מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מטרנה לתינוקרעות16/08/2009
הי,
יש לי שאלה שלא בעניין מחלות. מקווה שתוכלו לעזור לי.
האם מותר לחרוג מההנחיות הרשומות על קופסת המטרנה במובן של דילול- כלומר, אמורים לשים כפית אבקה לכל 60מ"ג מיים וברצוני לשים פחות אבקה.
התינוקת שלי בת שנה ושלושה חודשים ועדיין מתעוררת פעם בלילה ונרדמת רק עם בקבוק מטרנה. היא אוכלת טוב במהלך היום וגם המשקל שלה תקין ואף מעבר לממוצע. לא בטוח שמתעוררת בגלל רעב, אבל האוכל כנראה עוזר לה להירדם (לא מוכנה להסתפק במיים בלבד).
אנו רוצים לגמול אותה מהארוחה הנוספת וחשבנו שאולי אם נדלל את האוכל היא תתרגל לחזור לישון ללא ארוחה נוספת (אולי תתרגל למיים בלבד או שתוותר על ההרגל לחזור להירדם עם שתייה).
אחזור לשאלתי המקורית - האם מותר לדלל תמ"ל ?
תודה,
רעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה
פרופ' חיים ביבי16/08/2009באופן עקרוני - אסור למהול תמ"ל לתינוק הניזון מתמ"ל. לגבי הילדה - אם אוכלת כרגיל ועולה טוב במשקל - הרי שהתוספת היא יותר להרגל השינה ולא מעבר לזה. אם תוכל להתרגל למים - מה טוב.
ככלל רצוי לא לאפשר שינה עם בקבוק ...ובמיוחד לא עם תמיסה ממותקת - על מנת למנוע עששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)