות, כתבי את כל התוצאות לכשתקבלי אותן ואז אוכל להתייחס
לגבי הפריחה אחזור שוב רק בראיה ניתן יהיה להתייחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלי08/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשמוע עדכון
08/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)