מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי מתן שתןעירית01/10/2009
שלום רב ובוקר טוב,
יש לי ילדה מקסימה בת 4, היא גמולה מגיל שנתיים.
היא נותנת שתן בכל יום בבוקר ואח"כ -שום כלום עד השעה 17:00 כשמגיעים הביתה מהגן.
חשוב לציין שהשירותים בגן נקיים, ושגם בשישי ושבת שהיא בבית (אין הנחתום מעיד על עיסתו -אבל אצלי בבית ממש מבריק) -רק אם אני מכריחה אותה לגשת בצהריים היא ניגשת.
אם אני אחכה שזה יבוא מיוזמתה ושהשלפוחית תציק לה -זה יקרה רק אחה"צ.
היא שותה מספיק. די הרבה אפילו.
היו לה מקרים חוזרים של דלקות בדרכי השתן והרופא שלח לאולטרסאונד כליות -ממצאים תקינים.
לפני כחודשיים היא עברה ניתוח אפנדיציט -אבל הרופא טען שאין כל קשר בין זה להתאפקות.
עם צואה אין כל בעיה -יש לה פעם ביום.
אני משוכנעת שאין כאן בעיה נפשית/פסיכולוגית או פחד מהשירותים -זה פשוט נובע מכך שהיא דוחה את ההליכה, כשהיא הולכת היא שמחה וטובת לבב ותמיד אומרת בשובבות "חבל שלא הלכתי קודם, זה סתם הציק לי בבטן...":)
שאלתי היחידה היא -האם יש מה לדאוג מההתאפקות במישור הרפואי? האם יש נזק בכך?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן בהחלט
01/10/2009זה לא מצב בריא, זו פסיכופתולוגיה כהגדרתך אך לא מהסוג שאת מכוונת אליה.
מדובר בהפרעה התנהגותית של סדרי עדיפויות בהם משחק/חברה/טלביזיה/אחר יותר חשובים מההליכה לשרותים. כפי שציינת, היא בעצמה מודעת לצורך אך דוחה אותו ואחר כך אומרת במפורש שזה היציק לה בבטן.
התאפקות ממושכת הינה מאוד בעייתית מכיוון שככל שההתאפקות יותר ממושכת נפח השתן בשלפוחית עולה וכך גם הלחץ בתוכה ומזה הבעיות
1. בריחת שתן לתחתון והפרעה בשליטה על סוגרים כולל בלילה.
2. דליפת שתן חזרה מהשלפוחית לכליות דבר שמעלה מאוד את הסיכון לזיהומים חוזרים בדרכי השתן.
3. הרחבת השלפוחית ובהמשך פגיעה בתפקודה
לכן, חשוב להושיב אותה להשתנה קבועה כל שעתיים לערך ובמקביל להסביר ולשוחח על החשיבות באי הימנעות ממתן שתן והנזק שבהתאפקות מוגזמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עירית02/10/2009על התגובה המהירה והמפורטת - אקח לתשומת ליבי ואעביר את המידע לצוות הגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
02/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)