מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת ריאות?שירי06/10/2009
תינוק בן 10 חודשים כרונולוגי, נולד פג בשבוע 36 משקל 1,600. כיום שוקל 7.5 קילו, התפתחות תקינה (רזה וגבוה, זוחל, יושב, עומד)
בשבועות האחרונים חולה לעתים קרובות, וכן אחיו התאום, מאז כניסתם לגן.
אחרי יומיים עם חום 39+- עלה החום ל 40,9. במיון בדיקות דם:
WBC 21,600
NEUT 57%
LYMPH 27%
HGB 11.7
MCV 34.3
RDW 13.2
PLT 277
CRP 43
GLU 43
BUN 15
Na 135
K 5.13
תפליטים קטנים בגרון
בדיקת שתן תקינה
צילום חזה תקין, ציור ריאתי מוגבר
הוסבר ויתכן כי מדובר בהתחלה של דלקת ריאות או הליך זיהומי אחר, הילד מקבל אנטיביוטיקה azenil X 5 מנות.
הבנתי שכמות תאי הדם הלבנים נחשבת מאוד גבוהה כמו גם ערכים אחרים כאן שאיני יודעת לקרוא. אם זה לא דלקת ריאות על מה כן יכול לרמז? הרופא לא מאוד מתרגש מהעניין, רק ביקש שאם החום עולה מעל 39 לגשת שוב למיון להמשך בדיקה. מה עוד יכול להיות? דלקת גרון פשוטה יכולה לגרום לערך כזה גבוה?
איך היית ממליץ להמשיך?
רק כשהחום ממש עולה הילד נראה "סמרטוט" (אך צוחק ומחייך גם במצב זה) מלבד זה משחק ומשתולל ללא הרף, אפילו יותר מבדרך כלל.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחו משטח גרון?
06/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)

(1).jpg)