טבור שבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טבור שבור
    אלינור
    20/09/2007

לילדה שלי בת ה- 9 חודשים יש טבור שבור המליצו לי לשים מטבע על הטבור ולקשור עם בד סביב הבטן. הטבור נשבר כאשר היא היתה בת 4-5 חודשים בערך וכעת זה בולט יותר ממה שבלט בגיל חצי שנה.
    העיניין הוא האם המטבע יוכל לעזור בשלב הזה או שאני אצטרך להמתין לגיל שנה ע"מ לבצע ניתוח.
    לילדתי הבכורה גם היה תבור שבור וזה עבר אך הוא היה הרבה פחות בולט.
    אשמח לתשובה ממך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טבור שבור

הוספת תגובה

• בקע טבורי

ד''ר מוטי חיימי
    20/09/2007

בקע טבורי הוא פתח בדופן הבטן שדרכו עברו בתקופת ההריון כלי הדם לשליה וחזרה ממנה.
    בד"כ ניתן לצפות שפתח זה ייסגר עד גיל 4 שנים , וכדאי להמתין עם הניתוח עד אז.
    לצערי- מטבע הדוק על הטבור או שיטות לחץ אחרות- לא עוזרות.
    במצבים שבהם ישנה כליאה של הבקע (האיזור רגיש ואדום )- יש לנתח במהירות.
    את יכולה גם להתייעץ בפורום כירורגית ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

חסוי
    25/11/2008

שלום,אני ילדה בת 15.5 ולפני שבוע בערך עברתי בדיקות רפואיות בשל השתתפותי בקבוצת כדור רגל. באחת מן הבדיקות התבקשתי לשכב על הגב ולהרים את הרגליים,ולאחר מכן הרופא אמר לי שיש לי שבר בטבור... לא שאלתי יותר מדי שאלות הוא רק אמר לי שצריך לעבור ניתוח, לאחר מכן יצאתי מחדר הבדיקות כמובן שנלחצתי כי זאת הפעם הראשונה ששמעתי שיש לי בעיות כל שהן, או שאני צריכה לעבור ניתוח... התייעצתי עם כמה אנשים, והם אמרו לי שכדי לי לשאול רופא פרטי, שאני אהיה בטוחה במה שאני עושה... כמו כן, גם בדקתי באתרים רבים אודות שבר בטבור, וגיליתי שמדובר במקרה שנולדים איתו... והוא עובר בדרך כלל בין הגיליים 3~6, לכן, לא הייתי בטוחה כל כך שאכן יש לי שבר... אבל, בכדי להיות בטוחה אני רוצה לשאול אותך מספר שאלות: האם זה מסוכן אם אני לא אעשה את הניתוח ואכנס להריון בשלב מסויים עם השבר? מה בעצם עושים באותו ניתוח? האם זה מסוכן ואם כן מה המצב הכי גרוע שח\יכול לקרות? כמו שאתה רואה אני מאוד לחוצה ואני רוצה לדעת מה קורה בגוף שלי... ואני קיבלתי אישור רפואי לאחר כל הבדיקות... האם עליי להמשיך לשחק כדור רגל? תודה מראש ומחכה לתשובה חסוי... =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה לעשות קצת סדר

27/11/2008

חסוי/חסויה?
    בקע טבורי הוא לרוב מולד אך זה אזור שמאופן טבעו בהיותו מקום שלא היה סגור הרמטית הוא נקודת חולשה בדופן הבטן.
    לכן, יש הרבה מקרים שבהם פתח זה נפתח שנית בהמשך החיים והפתרון הוא סגירה כירורגית שלו.
    לרוב אין סיכון גדול למעט במקרי כליא כפי שכתב ד"ר חיימי אבל בהריון הסיכון לכליאה הרבה יותר גבוה.
    לכן, אני חושב שעשה טוב הרופא שהפנה אלייך לכירורג
    ממליץ לך לגשת עם אחד ההורים לכירורג ילדים שיבדוק ויאשר את האבחנה ובמדה ואכן זו האבחנה ההמלצה היא ניתוח סגירה של פתח זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אלינור
    23/09/2007

שוב תודה על תשובתך ועל התייחסותך הנהדרת.
    הבקע אינו אדום ולכן לא ראיתי בצורך לפנות לכירורג ילדים. הוא פשוט בולט וכמו שאומרים מכוער.
    נראה לי שאני אמתין ואמשיך לראות כיצד זה מתפתח ואם בכלל.
    תודה שוב על תשובתך.
    אלינור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר מוטי חיימי
    23/09/2007

טוב מאד. תמשיכי לעקוב.
    אין מניעה לקחת אותו לביקור אצל כירורג להערכה ראשונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו