מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםגלי16/09/2009
שלום רב,
ערכתי לבני בן השנה ועשרה חודשים בדיקת דם. הבדיקות נעשו יומיים אחרי שקיבל בנטזול בעקבות התקף של קוצר נשימה .
לפי ערכי הנורמה ישנם הרבה ערכים שחורגים , אבל משום מה נראה לי שערכי הנורמה הם של מבוגרים? האם בכלל יש הבדל? אשמח לדעתכם על בדיקות הדם :
WBC - 11.5 k/ul ערכי הנורמה - 4.8-10.8
RBC- 5 m/ul ערכי הנורמה 4.2-8.1
HB -12.6 g/dl ערכי הנורמה 13-18
HCT -36.8% ערכי הנורמה 37-52
PLT -224 k/ul ערכי הנורמה 130-400
MCV 73.2 fL ערכי הנורמה 80-94
MCH 25.1pg ערכי הנורמה 27-31
MCHC 34.3 g/dl
RDW 16% ערכי הנורמה 11.5-14.7
LYMP.abs6.1 ערכי הנורמה 0.9-5.2
LYM52.6% ערכי הנורמה 19-48
NEUT.abs 3.8 ערכי הנורמה 40-74
MONO.abs 1.0 ערכי הנורמה 0.16-1
MONO 8.7% ערכי הנורמה 3.4-9
EOS.abs ערכי הנורמה 0-0.8
EOS 5.7% ערכי הנורמה 0-7
BASO abs0.0 ערכי הנורמה 0-0.2
BASO 0.3% ערכי הנורמה 0-1.5
הייתי רוצה לדעת גם האם לבטנזול ישנה השפעה על בדיקת הדם.
תודה מראש
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט שיש
16/09/2009ממליץ לחזור על ס.דם שבוע לאחר סיום הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מדוע?
גלי17/09/2009שלום ד"ר
קודם כל תודה על המענה המהיר.
אבל אשמח לדעת מה לא תקין בבדיקות הדם.
מדוע רופא המשפחה לא ממליץ לי לחזור על בדיקות הדם?
אשמח לתשובה מפורטת יותר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכיוון ש....
17/09/2009ישנם מספר ערכים לא לגמרי תקינים ולא ניתן לומר האם זה בגלל הבטנזול, המחלה או חסר ברזל
לכן בחזרה לאחר החלמה לפחות שני מסיחים ינוטרלו
מדוע רופא המשפחה לא מבקש??? את זה צריך לשאול אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך?
שירה19/09/2009שלום ד"ר שנה טובה וגמר חתימה טובה
אז פניתי לרופאה של בני בעקבות תשובתך והיא אמרה לי ש:
המוגלובין 12.6 לילד בן שנה ועשרה חודשים זה מצויין!
שאר הערכים שאינם בטווח - מאד קרובים ומסבירים את סיום המחלה .
היא לא רואה טעם לדקור ולהטריד שוב את הילד.
גם בטיפת חלב, בספירת דם הראשונה שלו , אני זוכרת שהאחות אמרה לי שההמוגלובין צריך להיות מעל 11.5 ומתחת לזה נותנים תוספת ברזל בטיפות.
מה דעתך?
תודה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר לא להסכים.....
21/09/2009הימוגלובין הוא הערך האחרון שיורד בחסר ברזל
יש MCV נמוך ו-RDW גבוה שיכולים להעיד על חסר ברזל ללא אנמיה שהוא בעצמו בעיה.
מכיוון שהבדיקה נערכה בנוכחות בטנזול ומחלה ואין לי היכרות עם הילד ובדיקותיו הקודמות זה המירב שאני יכול לומר על הבדיקה הנוכחית
אני אישית הייתי חוזר על הבדיקה אבל, זכותה של הרופאה שלך לא להסכים איתי בדיוק כפי שאני לא מסכים איתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)