סטרפטוקוקוס - המשך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרפטוקוקוס - המשך
    דנית
    11/11/2009

דר' בולביק שלום,

החיידק התגלה באמצעות משטח גרון פשוט.

הרופא חושש שהוא נשא אך אינו בטוח רצה לבדוק זאת במועד מאוחר יותר. מכיוון שלפני כ – 12 ימים עלה החום וירד לפני מתן האנטיביוטיקה, אני מסכימה שהיה צריך לתת את האנטיביוטיקה בכל מקרה מחשש להתפתחות של תופעות נוספות חמורות הקשורות לחיידק.

השאלות הן:

בהנחה שמחר בבדיקות נגלה שאכן החיידק לא עבר, להתחיל שוב במתן אנטיביוטיקה? כרגע אין דרך לברר אם הוא נשא או לא, והתשובה יכולה להיות לכאן ולכאן ולדעתי מבחינה לוגית ניתן לבדוק את זה רק במצב יציב.

האם לתת אנטיביוטיקה במינונים הקודמים - שלא עזרו למגר את החיידק (למרות שיתכן שזה באשמתי מכיוון שבימים הראשונים לא הקפדתי על שמונה שעות באופן מדויק)?

בהנחה שלא נשא, יש לו את החיידק כבר זמן רב, אני חוששת. האם בפרק הזמן הזה יכול לקבל תופעות חמורות שהזכרת? מה אפשר לעשות מעבר לזה? מה אפשר לעשות כדי לחזק את המערכת החיסונית שלו, בבדיקות דם ברזל מעט נמוך מהנורמה. האם אפשר לתת ויטמין c?

בנוסף, מעט נזלת ומשתעל שיעול רטוב – אך תסמינים אלה יש לו מדי פעם לא קשור לעליית החום ובד"כ כל חורף, נזלת כמעט כל החורף ושיעול לסירוגין.

אודה מאוד לתשובתך,
    דנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטוקוקוס - המשך

הוספת תגובה

• סטרפטוקוק ונשאות

12/11/2009

אם הסטרפ הוכח שוב במשטח יש לתת שוב טיפול אנטיביוטי כמחלה לכל דבר
    הייתי במקרה כזה משנה את סוג האנטיביוטיקה ראפאפן במקום מוקסיפן או להיפך (למרות שזו אותה משפחה) ובמידה ולא עוזר עובר לקוי טיפול אנטיביוטי הבאים בתור

במקביל הייתי בודק את שאר בני המשפחה לאיתור גורם הדבקה אפשרי.
    לאחר החלמה (מספר ימים לאחר סיום האנטיביוטיקה/המחלה כעת) היתי בודק משטח לוע בזמן בריאות שלמה בשאלה של נשאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו