סטרפטוקוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרפטוקוק
    ענבר
    03/09/2009

שלום רב.
    שתי שאלות לי:

1. מהי ההתנהלות לגבי ילד בגיל שנתיים וחצי עם כאב גרון במהלך השעות הראשונות לעליית החום. הרי זהו גיל שבו כבר ייתכן סטרפטוקוק A. עד עכשיו זה היה ויראלי כל הזמן. אז מה עכשיו? תמיד יבקש הרופא להמתין 24 שעות או יותר ולראות מה קורה? האם נוטים לראות תפליטים באופן מיידי שיכולים להקל על האבחנה?

2. מה לגבי תינוק בן 9 חודשים (יש לי תינוק וילדונת בבית) שאחותו חולה עם סטרפטוקוק. ידוע לי כי לא סביר למצוא במשטח סטרפ בגיל הזה. אז מה זה אומר?? שהוא לא יידבק כלל ויעבור את זה ללא כל תסמינים קליניים? או שהחיידק כן יגרום לתמונה קלינית כלשהיא? נשמע לי קצת מוזר שאומרים שהקטנטנים לא נדבקים בסטרפ...האם הוא עושה מחלה אחרת? כיצד מאבחנים? האם עד שיאבחנו סטרפ בבת שלי למשל, לא עלול בינתיים להיגרם נזק לקטנצ'יק במידה והוא נדבק ועד שיאבחנו גם אותו? הרי תמיד אומרים "ויראלי" בהתחלה...

אשמח להארותיכם.
    ענבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטוקוק

הוספת תגובה

• המון הנחות מוטעות

03/09/2009

אין חשיבות לתחילת הטיפול האנטיביוטי כל זמן שניתן עד 10 ימים מתחילת המחלה
    תפליט מחזק את החשד אך האבחנה היא במשטח.
    מי אמר שתינוק בן 8 חודשים 6 חודשים או חודשיים לא נדבק???? בהחלט יכול להידבק אך השכיחות היא הרבה יותר נמוכה אבל, גם כאן אין דחיפות בטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו