המוגלובין ומתן ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המוגלובין ומתן ברזל
    מיכל
    27/06/2009

שלום רב,
    בני כיום בן 7 שבועות,נולד במשקל 3.5 ק"ג ,שוקל כיום מעל 4.5 ק"ג .בגיל חודש ביצעתי לו ספירת דם עקב קומבס חיובי (אני A- והוא נולד A+):
    להלן התוצאות:

WBC 9.21 K/uL 5-20
    RBC 3.36 M/uL 4-7
    HGB 10.6 g/dL 12.7-17.9
    HCT 30.0 % 30-54
    MCV 89.3 fL 102-115
    MCH 31.5 pg 25-39
    MCHC 35.3 g/dL 26-36
    PLT 330 K/uL 140-430
    RDW-SD 46.3 fL
    RDW-CV 14.1 % 11.5-15
    PDW 15.5 fL 9-17
    MPV 12.4 fL 7.8-12

Neutrophils % 16.1 % 28-59
    Lymphocytes % 68.4 % 50-70
    Monocytes % 9.7 % 2-10 (
    Eosinophils % 5.3 % 0-7
    Basophils % 0.5 % 0-1
    Neutrophils 1.48 K/uL 1.4-6.6
    Lymphocytes 6.30 K/uL 3-9.5
    Monocytes 0.89 K/uL 0.1-1.4
    Eosinophils 0.49 K/uL 0-0.7
    Basophils 0.05 K/uL 0-0.2

הרופאה המליצה להתחיל ולתת לו 2 טיפות של ברזל מידי יום ובגיל 4 חודשים לעלות המינון ל 3 טיפות (אני מודה שטרם התחלתי לתת הטיפות...)
    האם המוגלובין 10.6 מצריך מתן תוספת ברזל בגיל 7 שבועות? אציין כי בני ניזון מתחליף חלב בלבד. מתי ואם עלי לבצע ספירת דם חוזרת?
    תודה רבה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המוגלובין ומתן ברזל

הוספת תגובה

• הימ וגלובין וקומבס חיובי

28/06/2009

כדאי היה לצרף את הספירה הקודמת שביצע
    אם אכן בדובר בהימוליזה בשל אי התאמת סוגי דם עם קומבס חיובי אין המלצה לתת ברזל אלא לעקוב אחר ספירות הדם פעם בשבועיים עד גיל חודשיים
    האם יש או הייתה צהבת?
    טופל באור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיכל
    28/06/2009

שלום ד"ר,
    ראשית תודה על התגובה המהירה.
    לא ביצענו ספירה קודמת. ספירת הדם אשר מצורפת הינה מגיל חודש (כיום התינוק בן 7 שבועות).
    את ספירת הדם ביצעתי ע"פ המלצת בית החולים בו ילדתי ,במכתב השחרור ציינו כי ס.ד אשר נלקחה מיד לאחר הלידה היתה תקינה +המלצה לבצע את שוב ס.ד בגיל חודש (זו כאמור הבדיקה היחידה שביצעתי), סוג דם אם A- סוג דם ילוד A חיובי קומבס חיובי
    לתינוק לא היתה צהבת (בילירובין בשחרור 6.4 מ"ג).

אני לא כ"כ יודעת מה לעשות: רופאת הילדים בקופת החולים בעיר מגורי אמרה להתחיל לקחת ברזל (מגיל חודש-אשר כאמור לא נתתי....).
    האם לבקש ס.ד חוזרת? מתי כן אני אמורה לתת ברזל(מהו ערך ההמוגלובין בו יש להתחיל?).
    האם להתייעץ עם המטולוג?
    שוב תודה על הסיוע
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק חיזקת את דעתי

29/06/2009

ממה שאת אומרת כן בוצעה ס.דם וניתן לבקש מביה"ח לפקסס לך את התשובה
    מהתאור שלך מדובר קרוב לוודאי בהימוליזה קלה ללא משמעות קלינית קרוב לוודאי מה שמחזק עוד יותר את העדר הצורך בתוספת ברזל בשלב זה
    המלצות משרד הבריאות (למעט מצבי חולי) הם להתחיל ברזל בשגרה בגיל 4 חודשים.
    כרגע לא הייתי נותן ברזל אלא מבקש את ס.הדם הראשונה וחוזר על ס.דם כולל בדיקת רטיקולוציטים שבועיים לאחר הספירה הקודמת.
    ייעוץ הימטולוג ילדים יכול רק להרגיע אותך ולהשקיט את תהיותייך
    אם תחליטי לפנות לייעוץ הימטולוגי אשמח אם תעדכני אותנו מה הייתה התשובה בפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו