מתן דבש לילד מתחת לגיל שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתן דבש לילד מתחת לגיל שנה
    אלינור
    20/09/2007

ד"ר שלום,
    אבקש לדעת אחת ולתמיד מדוע לא ניתן לתת לילד מתחת לגיל שנה דבש
    הילדה שלי משתעלת מאוד (עקב צינון) והמליצו לי לתת לה דבש אשר הושרה בו בצל.
    ושזה יגרום לשיעול להפחית. (תרופת סבתא)
    אשמח אם תוכל לתת לי תשובה במהרה כי מאוד חשוב לי לתת לה טיפול רפואי.
    והיום קראתי באינטרנט שלא מומלץ לתת לילדים עד גיל שנתיים סירופ נגד שיעול.
    תודה מראש ובברכת גמר חתימה טובה
    אלינור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתן דבש לתינוקות

ד''ר מוטי חיימי
    20/09/2007

שלום אלינור,
    בעקרון- ישנו איסור על מתן דבש ומוצריו לתינוקות מתחת לגיל שנה מחשש להרעלה בחיידק הבוטוליזם.
    את צודקת- גם כדאי להמנע ממתן סירופ נגש שיעול מתחת לגיל שנתיים , ולכן האפשרות היא לתת חומר טבעי כמו טיפות פילקה או שאולי יש צורך בטיפול אחר (למשל אינהלציות) -בהתאם לבדיקת הרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אלינור
    23/09/2007

בוקר טוב,
    קודם כל תודה על תשובתך, ברצוני לדעת למה גורם חיידק הבוטוליזם אילו סיפטומים ניתן לזהות את החיידק, ואיזה טיפול ניתן לבצע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוטוליזם

ד''ר מוטי חיימי
    23/09/2007

הי אלינור. אני מקווה שאת שואלת סתם מסקרנות כללית ולא מחשש שילדך נדבק.

חיידק הבוטוליזם מפריש רעלן הגורם לשיבוש חמור במערכת העצבים ועלול להוביל לשיתוק נשימתי ושל שרירי השלד.
    התסמינים (סימפטומים) הראשוניים הם לעתים במערכת העצבים והשרירים (כגון קושי בדיבור ובליעה, שיתוק וחולשה), ולעתים במערכת העיכול כגון בחילה, הקאה, כאב בטן ועוד. ילד חולה יכול להגיע תוך שעות ספורות מתסמינים קלים יחסית לשיתוק מלא, אך לעתים המעבר אורך מספר ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוטוליזם המשך

אלינור
    24/09/2007

שלום ד"ר,
    אומר לך את האמת ד"ר, מאחר והילדה שלי הצטננה ובעקבות כך היו לה שיעולים מאוד קשים (אני מבצעת אדים בחדר) נתתי לה תרופת סבתא (דבש+בצל) כ- 5-6 כפיות לערך במשך יומיים וחצי
    עד שהפסקתי כי נאמר לי שאסור בתכלית האיסור לתת דבש לילד מתחת לגיל שנה.
    העיניין הוא שאחרי שהפסקתי הילדה המשיכה להשתעל אך החלה לשלשל, ולדעתי גם הבטן שלה כואבת בעקבות שילשולים. זה נמשך בערך יום אחד ואתמול היא הפסיקה למשך היום, אך היום בבוקר שוב שילשלה. אתמול כאשר זה פסק הילדה היתה עצבנית מאוד וכנראה שהיה לה כאב בטן
    שהציק לה נורא כי כל כמה דקות היא פשוט צרחה מכאב. נתתי לה משכך כאבים והיא נרגעה. יש לה חום שעולה ויורד.
    היא אוכלת רגיל ונראית לי בסדר יחסית לילדה חולה.(פעילה, משחקת, מקשקשת אך קצת עצבנית)
    קבעתי לה תור לרופא רק מחר בבוקר יקבלו אותי במרפאה.
    לדעתי זה לא שיניים כי רק לפני חודש בערך צמחו לה 6 בבת אחת (יש לה 8 סה"כ) 4 קדמיות תחתונות ועליונות. אשמח מאוד לדעת כי זה שיניים חדשות ולא תסמין הבוטוליזם.
    אני מאוד מקווה שלא עשיתי את טעות חיי ואצטרך לשלם על כך....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר מוטי חיימי
    24/09/2007

הי אלינור
    אני מבין את החרדה שלך, אך אני לא חושב שנדבקים כל כך מהר בבוטוליזם, משימוש קצר כל כך.
    לפי מה שאת מתארת נראה שזו מחלת ילדות רגילה.
    קחי אותה לרופא לבדיקה,
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תשומת הלב והיחס הנהדר

אלינור
    24/09/2007

זה מה שאני אעשה מן הסתם ובלי שום קשר עכשיו אני יודעת למי לפנות בכל שאלה
    לפני שאני בכלל מבצעת דבר מה.
    תודה רבה ושנה טובה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הפרגון

ד''ר מוטי חיימי
    24/09/2007

כיף לשמוע דברים כאלה, :-)
    שנה נפלאה גם לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו