מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- GOT גבוהשואלת13/08/2009
שלום רב,
הקטנצ'יק בן שנה ועשרה חודשים. מזה זמן מה נתקף בשלשולים שנמשכים הרבה זמן ועוברים - עד העם הבאה (הפסקות של שבועיים). אנחנו נמצאים בבירורים ובבדיקות, שבמסגרתן נבדקת גם האפשרות של צליאק. הבדיקה יצאה תקינה, אבל יצא גם שהוא סובל מחסר בנוגדני IGA והבנתי שזה יכול לגרום ל- false negative. בעיקרון אין לו תסמינים של צליאק - הוא ילד בריא בגופו, אבל יש לו כרס שהגסטרואנטרולוג מייד סימן אותה כסמל מובהק לצליאק ויש לו אמא עם סוכרת נעורים שהבנתי שגם זה יכול להיות קשור. בכל מקרה - נחזור על הבדיקה שוב לקראת גיל שנתיים ונראה מה היא תגיד.
במסגרת כל הבירורים, עשינו ספירת דם ותפקודי כבד. בספירה יצא שהוא מעט אנמי - MCV =73, MCH = 23.2, HB = 11.3, ו- RDW, LYM, MONO קצת גבוהים (באחוזים, לא בספירה הרגילה).
בנוסף ה-GOT בתפקודי הכבד יצא גבוה מהטווח - 41, והבנתי שזה יכול גם כן לרמז על מחלה אוטואימונית, וחוששת מאוד מהצליאק (גם אנמיה יכולה לתמוך בעניין, הלא כן?). האם יכול להיות שה-GOT הגבוה גבוה בגלל סיבה אחרת כמו וירוס למשל? האם כדאי לבדוק גם מחלת הנשיקה?\
אשמח להכוונה...
תודה,
אמא דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GOT וצליאק
13/08/2009ה-GOT כמעט בנורמה ואני לא הייתי מייחס לו יורת מידי חשיבות
לגבי הסרולוגיה לצליאק נכון הדבר שבחסר IGA אמינות ה-tTG נמוכה אך יש עוד בדיקות האם בוצעו?
אם יש חשש אני הייתי מבקש לקחת בדיקות נוספות ולא לחכות לגיל שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)