GOT גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• GOT גבוה
    שואלת
    13/08/2009

שלום רב,

הקטנצ'יק בן שנה ועשרה חודשים. מזה זמן מה נתקף בשלשולים שנמשכים הרבה זמן ועוברים - עד העם הבאה (הפסקות של שבועיים). אנחנו נמצאים בבירורים ובבדיקות, שבמסגרתן נבדקת גם האפשרות של צליאק. הבדיקה יצאה תקינה, אבל יצא גם שהוא סובל מחסר בנוגדני IGA והבנתי שזה יכול לגרום ל- false negative. בעיקרון אין לו תסמינים של צליאק - הוא ילד בריא בגופו, אבל יש לו כרס שהגסטרואנטרולוג מייד סימן אותה כסמל מובהק לצליאק ויש לו אמא עם סוכרת נעורים שהבנתי שגם זה יכול להיות קשור. בכל מקרה - נחזור על הבדיקה שוב לקראת גיל שנתיים ונראה מה היא תגיד.

במסגרת כל הבירורים, עשינו ספירת דם ותפקודי כבד. בספירה יצא שהוא מעט אנמי - MCV =73, MCH = 23.2, HB = 11.3, ו- RDW, LYM, MONO קצת גבוהים (באחוזים, לא בספירה הרגילה).

בנוסף ה-GOT בתפקודי הכבד יצא גבוה מהטווח - 41, והבנתי שזה יכול גם כן לרמז על מחלה אוטואימונית, וחוששת מאוד מהצליאק (גם אנמיה יכולה לתמוך בעניין, הלא כן?). האם יכול להיות שה-GOT הגבוה גבוה בגלל סיבה אחרת כמו וירוס למשל? האם כדאי לבדוק גם מחלת הנשיקה?\

אשמח להכוונה...

תודה,

אמא דואגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    GOT גבוה

הוספת תגובה

• GOT וצליאק

13/08/2009

ה-GOT כמעט בנורמה ואני לא הייתי מייחס לו יורת מידי חשיבות
    לגבי הסרולוגיה לצליאק נכון הדבר שבחסר IGA אמינות ה-tTG נמוכה אך יש עוד בדיקות האם בוצעו?
    אם יש חשש אני הייתי מבקש לקחת בדיקות נוספות ולא לחכות לגיל שנתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו