מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לשעלתא' מהקיבוץ01/08/2009
ביתי בת ה- 13 חשודה כלוקה בשעלת. נלקחו בדיקות דם לשעלת וטרם יש בידנו תשובה לפני כ- 10 ימים . התחילו לה באנטיביוטיקה לפני כ- 10 ימים ואמרו כי עליה להמשיך למשך שבועיים. Rolid פעמיים ביום .
העניין הוא שביתי לא מפסיקה להשתעל, בהתחלה השיעול היה יבש, לאחר מכן היום הוא מלווה בליחה , ואפילו מגיעה להקאות בעת השיעול. הילדה איבדה ממשקלה כ- 4 ק"ג, במהלך ה- 3 שבועות הקודמים.
בשבת שעברה הייתי עימה בחדר מיון ערכו שיקוף ריאות, תמונת דם - וכל הפרמטרים תקינים .
אלא מה שהילדה לא מרגישה טוב.
אני חייבת לציין כי יש עוד ילדה בת כיתה שלה שחלתה ונשלחה לה בדיקת דם והתשובה חזרה חיובי לשעלת השאלות שלי הן:
1. כמה זמן השיעול ממשיך, כיצד יודעים שיש הטבה, ואם כן מתי ניתן להבחין.
2. כיצד ניתן לעזור לילדה להרגיש טוב יותר בהתקפים האם יש משהו ברפואה שתומך?
3. האם המחלה מדבקת ,כי הילדה הסתובבה במשפחה הרחבה, ויש לי הורים מבוגרים האם הם יכולים להדבק וכדי למנוע זאת מה ניתן לעשות?
4. אני חייבת לציין כי היינו כבר אצל 4 רופאים שונים וכן בחדר מיון ולא עשו כלום מלבד להתחיל באנטיביוטיקה.
5. אני מנהלת מעון , האם אני יכולה להדביק את הילדים שבמעון שבניהולי?
6. יש בכתתה בקיבוץ עוד 12 ילדים בני גילה האם יש לבדוק את כולם?
אנא עזרו לי כי אני מאוד מתוסכלת ומרגישה חסרת אונים מול ביתי שבוכה שאני לא עוזרת לה.....
א מה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת
01/08/2009שעלת היא מחלה מציקה כפי ששמת לב ומדבקת
רוב הילדים בגיל זה אמורים להיות מחוסנים אך החיסון לצערנו לא מכסה 100%
לגבי ההורים המבוגרים אני מציע להתיייעץ עם הרופא המטפל שלהם
לגבי טיפול בכיתה תהיה התוויה לכך אם גם היא תהיה חיובית (מה שקרוב לוודאי יקרה לאור התאור שלך והחשיפה לילדה חולה).
אם היא תהיה חיובית את תצטרכי להיות מטופלת
ואני מציע לך אז לחזור אלי ולהתייעץ במקביל עם מומחה למחלות זהומיות
מה הגלאים בהם את מטפלת במעון?
השיעול עצמו מאוד מציק ואמור להירגע לקראת סיום הטיפול האנטיביוטי
מעבר לכך ניתן להשתמש בדבר, מדכאי שיעול וכדומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעלת
א' מהקיבוץ03/08/2009היום חזרתי מהמרפאה ונאמר לי כי שוקלים טיפול משפחתי מכיוון שבת הכיתה של ביתי חזרה תשובה חיובית לשעלת. השאלה עד כמה הטיפול חייב להיות רחב. אני חייבת כי לקח זמן עד שהתחלנו טיפול כמעט שבועיים שהילדה היתה די בסדר רק עם שיעול קל, היינו במרפאה אמרו שיעול נתנו סירופ נגד שיעול, אח"כ היינו במרפאה שוב התחילו באינהלציות ורק בשבוע השלישי התחילו באנטיביוטיקה.
בתקופה הזו הילדה נפגשה עם הרבה מאוד אנשים , ברובם קרובי משפחה,עד כמה הטיפול צריך להיות רחב היקף.
האם המחלה יכולה לחזור? או שמתחסנים ממנה כמו אבעבועות רוח.
יש לי בת ובן חיילים האם אני חייבת להתחיל לה גם להם טיפול???
אם הסיפור הוא כזה מורכב למה לא מתחילים מיד טיפול ועד שמתחיל טיפול החולה חושף אחרים למחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקולי טיפול
03/08/2009יש לתת טיפול לכל בני המשפחה הגרים יחד ונמצאים במגע הדוק (מספר שעות ביום)
החיילים נמצאים בצבא ולכן אינם עונים לקריטריונים אלא אם כן הם באים כל יום הביתה בשעות סבירות על מנת להיות במגע
אין שום סיבה לחכות לתוצאות בדיקה כפי שכבר כתבתי קודם אך מצד שני מאוד לא מומלץ לרוץ ולתת אנטיביוטיקה מיותרת לכל שיעול שקיים
יש קו עדין שתלוי ברופא, בנסיונו, היכרותו עם המחלה והפרטים הקשורים לחולה ולמשפחתו וצריך לנווט בו
ככלל מפתחים חיסון אך לא יעיל במאת האחוזים ותוקפו גם ]ג לאחר תקופת זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה....
א' מהקיבוץ05/08/2009רציתי להודות לך באופן אישי על נכונותך ומיידיות התשובה. והמקצועיות בה את מסביר את הדברים.
היום התקשרו אלינו מהמרפאה והודיעו לנו כי התשובה חזרה מביח' בלינסון חיובי לשעלת.
כעת עלי להתחיל טיפול לבני משפחתי. ביתי החיילת מגיעה מדי יום הביתה וישנה בבית עימנו.ף בני החייל נמצא בסופי שבוע בבית אך גם עדין היה חשוף לאחותו. בני הצעיר, יש עימה באותו החדר ולכן לעניות דעתי על כולם לקבל טיפול
השאלות העולות בי האם לאחר שהילדה לקתה בשעלת, היא מחוסנת למחלה זו כמו מחלת אבעבועות רוח , או חזרת ברגע שחלית אז אתה מחוסן?
שאלה נוספת, כמה זמן השיעול עדיין יכול להמשיך?
האם יש קשר של התפרצות השעלת בתקופה זו להתפרצות שפעת החזירים האם יש קשר בין שני התחומים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעד מה
05/08/2009לגבי הב שנמאת יום יום בבית בהחלט מדובר במגע קרוב
לגבי הבן יש להתייעץ עם מומחה למחלות זיהמיות
השיעול אמור להיפסק עם הטיפול אך תלוי באיזו תרופה מטפלים (יש כמה)
לשעלת יש חיסון שניתן בטיפות החלב אך לצערינו לא הוא ולא המחלה יעילים במאת האחוזים ויש סיכון להישנות
אין קשר בין שעלת הפעילה כל השנה לשפעת H1N1/2009 הפעילה כעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)